Sunday, August 10, 2014

Rejim Haramjadah Zionis, Bom 3 Masjid. Lojik Apa Mereka Pakai?


PENDUDUK Palestin memeriksa Masjid Al-Qassam di kem pelarian Nuseirat, tengah Gaza yang musnah dalam serangan udara Israel semalam.

BANDAR GAZA - Jet pejuang Israel melancarkan 30 serangan udara di Genting Gaza semalam dalam operasi ketenteraan yang meragut nyawa lima penduduk Palestin manakala pejuang Hamas membedil enam roket ke wilayah Israel.

Perkhidmatan kecemasan Palestin memberitahu, dua lelaki terbunuh dalam serangan ke atas sebuah motosikal di kem pelarian Al-Maghazi, Gaza.

"Mayat tiga yang lain ditarik keluar dari timbunan serpihan masjid Al-Qassam di kem Nuseirat, tengah Gaza," kata satu kenyataan perkhidmatan berkenaan.

Menurut Kementerian Dalam Negeri Palestin, jet-jet rejim Zionis memusnahkan tiga buah masjid setiap satu di Nuseirat, Zeitoun dan Jabaliya, tengah Gaza. Seorang jurugambar agensi berita AFP, Jood Irhaem berkata, hanya satu menara masjid Al-Qassam yang masih tegak berdiri akibat dibedil rejim Zionis.

"Kami terdengar satu letupan kuat diikuti dua letupan lain. Kami segera memberi amaran kepada penduduk setempat supaya meninggalkan kawasan itu," katanya.

Dalam pada itu, tentera rejim Zionis menyatakan, pejuang Palestin membedil enam roket ke wilayah Israel semalam. Perkembangan itu menjadikan bilangan bedilan roket Palestin sejak gencatan senjata selama 72 jam di Gaza berakhir kelmarin meningkat kepada 44.

Seorang orang awam dan askar Israel cedera dalam serangan kelmarin tetapi tiada kecederaan dilaporkan pada hari berikutnya. Pertempuran antara Israel dan Hamas sejak 8 Julai lalu telah mengorbankan sekurang-kurangnya 1,900 penduduk Palestin dan 67 orang di pihak Israel dengan kebanyakan mereka anggota tentera.

Sementara itu, Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu memberitahu, sekurang-kurangnya 1,354 penduduk Palestin yang terkorban sejak 8 Julai lalu itu terdiri daripada orang awam termasuk 447 kanak-kanak.

Israel sebelum ini mendakwa pihaknya melancarkan serangan udara ke atas Gaza bagi menghalang bedilan roket Hamas ke dalam wilayahnya. - AFP

Komen Weblog Ibnu Hasyim: Logik gila babi mana yang Israel pakai 'melancarkan serangan udara ke atas Gaza bagi menghalang bedilan roket Hamas ke dalam wilayahnya'. Sedangkan rejim haram Israel sendiri asalnya tidak ada negara, dan hidup di atas tanah Palestin yang dirampasnya.

Pemimpin Iseael sering berucap mengatakan, mereka menyerang negara Arab sekelilingnya kerana memepertahankan diri. Lojikkah? Samakah dengan, kalau Singapura kata mereka perlu atau terpaksa menyerang dan merampas buni Malaysia lebih dulu untuk mempempertahankan diri? Kerana takut kalau Malaysia kuat, Malaysia akan melanyak mereka?

Lojik itulah kini yang Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu pertahankan..

1 comment:

Unknown said...

Salam admin, saya pemilik blog http://www.nukeufo89.com dengan sukacita saya mahu mengeratkan hubungan sesama bloggers yg lain dan juga mahu menyebarkan ilmu yg ada untuk kesedaran dan juga manfaat bersama. Sudilah sekiranya admin bersetuju bertukar-tukar link dengan saya dengan meletakkan link blog saya dalam senarai blog list admin. Saya sudah meletakkan link blog admin ke dalam blog list saya. Terima kasih.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails