Wednesday, August 06, 2014

Boikot McDonald's Mulai 8 Ogos, Siapa Anjur?


KUALA LUMPUR: Siri kempen yang dilakukan oleh rakyat negara ini dalam usaha memboikot produk yang dikatakan menyumbang kepada Zionis nampaknya semakin diperhebatkan.

Hari ini, melalui pesanan dan gambar yang kini menjadi viral di laman sosial seperti Facebook dan juga melalui aplikasi 'whatsApp'  orang ramai diajak untuk membiokot McDonlad's pada jumaat ini bermula 7 pagi hingga 7 pagi esoknya.

Rata-rata pengguna Facebook mula mengongsi maklumat tersebut di laman masing-masing dan hampir keseluruhan mereka menyatakan sokongan untuk memboikot produk syarikat berkanaan pada tarikh tersebut.

"Hari Boikot McD Malaysia!!! Bermula 8 Ogos 2014 jam 7 pagi hingga 7 pagi. Boikot McDonald's bermula Jumaat ini sehingga Zionis Israel seratus peratus keluar daripada Palestin,” tulis pesanan itu.

Bagaimanapun, sehingga kini belum ada maklumat siapakah yang menganjur kempen tersebut.

Dalam pada itu, dalam usaha orang ramai memboikot, McDonald pula dikatakan akan memberi burger dan air percuma pada Jumaat ini.

Beberapa siri gambar suasana legang di rangkaian restoran makanan segera itu turut dikongsi bersama pengguna Facebook malah ada yang bergambar sambil memegag sepanduk memboikot McDonalds di hadapan restoran berkenaan.

Kekejaman Zionis Isreal terhadap rakyat Palestine terhadap kanak-kanak dan wanita-wanita membuatkan seluruh dunia mengecam dan mengutuk perbuatan zalim mereka itu, akhirnya kemarahan mereka itu diluahkan dengan memboikot produk McDonalds. - HARAKAHDAILY 5/8/2014

3 comments:

Anonymous said...

ramai pekerja melayu bekerja di McD. Sapa nak tanggng mereka kalo kena buang kerje nnt. Cakap senang lah nak boikot tapi alternative pekerjaan x kasi.Kau sanggup tanggung makan minum dia org kalo apa2 terjadi..

ombak said...

Seumur idup gua yg dah separuh abad...baru 4 kali gua masuk mekdi. Hahahaha....so bab boikot ni...xde jadi hal. Bab pekerja2 melayu yg beragama islam di mekdi...gua idup x penah ade keje ttp...tpi gua ok je..x kebulur pun.

Kuda Perang said...

Rezki bukan manusia yang bagi.. tetapi Allah Taala yang bagi..!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails