Saturday, May 07, 2022

Wanita 'curi' sperma pasangannya dipenjara, bagaimana? Gila..

 

PERBICARAN kes wanita itu diadakan di mahkamah Bielefeld, Jerman. – Ullstein bild/ Getty Images

BERLIN – Seorang wanita Jerman dijatuhi hukuman penjara selama enam bulan kerana mencuri sperma pasangannya dengan membuat lubang pada kondom yang digunakan lelaki tersebut, lapor portal berita MailOnline kelmarin.

Wanita yang berhasrat untuk hamil itu mensabotaj kondom pasangannya tanpa kebenaran untuk mendapatkan sperma lelaki itu. Mahkamah di barat Jerman memaklumkan bahawa tindakan mensabotaj kondom tanpa kebenaran dianggap sebagai ‘mencuri’. 

Pasangan itu bertemu dengan kerap untuk melakukan hubungan intim sejak awal tahun 2021.

Mahkamah di wilayah Bielefeld berkata, wanita itu mempunyai perasaan yang tidak berbalas kerana lelaki itu selesa dengan hubungan mereka yang sedia ada.

Bagaimanapun, wanita itu dilaporkan gagal dalam percubaannya untuk hamil.

Dia sebelum itu menghantar mesej melalui aplikasi perbualan Whatsapp dengan mengaku bahawa dia hamil dan telah mensabotaj kondom tersebut.

Lelaki itu kemudian memfailkan tuduhan jenayah terhadap wanita itu yang akhirnya mengaku cuba memanipulasi pasangannya. – Agensi

Ambiga paling kelam-kabut kini, mengapa?

 

Komen Rakyat dalam bog ini..

6 comments:

Anonymous said...

Lepas Raya, mood rakyat untuk adakan pilihanraya PRU15 sudah bermula...

Umpama demo “blackout” anjuran Pakatan Rakyat satu waktu dulu, tiada peristwa “blackout” terjadi namun puluh ribu orang membeli T-shirt “blackout’ yang di cetak lebih awal.

Terkini Bar Council dan pihak individu pro PH cuba mengalihkan isu hakim pro mereka Nazlan ada salah laku kepada isu serangan terhadap judisiari.

Paling memalukan tambang ECRL sangat mahal jadi isu. Kalau tak menipu berbohong dan kuat goreng itu kerja adalah haramjadah pro PH.

Itu lah level thinking pihak proPH.

Kini Ambiga paling kalam kabut untuk melindungi Sri Ram sebagai pembaca skrip penjarakan Najib.

Untuk menutup skrip dari terdedah dan director skrip dari terlondeh maka mereka cepat cepat berpakat untuk menukar ada konspirasi dan ahli mereka terbabit kepada konon judisiari sedang diserang.

Perkara yang “STRAIGHT FORWARD” yakni salah laku seorang hakim Bernama Nazlan Ghazali cuba di politik kan menjadi isu “judisiari” atau krisis serangan terhadap badan judisiari.

Ambiga yang menikuskan diri apabila Claire Brown memetik nama nya sebagai sumber memberitahu berkenaan wang RM90 juta dalam akaun bank Haji Hadi di mahkamah London.

Ambiga Marina Chin dll menikus bila Justo lesap , Jho Low lesap , Zety dan Taufiq Ayman hubungkait AMLA dlm kes 1MDB disebut dalam makhamah..!!

Adakah Majlis Peguam berarak guling guling atas jalan raya demi keadilan ketika ini.?

Apabila SPRM menyiasat 20 kes rasuah termasuk kes berkilo ganja diladang ganja kondo mewah anak Vincent Tan Navin Tan dan di lepas bebas Tomy Thomas dalam badan kehakiman semasa Kerajaan PH memerintah?

Adakah Majlis Peguam berarak demi keadilan ketika itu?

Tiada pakar undang undang kah dari Pakatan Harapan atau mana mana pihak pro PH berani lawan hujah yang dikemuka kan bila nama Hakim Nazlan melakukan kesalahan..

Apabila Guan Eng dilantik sebagai menteri kewangan dan kes rasuahnya digugurkan walaupun 30 lebih saksi sudah memberi keterangan di mahkamah?

Adakah Majlis Peguam berarak guling guling atas jalanraya ketika itu?

Pada yang masih blur keterangan diatas Tun Ambiga, Marina Gereja Pro PH, PKR DAP@PAP, PAN, Lim Guan Eng, Marina Chin Sri Ram (ada hubungan keluarga dengan Ambiga) G25 satu Team Kartel Mafia utk bersolidariti bila kehakiman negara konon nya sedang diserang... puii..!!

Apabila minit mesyuarat lembaga pengarah 1MDB sebenar menunjukkan bahawa Maybank telah berurusan dengan 1MDB dan terlibat dalam mencadangkan dan menubuhkan SRC dimana hakim ini adalah Ketua Penasihat Undang-undang dan Setiausaha Syarikat.

Mereka tidak mengisytiharkan konflik kepentingan dan penglibatannya ketika itu dan menarik diri sebagai hakim untuk kes SRC?

Adakah Majlis Peguam berarak ketika itu?

Semua nya “fake” belaka.. Lepas Raya, mood rakyat untuk adakan pilihanraya PRU15 sudah bermula...

Rakyat naik menyampah saksikan drama bodoh kartel mafia yang tak abis abis ini..!!

Rakyat sudah meluat..!!

Anonymous said...

Hari ni wak jemput hadir jamuan raya. Halalker pendapatan wak. Bimbang juga bila jadi darah daging, makan pendapatan tidak halal.

Anonymous said...

Dalam dunia ini YIP KUM FOOK sangat bertuah kerana dia seorang peguam tidak perlu belajar undang-undang, juga tidak perlu pergi ke sekolah undang-undang, peguam lain perlu belajar undang-undang sehingga enam tahun untuk menjadi peguam penuh.

YIP KUM FOOK adalah kawan baik saya dan dia seorang ahli perniagaan sebagai barangan perabot di Taman Daya, berhampiran dengan Taman Desa Jaya, Kepong dan juga dia seperti bermain politik, pada tahun 1990 dia menjadi pengerusi MCA di Taman Daya, Kepong…

Kemudian, beliau menjadi presiden KUIL BUDDHA SAMNAK SAMBODHI, Taman Desa Jaya, Kepong pada tahun 1994 sesuatu dan beliau menolak presiden lama (Shia Kok Sun), kemudian beliau mengambil jawatan presiden ketika itu, yang semua orang tahu tentangnya, dalam apa yang berlaku. di SAMNAK SAMBODHI

Dia nak jadi peguam sebab nak main politik, ramai ahli politik ada ijazah atau beransur-ansur dalam pendidikan, dan dia pun ikut orang apa yang dia ada, dia tak nampak diri dia datang, sekarang ramai yang tahu asal usul YIP KUM FOOK juga…..

Ah Chin, Taman Desa Jaya, Kepong
Translated by Dr. Chew

Tembak K'tan, S'ngor kena? Mana mandat PKR-DAP tubuh siasat di S'ngor?

 

Mana suara si Profesor dan pemimpin PAN? 

Susulan bekalan air terjejas di banyak kawasan sebelum dan semasa Aidil Fitri di negeri Selangor

DUA hari menjelang Aidil Fitri, seorang Profesor menyuarakan kekesalan kerana topik mengenai air, sampah dan jalan akan menjadi isu utama di Kelantan setiap kali hari raya. Kali ini, hingga beliau mengajukan gesaan supaya Kerajaan Negeri Kelantan yang diterajui PAS ditukar.

Seorang pemimpin PAN pula dari kejadian kebakaran di Berek 12, Kota Bharu mendakwa berlaku kekurangan bekalan air untuk kegunaan pihak bomba. Beliau mengajukan desakan untuk satu Suruhanjaya Siasatan diadakan kerana mendakwa unsur penyelewengan dalam syarikat Air Kelantan Sdn Bhd (AKSB).

Namun, sejak seminggu lalu, tidak berlaku masalah besar pada perkhidmatan bekalan air dilaporkan di negeri ini. Ternyata, jangkaan Profesor tersebut meleset kali ini. Begitu juga dakwaan pemimpin PAN itu juga ternyata tidak benar.

Ironinya, hari sama mereka menggegarkan perhatian umum kepada isu tersebut, seluruh media melaporkan 463 kawasan di Selangor terjejas bekalan air kerana pencemaran yang memaksa Loji Rawatan Air (LRA) Sungai Semenyih dihenti tugas.

Manakala pada hari kedua Aidil Fitri (Selasa), sekali lagi dikesan pencemaran menyebabkan 472 kawasan terjejas yang juga melibatkan operasi LRA Sungai Semenyih. Kalau dihitung, rasanya masalah bekalan air terjejas lebih kerap dan buruk di Selangor mutakhir ini.

Benar, Kelantan ada masalah bekalan air, tetapi menyusuri secara adil sebabnya, ia tidak dapat ditolak senarai puncanya. Setelah berlalunya diskriminasi Kerajaan Pusat terhadap Kelantan, usaha membangunkan infrastruktur perkhidmatan bekalan air giat dijalankan di negeri ini.

Dalam memberi perkhidmatan setelah ‘ketinggalan zaman’ sebegitu lama, semangat pembangunan infrastruktur itu juga seiring dengan inisiatif dan kontigensi bekalan disediakan untuk pengguna. Ia komitmen yang wajar dilihat mempunyai pencapaian dan meluputkan setiap masalah.

Tetapi perkhidmatan bekalan air di Selangor tiada lagi isu besar infrastruktur selepas Projek Langat 2 dahulu. Masalah berulang yang kerap terjadi beberapa tahun kebelakangan ini adalah berpunca daripada pencemaran. Ia berlaku daripada kegiatan pembuangan sisa industri oleh kilang haram ke sungai.

Ia isu kegagalan pematuhan serta penguatkuasaan undang-undang. Tetapi entah bila tindakan akan diambil terhadap kilang-kilang terbabit atau usaha mencegah dari kejadian sama berulang. Ketika sama, jutaan ringgit dihabiskan membeli dron untuk membuat pemantauan.

Persoalannya, di mana suara Profesor tersebut untuk isu yang pernah mengundang murka istana ini diajukan gesaan serupa agar Kerajaan Negeri Selangor juga ditukar? Mana juga suara pemimpin PAN untuk kerajaan negeri yang dimandatkan rakyat kepada parti itu bersama PKR dan DAP juga menubuhkan Suruhanjaya Siasatan?

Ya, kalian berhak bercakap dan bebas memberi pandangan, tetapi semua pihak sedang memerhati mengenai keadilannya.

ANAS KARIMI AHMAD THANI
Darulnaim Research Centre – HARAKAHDAILY 5/5/2022

Komen Weblog Ibnu HasyimMana suara si Profesor dan pemimpin PAN? Antara 'suara sumbang serang tembak Kelantan, tetapi rupangnya selangor yang kena'.

'... hari sama mereka menggegarkan perhatian umum kepada isu tersebut, seluruh media melaporkan 463 kawasan di Selangor terjejas bekalan air kerana pencemaran yang memaksa Loji Rawatan Air (LRA) Sungai Semenyih dihenti tugas.

Manakala pada hari kedua Aidil Fitri (Selasa), sekali lagi dikesan pencemaran menyebabkan 472 kawasan terjejas yang juga melibatkan operasi LRA Sungai Semenyih. Kalau dihitung, rasanya masalah bekalan air terjejas lebih kerap dan buruk di Selangor mutakhir ini.'

Persoalannya, di mana suara Profesor tersebut untuk isu yang pernah mengundang murka istana ini diajukan gesaan serupa agar Kerajaan Negeri Selangor juga ditukar? Mana juga suara pemimpin PAN untuk kerajaan negeri Selangor yang dimandatkan rakyat kepada parti itu bersama PKR dan DAP juga menubuhkan Suruhanjaya Siasatan?

Sekian.

Usir keluar negara, pasangan selebriti berbogel di Bali..

 

Alina Fazleeva (tengah) dan suaminya, Amdrei Fazleev (kiri) menghadiri sidang mediadi Denpasar sebelum mereka diusir dari Bali. - Foto AFP

Bali usir pasangan Russia bergambar bogel di pokok keramat

DENPASAR: Seorang selebriti media sosial warga Russia dan suaminya akan diusir dari Bali kerana melanggar budaya tempatan selepas berbogel ketika mahu mengambil gambar di atas sebatang pokok keramat.

Alina Fazleeva, yang mempunyai ribuan pengikut di Instagram, berbogel diatas sebatang pokok banyan berusia sekitar 700 tahun, berhampiran sebuah kuil di wilayah Tabanan.

Gambar terbabit, yang diambil oleh suaminya, Andrey Fazleev, kemudian dimuat naik di Instagram dan tular sehingga menimbulkan kemarahan penduduk Bali.

Gunung-ganang, pokok dan ciri semula jadi lain dianggap suci dalam budaya Hindu Bali, kerana dianggap sebagai rumah tuhan.

Menurut Ketua Imigresen Bali, Jamaruli Manihuruk, kedua-dua mereka dibuktikan melakukan aktiviti yang membahayakan ketenteraman awam dan tidak menghormati norma tempatan.

"Oleh itu, mereka akan dikenakan sekatan dengan diusir," katanya.

Pasangan suami isteri itu dilarang daripada memasuki Indonesia sekurang-kurangnya enam bukan, selain perlu mengambil bahagian dalam upacara pembersihan di kawasan suci mengikut kepercayaan tempatan.

Fazleeva menerusi akaun instagramnya memohon maaf dalam Bahasa Inggeris dan bahasa Indonesia serta mengakui beliau membuat kesilapan besar.

"Terdapat banyak tempat suci di Bali dan tidak semuanya mempunyai tanda maklumat mengenainya, seperti dalam kes saya, adalah sangat penting untuk menghormati tempat ini dan tradisi," katanya.

Gabenor Bali, Wayan Koster, berkata pentadbirannya tidak akan bertolak ansur dengan pelancong yang biadap.

Hampir 200 orang diusir dari pulau percutian itu tahun lalu, sesetengah mereka kerana melanggar protokol COVID-19.

Bulan lalu, pelakon Kanada dan ikon kesihatan, Jeffrey Craigen, menerima kecaman selepas videonya berbogel di Gunung Batur, gunung berapi yang dianggap suci oleh penduduk Bali, ketika melakukan 'haka' iaitu tarian perang puak Maori dari New Zealand, tular di media sosial.

Pihak berkuasa mahu mengusirnya dari Bali tetapi memandangkan dia belum menerima suntikan vaksinasi COVID-19, tiada syarikat penerbangan yang sanggup membawanya keluar. - AFP

Bali usir pasangan Russia bergambar bogel di pokok keramat
Berang, gambar bogel ketika basuh baju di sungai dirakam jiran secara curi, muat naik di FB 

Friday, May 06, 2022

Produk ganti ubat rawat diabetis? Suatu penipuan..

 

KKM tidak pernah memperakukan produk ganti ubat rawat Diabetis.

Berita palsu disebarkan individu tidak bertanggungjawab untuk kepentingan perniagaan


BANGI, 5 Syawal 1443H, Jumaat – Kementerian Kesihatan (KKM) tidak pernah memperakukan mana-mana produk atau makanan yang boleh menggantikan ubatan termasuk insulin untuk merawat diabetes dan mengawal gula dalam darah.

Perkara itu dimaklumkan KKM dalam kenyataan menerusi laman Facebook hari ini bagi menjelaskan tindakan laman Facebook Ainalienshop-TW yang cuba mengelirukan orang ramai dengan menggunakan gambar yang telah diubah suai, memaparkan Menteri Kesihatan Khairy Jamaluddin berserta kapsyen ‘blood sugar returns to normal’ (paras gula dalam darah kembali normal).

“KKM menyeru agar masyarakat tidak mudah terpedaya dan terpengaruh dengan kenyataan yang tidak diketahui kesahihannya. 
“Kementerian juga sekali lagi ingin menegaskan kepada para pengusaha atau pemilik produk untuk lebih bertanggungjawab dan tidak mengambil kesempatan serta mengelirukan orang ramai,” menurut hantaran itu. 

Sementara itu, Ketua Pengarah Kesihatan Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah menerusi Twitter beliau malam ini berkata, perkara itu adalah satu lagi berita palsu disebarkan individu tidak bertanggungjawab untuk kepentingan perniagaan. – Bernama

2 Kasta undang2 -Kartel mafia & S/Hari Raya..

 'Ada 2 kasta undang undang kah dalam negara?' Kartel Mafia..Komen Rakyat dalam Blog ini..

4 comments:

Anonymous said...

Selamat menyambut hari raya Aidilfitri kepada tuan ibnuhasyim sekeluarga dan pejuang-pejuang Islam.

Anonymous said...

Semua calon MCA bertanding kawasan Melayu mesti tolak calon MCA apabila 76 orang Ahli Parlimen pembangkang menyatakan sokongan padu terhadap YB Maria Chin yang dijatuh hukuman penjara tujuh hari kerana menghina dan memfitnah Mahkamah Syariah, kini MCA pula tampil ke hadapan. Fuck MCA

Anonymous said...

Sumpah laknat. Jika bukan Islam ia dinama karma, bagi Islam nama nya kifarah. Akhirnya sesama Melayu menghanjing sambil diperhatikan oleh Jho Low dan kaumnya dng penuh gelak ketawa tepuk tangan...

Itu lah bodoh bangang nya kartel mafia yg paling nyata. Nnpk hebat tapi mudah dibatuapikan untuk menghanjing sesama kaum sendiri bagi keuntungan kaum Jho Low DAP@ Lee Kwan Yew..!!

What goes around will come around, kata orang putih. Apakah ini impak karma kifarah sumpah laknat yang diucapkan oleh Bossku..!?

Ketika Datuk Seri Najib difitnah dan dipedajalkan oleh pihak konspirasi untuk menjatuhkan Barisan Nasional dan DSNR sendiri.

Mereka guna pelbagai kaedah dan cara untuk menambahkan perisa garam gula masin pedas secukup rasa ramuan fitnah jijik pertuduhan yang mereka reka puak penguasa kartel mafia yang menguasai negara.!? Karma sumpah laknat link bawah

https://youtu.be/6a2ti6rWSZ8

Antara kaedah lusui dan lapuk tapi cukup berbisa ialah memberi gambaran dan persepsi fitnah jijik untuk perbodohkan memperbangangkan rakyat ada lah lakonan merampas harta Bossku di kediaman nya.

Konon media tidak diizinkan ikut sama , namun gambar sengaja di ‘leak” kan sedikit untuk memberi kesan ‘wow’ faktor maka walaun mahacai pun akan spin sambil terkinja kinja pasal rampasan harta Najib.

Kemudian di war war kan rampasan bernilai berbillion ringgit oleh warga Kanada Amar Singh. Disensasikan lagi bagi penyedap rasa PDRM terpaksa guna mesin kira duit beberapa hari untuk sahkan banyak nya jumlah.

Muncul pula lagi satu Masalah, jika rampasan disahkan cara rasmi di media bernilai berbillion ringgit, maka jumlah harus di pulangkan mesti biliion ringgit juga.

Bila ter kantoi maka SPRM rampas dan lucut hak harta Bossku. Bila lucut hak pun kantoi maka derma kisah cukai LHDN pula dimainkan dengan cukai tak masuk akal dikenakan ex MoF Lim Guan Eng oleh kerajaan PH diketuai Tun Mahathir . Begitu lah kartel mafia menfitnah dan pedajal musuhnya.

Maka LHDN harus juga mengadap dan menjawab pada rakyat dan menjawap sudah kah mereka mengenakan cukai terhadap Zeti, Nazlan dan Rohana?

Rakyat ingin tahu berapa kah cukai dikenakan terhadap mereka? Selain itu kenapa belum rampas harta Zeti bersama Taufik Ayman lagi?

Navin Tan anak taikun kaum Cina Tan Sri Vincent Tan kroni Tun Mahathir ditangkap dengan berkilo kilo ganja mampat ladang ganja dikondo mewah tapi bebas lepas tanpa didakwa oleh Tomy Thomas semasa PH memerintah dan Tun jadi PM kali ke dua. ... link bawah

https://youtu.be/o_8q-1yIaQA

Sedangkan penyanyi nasyid Melayu didakwa tanam ganja di kondonya dan jika bersalah dihukum gantung. Apa semua nya ini..!?

Undang undang apa digunakan terhadap Najib dan undang undang apa pula di gunakan terhadap Zeti Nevin Tan dan apa jasa Taufiq Ayman pada negara hingga tindakan undang undang berbeza dan berpilih pilih.!?

Ada dua kasta undang undang kah dalam negara? Ini lah kerja kartel mafia yg menguasai semua jabatan penguatkuasa dalam PDRM, SPRM, AG LHDN dan lain lagi.

Dan berapakah cukai telah dikenakan terhadap Zeti , Nazlan dan Rohana waima sudah pulangkan wang curian?

Dalam diam diam Pulau Batu Putih pun digadai pada anak Lee Kwan Yew. Tapi kartel mafia tidak peduli semua itu. Yang penting kroni anak cucu mesti diselamat habis habisan. Nah link bawah ini...

https://youtu.be/Csv1F_5bhyU

Jho Low lesap terus sambil tepuk tangan melihat sesama Melayu berantakan. Semua kaum Jho Low dalam DAP@ LeeKwanYew tuan DAP tepuk tangan ketawa melihat semua Melayu sambil 'menghanjing' di bodoh kan oleh kaum Jho Low.

PRU 15 adalah Armageddon day hari pembalasan (judgment day) dan masa terbaik semua kartel mafia fitnah jijik ini dihapuskan hingga ke akar umbi.

Jika belum atau tidak, bersedia lah pegawai LHDN bagi menghadapi pengadilan dan risikio dikenakan Tindakan tidak melaksanakan tugas jika kerajaan Barisan Nasional insyallah naik berkuasa selepas PRU15.

Anonymous said...

Idea Najib jadi igauan ngeri pada ekonomi Singapura.

By hook or by crook Singapore must take control Malaysia through his proxys" said Lee Kwan Yew

Najib berkata, bahagian terbesar sumber pendapatan dan trafik ECRL adalah daripada pengangkutan barang-barang kargo pelabuhan Kelang, Pasir Gudang dan Pulau Pinang ke pelabuhan Kuantan. Link bawah kebangkitan Empayar Melayu Johor Riau Moden.

https://youtu.be/wV5UinSMuJs

“Freight dua hala dari pelabuhan tersebut ke pelabuhan Kuantan. Dengan ini, kapal-kapal tidak perlu melalui negara Singapura. Maka Pelabuhan Singapura bakal melingkup kerugian besar sebab masa penghantaran kargo lebih pendek dan pantas..!!

Sebab itu Lee Kwan Yew beritahu kaum nya di Singapura dan proksi nya kaum Cina di Malaysia "By Hook or by crook Singapore must take control of Malaysia through our proxies (DAP and slaves), otherwise Singapore cannot survive" - Lee Kwan Yew

The strengthen of DAP not in Malaysia but the strength of DAP backing by his brother in Singapore@PAP. - Lee Kwan Yew

“Satu lagi sumber pendapatan ialah projek-projek pembangunan transport oriented development (TOD) di sepanjang jajaran ECRL nanti kata Najib.

Tapi idea ini disabotaj oleh barua Lee Kwan Yew dan proksi Lee Kwan Yew di PRU 14. Dah berjaya memsabotaj ECRL diberi nya pula Pulau Batu Putih pada anak Lee Kwan Yew...!!

Kos projek ECRL adalah tinggi tetapi harga tambang akan munasabah dan berpatutan sebab sumber pendapatan projek ECRL bukan sahaja daripada kutipan tambang pengguna tetapi pengangkutan kargo dua hala pelabuhan ke pelabuhan tanpa melalui Pelabuhan Singapura. Projek Pengerang Pertonas juga disabotaj oleh barua Lee Kwan Yew.

Projek Torwong dan Jambatan Malaysia Indonesia Johor Riau bakal melingkupkan pelabuhan Singapura.

http://wzwh.blogspot.com/2015/10/1mdb-boleh-laksanakan-projek-jambatan.html?m=1

Rancangan sedang dibuat untuk menghubungkan Riau di Sumatera, Indonesia, dengan Kukup di Pontian, Johor, melalui satu terowong bawah laut sepanjang 17.5 kilometer (km).

Universiti Teknologi Malaysia (UTM) dan Kabupaten Pelalawan di Wilayah Riau sedang menjalankan kajian kemungkinan mengenai projek bernilai berbilion ringgit itu.

https://youtu.be/SPEeGqukxtw

Torwong Riau Johor bakal melingkupkan ekonomi Singapura. Bakal dikenali sebagai Johor-Riau Link, terowong itu akan menyambungkan Pulau Karimun di Riau dengan Kukup di Pontian, dekat terminal feri yang ada sekarang di daerah Pontian.

Pelabuhan baru di Riau dan pulau buatan akan meningkatkan ekonomi antara Malaysia - Indonesia.

“Satu lagi sumber pendapatan ialah projek-projek pembangunan transport oriented development (TOD) di sepanjang jajaran ECRL kata Najib.

Melalui barua terbaru Singapura@Lee Kwan Yew iaitu Tun Mahathir Najib harus diturunkan. Parti PAP Lee Kwan Yew dan sekutu DAP bersama barua mereka berjaya melakukanya pada PRU 14.

Pada PRU 15 pada Ogos 2022 nanti insyallah semua barua dan proksi Singapura Lee Kwan Yew akan dihapuskan hingga ke akar umbi. Celaka lah barua Lee Kwan Yew di Malaysia dan celaka lah Singapura selepas ini.

Maka hubungan bangsa serumpun dari segi ekonomi dengan sumber daya alam dan sumber tenaga murah antara Malaysia - Indonesia wajib dieratkan dan dipertingkatkan ke tahap paling maksimum.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails