Wednesday, August 15, 2018

Penyokong Tun M Mula Serang PKR –Ini, #PemilihanPKR #EveryTimePunKecoh.

Penyokong Mahathir – #PemilihanPKR #EveryTimePunKecoh

KL – Penyokong Tun Dr. Mahathir Mohamad mula melancarkan serangan media sosial keatas Parti Keadilan Rakyat (PKR) susulan pendedahan beberapa pemimpin PKR bahawa Mahathir mahu menghalang Datuk Seri Anwar Ibrahim daripada menjadi Perdana Menteri.

Laman Facebook Mahathir The Legend yang jelas tidak berpuas hati dengan pendedahan itu dalam satu catatan semalam mengingatkan PKR bahawa parti itu yang ditubuhkan sejak tahun 1998 tidak pernah berjaya menumbangkan Barisan Nasional (BN) sehingga Mahathir menyertai pembangkang.

Berikutan itu, laman Facebook penyokong Mahathir tersebut melancarkan tanda pagar (hashtag) #PemilihanPKR #EveryTimePunKecoh bagi mengecam pendedahan yang dibuat oleh pemimpin PKR tersebut.


“PKR ditubuhkan sejak tahun 1998. Berkali-kali PRU (pilihan raya umum) tak pernah berjaya pun tumbangkan BN. Bila Tun M tubuhkan Parti Pribumi tahun 2016. .Sekali PRU je BN dah tumbang.
“Sila lihat berapa lama pun kau orang ditubuhkan, berapa banyak pun kau orang berpakat, takde kapabiliti pun nak tumbangkan BN. Kalau dalam parti sendiri dah laama bercakaran sebelum Tun in the picture of Pakatan lagi ko orang dah berkem kem, nak tuduh Tun M dah kenapa?,” kata laman Facebook itu.

Kenyataan laman Facebook Mahathir The Legend itu mendapat reaksi berbeza dalam kalangan penyokong Pakatan Harapan. Pemillik akaun Facebook Muhd Suhan dalam ruangan komen berkata: Hahaha sembang kari dlu boleh lah zaman media sosial tk Ada .. Ambik media sebgai alat politik.. Selamat atok dh selamat kn dri masok pakatan.

Pemilik akaun Facebook Addie Aman pula berkata: “Terus terang ckp ak dn kengkawan pangkh lambg PKR sb Tun M sruh, faktor Tun M. Klo xder Tun M mmg x trun ngundi”. – Mynewshub.tv

14 comments:

ted manoff said...

Pas apa cerita tuan ibnu..masih berpuas hati dgn penjelasan arulkanda..?

Anonymous said...

ted manoff hebat kamu balaci tegal, sanggup bagi bini kpd lge. Begitulah dasar orang tiada agama., hina di dunia hina di akhirat!

ted manoff said...

Belom kahwin tiba2 ada bini..tuan ibnu jgn berselindung dibalik anon..kelak binasa nanti..kikiki..πŸ€—πŸ€—πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•

Anonymous said...

jangan pecaya matde ni
kaki pembelit
lu olang pkr tak mau denagr
padan muka
elok pung pakatan bungkas cepat
muak tengok perangai sekor sekor
pkr 1998 berjuang siang malam smapi 2018 tak yakin lagi
sanggup ambek matde jadi pm
apa punya koman

Anonymous said...

Ibenu a/l asim

Anonymous said...

60 tahun pas kencing umat islam nk dirikan negara islam. Dah la tipu umat islam, malah Allah pun pas tipu.

Berkiblatkan sistem yahudi ciptaan manusia tapi nk bina negara islam.

Kaki kencing kuat

Anonymous said...

Lobai pas dan ibnu kena tipu dgn Arulkekanda najib sebab bodooh..

Anonymous said...

Orang ade agame tonggang agama...

Anonymous said...

Aryuy 355 kata lobai hukum Allah...sanggup debat sanggup sekeh kapla mufti...tapi lobai berani kencing hukum Allah..islam cap ape ni?...

Anonymous said...

Mlm ni on the way ke kuala tetengganu singgah di Dungun ...parlimen pas dun pon pas...singgah padang merdeka ade pesta masakan thai...

Terkejut sungguh tengok ade pentas nyanyi dgn muzik...teringat cakap ibnu pentas runtuh di sepanyol..

Ramai yg datang kebanyakannye anak muda...lelaki tak berkopiah...wanita ade bertudung ade tak bertudung... Bertudung tak bertudung seluar ketat tersembul ponggong...

Tak sangka pas sudah jadi liberal mcm kerajaan umno....pas nak ubah selera supaya anak muda kekal sokong pas kot...dosa pon tak perlu kira lagi...bikini pon bebas...

Taliban tak mao komen pas liberal ker?...

Anonymous said...

Penyokong tun mahathir sibuk PH menang kerana tun tapi bersatu menang 12 kerusi dari 50 kerusi...kedah pon tak cukup kerusi...perak 1 kerusi kontrol mb...johot pon kontrol..

Ape pon PH dah menang...perbalahan dlm parti sementara saja...

Asal jangan prompak dan lobai penipu menang kira okeylaah..

Anonymous said...

Lepas liberal.lgbt plak akan dibela...
..

Anonymous said...

Lobai pas liberal dapat duit haram najib terus cabut dari PR..tapi di selangor tak mao cabut...

Anonymous said...

Tak kawin lagi ker? Padan ayor naik ke kepala.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails