Saturday, August 12, 2023

Transgender: Simpan zakar tuntut RM29,727. PMX, ini sepatutnya.

Wojciechowski (kiri) menuduh Kingsley (kanan) mengancam untuk mencederakannya. – Facebook

1. Wanita transgender minta bekas kekasih pulangkan testikel Oleh KOSMO! 8 Ogos 2023, 10:00 pm


DETROIT, MICHIGAN – Seorang wanita transgender dari Michigan menuntut agar bekas teman lelakinya mengembalikan testikel miliknya yang dibuang dalam satu pembedahan, selepas organ itu didakwa disimpan di dalam peti sejuk, lapor akhbar New York Post semalam.

Brianna Kingsley, 40, memfailkan afidavit dengan mendakwa bahawa William Wojciechowski, 37, menyimpan buah zakar miliknya itu yang dibuang menerusi pembedahan. Ia dikatakan disimpan di dalam balang dan diletakkan di dalam peti ais bersebelahan telur.

“Tuntutan pemulangan segera spesimen organ milik saya dengan ganti rugi sebanyak AS$6,500 (RM29,727),” demikian menurut  dakwaan yang difailkan di Mahkamah Daerah Pontiac, minggu lepas.

Sementara itu, Wojciechowski berkata, dia merancang untuk menggunakan dakwaan yang dikemukakan Kingsley sebagai bukti bahawa plaintif selama ini mengganggunya sejak mereka berpisah lapan bulan lalu.

Dia turut menuduh Kingsley mengancam untuk mencederakannya serta pergi ke tempat dia bekerja.

Wojciechowski pada 13 Disember tahun lalu berjaya mendapatkan surat arahan perlindungan peribadi yang dikeluarkan mahkamah.

Ia melarang Kingsley daripada membeli senjata api serta menegah transgender itu daripada berhubung dengan Wojciechowski secara peribadi, pihak ketiga atau media sosial. – AGENSI 

2. Polemik gender musnahkan institusi keluarga di Barat  

Demostrasi yang dilakukan oleh golongan songsang di negara Barat. - AFP

Apabila mengisi borang untuk melanjutkan pelajaran berapa dekad lalu, ruangan jantina atau gender semestinya lelaki atau perempuan. Melangkah jauh ke waktu ini, pilihan tersebut jauh berubah khususnya di Barat apatah lagi Amerika Syarikat.

Gender masa kini tiada lagi padanan biologi, lantaran kewujudan lebih 30 jantina sebagai pilihan. Antara gender semasa termasuk transgender, gay, lesbian, biseksual, agender, aliagender, bigender, BOI, demiboy, demigirl, FTM , MTF, multigender, omnigender dan banyak lagi.

Malah, di Barat juga terdapat golongan yang merujuk diri mereka sebagai haiwan dan bukannya manusia, namun penulis lupa terma yang digunakan untuk kategori tersebut. Di Amerika, rasanya anda boleh bertukar gender mengikut perasaan anda. Hari ini anda lelaki tetapi mungkin esok anda tiada ‘mood’ dan bertukar menjadi ‘wanita’.

Namun, apa yang peliknya apabila perkara tersebut diterima oleh masyarakat di sana. Polemik gender ini memporakperandakan masyarakat dan memusnahkan institusi keluarga dan ia ketika ini sedang berlaku secara terang-terangan dalam masyarakat Barat. 

Lebih menakutkan, ideologi ini diterapkan ke dalam sistem pendidikan seawal prasekolah. Ia menyaksikan wanita-wanita transgender atau bahasa mudahnya mak nyah diundang memberi ‘ceramah’ kepada anak-anak di tadika, sekolah rendah dan sekolah menengah.

Lantaran itu, ibu bapa begitu sukar untuk melentur atau menerapkan nilai-nilai kekeluargaan atau gender ‘konvensional’ yang mereka mahu ke dalam diri anak-anak. Sistem pendidikan di Barat pula sudah berpaksikan kepada ideologi tersebut dan mahu ibu bapa menyokong kepelbagaian gender serta menghormatinya.

Pencapaian feminisme dan hak wanita di Barat turut terancam disebabkan ideologi tersebut. Mereka terpaksa berkongsi bukan sahaja hak, malah tandas dengan wanita transgender. Di Barat juga menyaksikan golongan majoriti yang percaya kepada dua jantina terpaksa tunduk kepada kumpulan minoriti yang memperjuangkan kepelbagaian gender.

Pada hemat penulis, kadang- kadang, negara atau tamadun yang kuat itu tidak semestinya ditewaskan, namun boleh juga runtuh dari dalam. -Kosmo!


Komen Weblog Ibnu Hasyim: Transgender: Simpan zakar tuntut RM29,727. PMX, ini sepatutnya.

Lihat komen ini..

Sepatutnya, ini sikap PMX dan rakyat Malaysia masakini. 


PAS Negeri Selangor menyambut baik titah Kebawah DYMM Tuanku Sultan Selangor bersempena Mesyuarat Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Agama Islam (MKI) Kali Ke-69 di Istana Melawati, di sini, hari ini.

Sambutan atas keprihatinan Kebawah Duli Tuanku selaku pelindung dan penjaga kesucian dan kemurnian agama Islam dan umatnya daripada budaya songsang  Lesbian, Gay, Bisexual dan Transgender (LGBT) dan konsep negara sekular.

PAS konsisten berpegang dengan kemuliaan dan kedaulatan agama Islam sebagai agama Rasmi bagi Persekutuan seperti yang diperuntukkan dalam Perlembagaan Negara. 

Penyebaran bahan-bahan yang mempromosi LGBT dan konsep negara sekular seperti fahaman komunis oleh pihak-pihak tertentu mestilah diambil tindakan tegas oleh pihak berkuasa di negara ini.

Peruntukan mengadakan latihan dan meningkatkan kecekapan sistem perundangan syariah oleh pihak Kerajaan Persekutuan juga amat wajar bagi memajukan lagi pentadbiran agama Islam di peringkat Persekutuan dan Negeri.. 

Seterusnya mengekang budaya songsang LGBT dan fahaman komunis daripada terus tumbuh di Negeri Selangor khususnya. (Rujuk DATO DR AHMAD YUNUS HAIRI Pesuruhjaya PAS Negeri Selangor  Selasa 7 Mac 2023/ 14 Shaaban 1444) 

Sekian.

Friday, August 11, 2023

Saudi/Turki berbaik. Tapi PMX khianati Melayu/Islam. Ini..

 

Putera Mohammed Bin Salman mengalu-alukan kunjungan selama tiga hari Erdogan di Arab Saudi. (FOTO: Saudi Press Agency)

Saudi setuju beli dron Turkiye

JEDDAH: Arab Saudi telah bersetuju untuk membeli dron Turkiye, salah satu daripada beberapa kontrak menguntungkan yang diperoleh untuk ekonomi Turki yang sedang bergelut ketika Ankara meraih faedah daripada usaha diplomatiknya baru-baru ini untuk membaiki hubungan dengan kuasa negara Arab Teluk.

Sehubungan itu Turkiye dan Arab Saudi telah menandatangani beberapa siri perjanjian ekonomi dua hala antara kedua-dua negara pada Isnin merangkumi sektor pelaburan, industri pertahanan, tenaga dan komunikasi.

Perjanjian itu ditandatangani selepas mesyuarat delegasi yang diketuai oleh Presiden Turkiye, Recep Tayyip Erdogan dan Putera Mahkota Saudi, Mohammed bin Salman di bandar Jeddah., lapor Anadolu Agency.

Lembaga Perhubungan Ekonomi Luar Turkiye dalam kenyataannya menurut laporan Al Jazeera pula sebagai berkata, Erdogan tiba di Saudi pada Isnin, diiringi oleh rombongan kira-kira 200 ahli perniagaan sebagai sebahagian daripada lawatan tiga perhentian di rantau negara Teluk itu.

Terdahulu, Putera Mohammed mengalu-alukan Erdogan di Istana Al-Sallam dengan upacara rasmi, yang menyaksikan kedua-dua pemimpin mengadakan sesi perbincangan rasmi dan mesyuarat membincangkan hubungan dua hala Saudi dan Turkiye; serta isu serantau dan antarabangsa, lapor Saudi Press Agency.

Semasa lawatannya ke tiga negara Teluk itu, Erdogan sebelum ini berkata bahawa beliau mahu meningkatkan hubungan dengan mereka dan memuktamadkan perjanjian pelaburan.

Berucap pada sidang akhbar di Istanbul sebelum beliau memulakan lawatan ke negara-negarea Teluk, Erdogan memberitahu bahawa hubungan diplomatik dengan Saudi telah terjalin sejak tahun 1929.

“Kami mahu memperluaskan asas kukuh hubungan kami ke kawasan kerjasama yang lebih luas,” ujar beliau.

“Sebagai salah satu negara terpenting di rantau ini, Saudi mempunyai tempat istimewa dalam bidang seperti perdagangan, pelaburan dan perkhidmatan kontrak.” tambah Erdogan.

“Nilai projek yang dijalankan oleh kontraktor kami di Arab Saudi dalam tempoh 20 tahun lalu adalah kira-kira AS$25 bilion (RM114 bilion). 

“Kami mahu syarikat-syarikat Turkiye memainkan peranan yang lebih besar dalam projek berskala besar di Arab Saudi,” katanya. – HARAKAHDAILY 18/7/2023 

 

Komen Weblog Ibnu HasyimSaudi/Turki berbaik. Tapi PMX khianat Melayu/Islam. Ini.. 

Sila lihat rumusan ini..

(i) Anwar alat DAP, ini fakta..  

Berikut sebahagian petikan kata-kata yang boleh menggambarkan hubungan erat tersebut:

7 Nov 2022 – “Pada 19 November, apabila kita menang kerusi ke 112, tanpa persoalan, semua Ahli Parlimen DAP akan beri mandat sepenuhnya kepada (Dato’ Seri) Anwar Ibrahim untuk menghadap Yang di-Pertuan Agong mengangkat sumpah menjadi Perdana Menteri,” kata Setiausaha Agung DAP, Anthony Loke Siew Fook dengan turut menegaskan bahawa DAP juga tidak akan meletakkan apa-apa syarat termasuk rundingan kerusi dalam kabinet.

4 Nov 2022 – “Ada penyokong yang bertanya sama ada saya boleh beri jaminan jika memerintah nanti DAP tidak kuasai kerajaan. ditanya. Pertama yang menjadi ketua pada 20 November nanti sekiranya menang bukanlah (Tun Dr) Mahathir (Mohamad), tetapi Anwar Ibrahim. Jangan bimbang, DAP ini rakan kita yang setia dan mereka terima prinsip ini (Perlembagaan Persekutuan),” ujar Anwar.

2 Okt 2022 – “Sebagai Pengerusi DAP Perak, demi membantu Perak menang, saya hari ini mengalu-alukan supaya Dato’ Seri Anwar Ibrahim bertanding di negeri Perak. Jika beliau datang, saya yakin bukan sahaja beliau akan menang, tetapi akan membantu kita memenangi semula Kerajaan Negeri Perak. Jangan lupa, negeri Perak ini sudah tiga penggal 50-50,” pelawa Pengerusi DAP Perak, Nga Kor Ming.

16 Apr 2022 – “Bagi DAP sudah pasti kita dalam PH, apa pun keputusan PH mesti dibuat bersama, secara konsensus. Kami membuat keputusan lama dahulu. Itu keputusan tetap. Selagi tiada keputusan baru, maka keputusan itu masih kekal,” kata Setiausaha Agung DAP, Anthony Loke Siew Fook ketika ditanya calon Perdana Menteri pilihan DAP untuk PRU15.

29 Jan 2022 – “Sekarang kita dengan AMANAH dan UPKO di Sabah. Tapi jika mereka hendak bincang secara berasingan dengan PKR atau DAP, kita tiada halangan. Tapi untuk memberikan syarat (kerjasama) tanpa DAP atau tanpa PKR, sukar diterima,” kata Anwar ditanya kemungkinan kerjasama PH dengan parti-parti lain.

4 Feb 2021 – “Buat masa ini masih lagi Dato’ Seri Anwar Ibrahim sebagai calon Perdana Menteri. Sekiranya ada apa-apa perubahan calon Perdana Menteri, ia mesti melalui keputusan PH. Kita (DAP) melihat pilihan-pilihan sedia ada, iaitu selain daripada Anwar, pilihan lain ialah Tun Dr Mahathir Mohamad. Tetapi terdapat pilihan lain iaitu Datuk Seri Mohd Shafie Apdal,” ujar Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng.

23 Sep 2020 – “Kami mengambil maklum pengumuman dibuat oleh Dato’ Seri Anwar Ibrahim yang mendakwa memperolehi sokongan majoriti Ahli Parlimen. Kesemua 42 Ahli Parlimen DAP memberikan kepercayaan kepada beliau untuk membentuk Kerajaan Persekutuan yang baharu jika mempunyai cukup majoriti,” katanya Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng mengenai dakwaan Anwar memiliki majoriti ‘kukuh dan meyakinkan’.

4 Dis 2016 – “Kami (DAP) sentiasa menyokong orang Melayu jadi PM (Perdana Menteri), terutamanya Dato’ Seri Anwar Ibrahim. Jadi DAP tak akan kuasai kerajaan jika pakatan pembangkang menang, tetapi akan jadi rakan kongsi yang adil dan bertanggungjawab,” ujarnya Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng. (Suntingan dari IZWAN ABDUL HALIM  izwan@harakah.net.my


(ii) Kerajaan Madani makin teruk dah – Zaid 

Dato' Zaid Ibrahim

Bekas Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Undang-Undang) menyifatkan Kerajaan Madani tidak mempunyai perancangan untuk memperkasakan konsep pembahagian kuasa.

Dato’ Zaid Ibrahim berkata, kerajaan sekarang dilihat tidak mengasingkan institusi pemerintah, perundangan dan kehakiman.

“Bukan sahaja tak ada perubahan, tetapi nampak Kerajaan Madani semakin teruk dah, mungkin sudah sampai masa Umno kaji semula sokongan terhadapnya.

“Kita ingat madani satu tamadun, reform. Sebaliknya nak buat undang-undang sendiri untuk salahkan orang itu dan orang ini, tanpa melalui penentuan mahkamah,” katanya pada kenyataan melalui rakaman video di media sosialnya.

Sebelum ini Menteri Undang-Undang dan Reformasi Institusi, Dato’ Seri Azalina Othman Said dilapor berkata, kerajaan sedang mengkaji untuk mewujudkan akta baharu bagi menghukum pihak yang mempermainkan isu 3R daripada aspek sivil.

(iii) Rumah banglo didiami Dato’ Seri Anwar milik seorang ahli perniagan Cina..  

Datuk Idris Ahmad

Naib Presiden PAS, Datuk Idris Ahmad berkata, Perdana Menteri (PM) wajar menjawab isu terbabit termasuk dakwaan menggunakan beberapa kereta mewah.

Katanya PM wajar membuat penjelasan berhubung pemilikan kediaman tersebut di Kajang dan kenderaan mewah bagi mengelak pelbagai tohmahan.

“Kalau ada pajakan PMX kena terang dan jelaskan bagi mengelakkan tohmahan berterusan sehingga boleh menjejaskan institusi Perdana Menteri,” katanya ketika dihubungi di sini.

Baru-baru ini Ahli Jawatankuasa Penerangan Bersatu Badrul Hisham Shaharin (Chegubard) mendedahkan perkara itu berdasar siasatan yang dilakukan.

Chegubard menggesa Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menyiasat PMX berhubung pemilikan kediaman didiami Perdana Menteri di Kajang, Selangor.

Selain itu kereta Jaguar yang didakwa dimiliki Yayasan Aman Berhad, yang mana Anwar merupakan penasihat dan sebuah BMW dikatakan dimiliki seorang ahli perniagaan.

Ekoran pendedahan itu peguam PMX, Datuk Sankara Nair dilapor memberitahu Perdana Menteri memajak banglo dua tingkat di Bandar Sungai Long, Kajang selama 10 tahun.

Idris juga berkata, pendedahan isu tersebut dianggap tidak salah kerana ia sekadar siasatan yang dilakukan rakyat dan perlu penjelasan lanjut Perdana Menteri.

Ahli Parlimen Temerloh, Salamiah Mohd Nor pula berkata, rakyat berhak mengetahui kedudukan sebenar isu berkenaan selaras dengan Malaysia Madani.

“Setakat ini belum ada bukti hitam putih banglo di Bandar Sungai Long, Kajang dipajak Perdana Menteri.

Kesimpulan: 

Jom tinggalkan PMX Malaysia.
Kepada rakyat Malaysia, sebenarnya kebangkitan Islam di negara ini berada di hujung jari anda. Umat Islam wajib mempertahankan agamaNya dengan menentang kezaliman pemerintah puak anti Islam, yang ada di negara kita. 

Saudi/Turki pun boleh berbaik-baik demi Islam, tapi PMX Malaysia sanggup khianati Melayu/Islam demi bersekongkol dengan parti DAP yang anti Islam tu. Perjuangan jenis apa begini?

Maka gunakan jari-jari anda untuk menukar kerajaan sekarang kepada kerajaan Islam, melalui peti undi.. Insya Allah!

Thursday, August 10, 2023

Bukti PAS pandai perintah. Syabas Perlis, loteri dalam talian..

 


1. Perlis giatkan kuat kuasa isu loteri dalam talian 

KANGAR: Kerajaan Negeri Perlis terus menggiatkan penguatkuasaan berkaitan aduan loteri atas talian yang berjalan secara tidak sah sepanjang 2018 hingga sekarang.

Menteri Besar, Mohd Shukri Ramli berkata, tindakan perundangan terhadap mereka diambil dengan membuat tuduhan ke atas semua tangkapan dan dikenakan hukuman.

“Tindakan perundangan yang telah diambil ialah membuat tuduhan ke atas semua tangkapan ke mahkamah dan dikenakan hukuman.  

“Selain itu, pihak Tenaga Nasional Berhad (TNB) bertindak memotong bekalan elektrik ke atas premis yang menjalankan kegiatan berkenaan,” katanya dalam  sesi Persidangan Dewan Undangan Negeri Perlis, di sini, hari ini.

Beliau menjawab soalan dari Mohd Ridzuan Hashim (PAS-Guar Sanji) berkaitan jumlah aduan loteri atas talian yang telah diterima daripada tahun 2018 sehingga kini serta tindakan perundangan yang dikenakan.

Dalam pada itu, Mohd Shukri berkata, sejak tahun 2018 sehingga Jun 2023 pelbagai tangkapan telah dibuat bagi menangani kegiatan haram tersebut  

“Jumlah tangkapan loteri dalam talian yang telah diterima pada tahun 2018 adalah sebanyak 202 tangkapan, tahun 2019 (240 tangkapan), 2020 (160 tangkapan), 2021 (315 tangkapan) dan 2022 (170 tangkapan). 

“Bagi tahun 2023 pula, sehingga Jun 2023, sebanyak 161 tangkapan dibuat untuk pengusaha loteri ini,” katanya.

Selepas menerajui pemerintahan kerajaan negeri Perlis, PERIKATAN NASIONAL (PN) konsisten dengan keputusan untuk menghentikan operasi premis perjudian dengan tidak menyambung  lesen operasi mereka selaras dengan polisi baharu kerajaan negeri. 

Terdapat enam premis perjudian di negeri ini dan lesen bagi pengusaha terakhir yang menjalankan operasi berkenaan dijadual tamat tempoh pada Mac 2024. – HARAKAHDAILY 8/8/2023

2. Kerajaan PN Perlis luluskan 113 pemberimilikan tanah 

KANGAR: Kerajaan PERIKATAN NASIONAL (PN) negeri Perlis telah meluluskan sebanyak 113 pemberimilikan tanah tahun ini, yang meyaksikan enam hak milik tanah turut dikeluarkan kepada pemohon terlibat.
Menteri Besar, Mohd Shukri Ramli berkata, daripada jumlah itu, sebanyak 107 lagi permohonan sedang dalam proses pendaftaran hak milik yang hanya boleh dilaksanakan selepas pemohon membuat bayaran penuh Notis 5A.

“Notis 5A yang dikeluarkan ini perlu dijelaskan dalam tempoh tiga bulan daripada tarikh notis bayaran disampaikan.

“Berdasarkan rekod Pejabat Tanah dan Galian (PTG) negeri, sebanyak 360 Notis 5A yang dikeluarkan masih mempunyai bayaran tertunggak manakala sebanyak 101 Notis 5A masih belum dijelaskan.

“Menurut Akta 828 Kanun Tanah Negara, sekiranya bayaran tidak dijelaskan dalam tempoh ditetapkan, Notis 5A tersebut terbatal dan tanah berkenaan akan kembali berstatus tanah kerajaan serta boleh dibuka untuk permohonan,” katanya dalam sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) Perlis, di sini, hari ini.

Beliau berkata demikian bagi menjawab pertanyaan lisan oleh Saad Seman (PAS-Chuping) berkaitan jumlah terkini hak milik tanah yang telah diselesaikan kerajaan negeri bagi tahun ini.

Dalam perkembangan sama, Mohd Shukri  turut mengulas mengenai isu lot lidi di seluruh Perlis, iaitu dasar sedia ada di negeri ini sememangnya tidak membenarkan pecahan tanah lot lidi dilaksanakan dan bercanggah dengan peraturan digariskan dalam Kanun Tanah Negara (KTN).

“Sebagai makluman, pada tahun ini sahaja, PTG negeri secara proaktif mengesan dan mengambil tindakan penguatkuasaan ke atas dua kes jualan lot lidi melibatkan tanah kerajaan di Batu Bertangkup, Chuping dan tanah individu di Alor Redis, Arau,” katanya. . – HARAKAHDAILY 8/8/2023 

 

Komen Weblog Ibnu HasyimBukti PAS pandai perintah. Syabas Perlis, loteri dalam talian..

Lihat komen ini..

Lagi bukti PAS pandai perintah. Ini,10 tawaran utama PAS Terengganu 


Dalam mengejar arus kemajuan selari dengan slogan Terengganu Maju, Berkat dan Sejahtera (TMBS), prinsip-prinsip dan nilai-nilai Islam tidak diketepikan. 

Setiap tawaran yang dikemukakan berasaskan kerangka kerja pematuhan syariah di mana setiap pelaksanaan tawaran dalam manifesto akan memberi impak dan nilai yang selari dengan tuntutan Islam.

Meneruskan kecemerlangan pentadbiran menerusi Pelan Induk Terengganu Sejahtera (PITAS) 2030, PAS Terengganu telah membangun dan memformulasikan manifesto, dengan mengambil kira inklusiviti dan keterangkuman segenap lapisan dan peringkat kehidupan rakyat.

Dengan menggunakan metodologi reka bentuk berpaksikan rakyat (CCD – Citizen Centric Design) akan memastikan tiada rakyat atau individu yang terpinggir daripada menerima tawaran yang akan dikemukakan.

Pendekatan ini melihat dan mendalami semua peristiwa, keadaan dan masalah yang dihadapi rakyat dalam kitaran kehidupan bermula dari kelahiran hingga ke hari tua. (Rujuk Penjelasan 10 tawaran utama PAS Terengganu-HARAKAHDAILY 8/8/2023)

Kesimpulan: 

Jom tinggalkan PMX Malaysia. Kepada rakyat Malaysia sebenarnya kebangkitan Islam di negara ini berada di hujung jari anda. Umat Islam wajib mempertahankan agamaNya dengan menentang kezaliman pemerintah atau puak anti Islam. 

Namun, hak orang bukan Islam di negara ini pun wajib dilindungi oleh kerajaan Islam yang memerintah. Sila lihat peraturan dan hukum 'Hak orang bukan Islam dalam negara Islam' yang sebenarnya. Lihat negeri Kelantan sebagai contoh awalnya. 

Sengaja disebutkan di tajuk ini 'Bukti PAS pandai perintah' kerana masih ada suara sumbang 'barua-barua' Lim Guan Eng mengganggu blog ini dengan kata-kata ejekan 'PAS tak pandai perintah'. 

Kita kenal mereka, yang sudah bertahun-tahun jadi 'barua penjilat' tak naik-naik pangkat rupanya. Ramai kawan-kawan mereka dah jadi menteri walau kalah pilihan raya. Tapi yang ini masih di tahap 'barua penjilat'. 

Kesian mereka, tapi nak buat macam mana, mereka yang pilih jalan itu. Nak jadi barua se umur hidup.

Maka gunakan jari-jari anda semua untuk menukar kerajaan sekarang kepada kerajaan Islam, melalui peti undi.. Insya Allah!

Wednesday, August 09, 2023

Hebat saperti S'pura. -Kit Siang. & Erdogen berdoa untuk DAP?

 


DAP nak jadikan Malaysia seperti Singapura?

INGATKAN DAP berstrategi nak diam sepi sahaja dalam kempen PRU DUN kali ini tetapi, bersuara juga akhirnya.

Kata Lim Kit Siang;

“Negara ini akan gagal jika ditadbir oleh PN-PAS dan BERSATU. Negara ini akan hebat seperti Singapura apabila ditadbir oleh PH-BN.”

Dulu, segala macam kecaman dan serangan DAP terhadap Umno. Sekarang, Timbalan Perdana Menteri (TPM) 47 kes itu pun dah jadi suci murni ya. Bahkan, Setiausaha Agung DAP, Anthony Loke turut mempertahankan Presiden Umno yang dituduh mengamalkan rasuah terbuka dalam kempen di Terengganu.

Dulu, Lim Kit Siang kata negara ini rosak sebab Umno, sebab rasuah. Sekarang, apabila DAP bersama Umno, maka negara ini jadi hebat.

Wah, hebat sungguh teori menjilat ludah DAP ini.

DAP perlu ingat, Malaysia ada sejarah asal-usul, identiti dan acuannya sendiri.

Tidak perlulah anda berkempen untuk Malaysia ikut contoh Singapura kerana di sana orang Melayu-Islam minoriti sahaja berbanding di sini.

Yang pastinya, pengundi di 6 negeri dalam PRU DUN akan ingat sifir mudah ini:

1. Undi BN-Umno bermakna dapat percuma DAP serta Lim Kit Siang dan anaknya.

2. Undi PH bermakna sokong juga Zahid.

Sekian. 

SYED AHMAD FADHLI
Timbalan Ketua Pemuda 
Dewan Pemuda PAS Wilayah Persekutuan –HARAKAHDAILY 6/8/2023 


Komen Weblog Ibnu Hasyim: Hebat saperti S'pura. -Kit Siang. & Erdogen berdoa untuk DAP?


Lihat komen ini dulu..

(i) Benarkah Erdogan berdoa untuk kemenangan DAP (bersama parti gabungan k'jaan perpaduan) dalam PRU ini? 

Dr Muhammad Khalil Abdul Hadi, Pengerusi Lajnah Hal Ehwal Antarabangsa dan Hubungan Luar PAS 

Merujuk kepada hantaran Facebook oleh Perdana Menteri berkenaan suatu sidang video (video conference) bersama Presiden Erdogan, yang menyatakan Presiden Erdogan turut mendoakan kemenangan parti gabungan Kerajaan Perpaduan dalam pilihan raya di enam buah negeri.

Pendedahan ini menunjukkan betapa Perdana Menteri begitu terdesak sehingga sanggup mendedahkan isi kandungan perbualan telefon dengan Presiden Erdogan, memberikan gambaran seolah-olah Presiden Erdogan mahu mencampuri urusan politik dalam negara ini.

Dalam hal ini, adalah bukan menjadi amalan mana-mana ketua negara asing untuk mencampuri urusan pilihanraya dalam sesebuah negara lain. (Sila rujuk DR. MUHAMMAD KHALIL ABDUL HADI 6 Ogos 2023)

(ii) Ini subsidi lesen motosikal prihatin anak muda NS, dari PN.. 


Anak-anak muda di Negeri Sembilan bakal menikmati subsidi lesen motosikal B2 bernilai RM300 sekiranya PERIKATAN NASIONAL (PN) membentuk kerajaan usai Pilihan Raya Negeri (PRN) ini. 

Menurut PN Negeri Sembilan, Dato’ Seri Ahmad Faizal Azumu,

“Kami akan menawarkan dana Nismilan Mudo termasuk latihan skim perniagaan digital ataupun e-commerce kepada bakal usahawan muda dengan jumlah peruntukan yang memadai.

“Kami akan memperkenalkan ‘Dana Tani Mudo’ dengan peruntukan geran sehingga RM15,000 dengan jumlah peruntukan sebanyak lebih RM1 juta setahun.

“Kami akan memperkasa hab anak muda termasuk pembangunan e-sport di setiap daerah,” ujarnya semasa membentangkan manifesto ‘Tawaran Perikatan Nasional Negeri Sembilan’ secara dalam talian hari ini.

Kesimpulan: 

Jom tinggalkan PMX Malaysia.

Kepada rakyat Malaysia, sebenarnya kebangkitan Islam di negara ini berada di hujung jari anda. Umat Islam wajib mempertahankan agamaNya dengan menentang kezaliman pemerintah atau puak anti Islam.

Namun, hak orang bukan Islam di negara ini pun wajib dilindungi oleh kerajaan Islam yang memerintah. Sila lihat peraturan dan hukum 'Hak orang Islam dalam negara Islam' yang sebenarnya. Lihat negeri Kelantan sebagai contoh awalnya. 

Maka gunakan jari-jari anda untuk menukar kerajaan sekarang kepada kerajaan Islam, melalui peti undi.. UNDILAH PN, insya Allah!

Tuesday, August 08, 2023

Melayu berhati penjajah. Ini..

 


‘Kita tidak mahu berwajah Melayu berhati penjajah’ – MB T'ganu

KUALA TERENGGANU: “Kita tidak mahu ada antara kita berwajah Melayu, tetapi berhati penjajah,” kata Menteri Besar, Dato’ Seri Dr Ahmad Samsuri Mokhtar.

Oleh itu, beliau mengajak seluruh rakyat menghayati erti kemerdekaan yang sebenar.

“Erti kemerdekaan sebenar ialah memerdekakan jiwa dan minda. Kita tidak mahu berhati penjajah.

“Bicara lidah loghatnya Terengganu, namun bahasanya menjulang naratif penjajah,” katanya pada sambutan Hari Kebangsaan Ke-66 peringkat negeri, di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah, di sini hari ini.

Turut berangkat Yang Di-Pertuan Muda Terengganu, Tengku Muhammad Ismail Ibni Al-Wathiqu Billah Sultan Mizan Zainal Abidin, kerabat-kerabat diraja, anggota Exco, wakil rakyat dan ketua-ketua jabatan.

Menurut Dr Ahmad Samsuri, rakyat Terengganu mempunyai jati diri yang terakam kukuh dalam sejarah panjang.

“Identiti dan jati diri kita telah dipupuk dan disemai sejak ratusan tahun dahulu berlandaskan Islam dan pemerintahan Islam. 

Perbarisan ketika sambutan Hari Kebangsaan Ke-66 peringkat negeri Terengganu di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah.

“Negeri kita ini ditadbir kerajaan Islam sejak 700 tahun dahulu. Ini dibuktikan melalui tulisan yang terukir kukuh pada Batu Bersurat bertarikh 1303 masihi.

“Disambung pula Sultan Zainal Abidin I, Baginda Omar dan Sultan Zainal Abidin III yang membangunkan Itqan al Muluk Bita’dil As-Suluk sehingga datangnya penjajah,” katanya.

Justeru itu, beliau berkata, menjadi tugas dan peranan rakyat Terengganu untuk mengembalikan identiti dan jati diri yang sebenar.

Menurutnya, ia memberi kemerdekaan dari segi fizikal, jiwa dan minda rakyat.

“Ini merupakan perjuangan yang berterusan tiada noktah,” katanya. – HARAKAHDAILY 31/8/2023


Komen Weblog Ibnu Hasyim: Melayu berhati penjajah. Ini..

(i)  Pemimpin akar umbi bimbang Umno jadi khadam DAP, kesian tolong selamatkan mereka!


Di Jeram, ahli-ahli dan penyokong Umno di peringkat akar umbi mendedahkan mereka tidak boleh menerima parti itu yang dilihat cenderung untuk menjadi ‘khadam’ DAP.

Naib Presiden PAS, Dato’ Idris Ahmad berkata, perkara ini dinyatakan pemimpin Umno peringkat akar umbi di Dewan Undangan Negeri (DUN) Simpang Jeram.Katanya, mereka mendedahkan tidak puas hati kerjasama Umno dengan Pakatan Harapan (PH) ketika sesi pertemuan dengan mereka semasa aktiviti kempen.

“Mereka bimbang situasi yang menimpa Parti Amanah Negara (PAN) yang sering membela pemimpin DAP berulang kepada Umno pula.

“Saya berjumpa sendiri dengan pemimpin Umno di peringkat cawangan yang memberitahu tidak boleh menerima hubungan Umno dengan PH terutamanya DAP,” katanya pada ceramah kelompok di Unit Daerah Mengndi (UDM) Sri Tanjong dekat sini, malam tadi.

(ii)  Hidup menyalahi agama bukan merdeka. Jom selamatkan mereka! 


Di Kota Bharu, bukan sebuah negara yang merdeka apabila rakyat masih meniru dan mengamalkan gaya hidup menyalahi agama serta budaya sehingga membawa pemikiran songsang.

Menteri Besar Dato’ Panglima Perang Ustaz Mohd Nassuruddin Daud berkata, semua itu akan menjadi wabak dan barah dalam masyarakat khususnya dalam kalangan generasi muda.

Katanya, golongan muda mudah terpengaruh dengan anasir tersebut sehingga hilang jati diri sebagai anak bangsa.

“Usia 66 tahun kemerdekaan negara perlu dihayati sebaik mungkin selaras dengan ajaran agama dan budaya tempatan.

“Bukan negara yang merdeka sekiranya masih ada rakyat yang berbangga meniru gaya hidup luar,” katanya pada Sambutan Kemerdekaan ke-66 peringkat negeri Kelantan di Stadium Sultan Muhammad ke-IV, malam tadi. 

Suasana Sambutan Kemerdekaan ke-66 peringkat negeri Kelantan di Stadium Sultan Muhammad ke-IV.

Sekian.

Kesimpulan:

Terima kasih tuan-tuan pengundi. Tuan telah menggunakan tugas tuan sebaik-sebaiknya, bila menyokong perjuangan parti Islam/PN dan rakan-rakan. Umat Islam wajib mempertahankan agamaNya dengan menentang kezaliman pemerintah puak anti Islam.

Namun, hak orang bukan Islam di negara ini pun wajib dilindungi oleh kerajaan Islam yang memerintah. Sila lihat peraturan dan hukum 'Hak orang bukan Islam dalam negara Islam' yang sebenar. Lihat negeri Kelantan sebagai contoh awalnya. 

Terima kasih juga kepada kawan-kawan kita yang bukan dan belum Islam.

Sekian. Wassalam. 
Maaf zahir batin, dari rakan Islammu Ibnu Hasyim 014 400 2015.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails