Saturday, August 04, 2018

6 Sebab BERSATU Ragui Klip Audio ‘Anwar’. Ada Kaitan Audio Klik Nik Abdul (h)?


PETALING JAYA: Ketua Biro Strategi dan Dasar PPBM PPBM, Datuk Rais Hussin memberi 6 sebab beliau tidak percaya suara dalam beberapa klip audio pendek yang tersebar di media sosial hari ini, milik Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Katanya, ia jelas bukan kerja ketua umum PKR itu.

“Pertama, rakaman suara itu belum disahkan dari mana puncanya atau konteks.
“Kedua, ia dikeluarkan tanpa konteks dan ketiga, masa rakaman ini dibuat tidak diketahui.
“Keempat, ada elemen potong dan tampal kepada rakaman suara ini.
“Kelima, disebabkan masanya yang dekat dengan pemilihan PKR, sudah tentu ada niat jahat dalam menyebarkan rakaman itu.
“Keenam, ada teknik suara untuk meniru bermacam-macam suara manusia melalui perisian. Ada juga pelakon yang boleh ‘meniru’ suara sesiapa sahaja,” kata Rais kepada FMT hari ini.

Beliau berkata, 6 alasan itu cukup untuk menolak klip itu sebagai “kebenaran al-Quran”.

Yang peliknya semasa tersebar audio klik Nik Abdul Nik Abdul Aziz, mereka mempercayainya dan tidak pula dibahaskan 6 sebab sedangkan klik audio Nik Abdul tiada pengesahan punca, rakaman dibuat tidak diketahui, wujud elemen potong dan sama juga ada teknik peniruan.

Pemimpin PKR, termasuk isteri Anwar yang juga Presiden PKR, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail serta Pengarah Komunikasi PKR, Fahmi Fadzil menyifatkan klip audio itu sebagai palsu. 

Dalam satu daripada rakaman itu, suara menyerupai Anwar kedengaran mengecam Menteri Hal Ehwal Ekonomi, Datuk Seri Azmin Ali sebagai barua Tun Dr Mahathir Mohamad dan mengaku meminta Rafizi Ramli bertanding jawatan timbalan presiden PKR yang disandang Azmin.

Azmin sehingga kini belum mengumumkan sama ada beliau akan mempertahankan jawatannya atau bertanding jawatan lain. Klip audio itu dipercayai dirakam tidak lebih 3 hari kerana ia turut membangkitkan keputusan Dr Mahathir mengetuai Khazanah Nasional Berhad yang diumumkan Isnin lalu, susulan peletakan jawatan beramai-ramai ahli lembaga pengarah syarikat milik kerajaan itu pada 26 Julai lalu.

“Dia lantik diri dia jadi pengerusi Khazanah. Apa ni, rakyat rugi, MAS rugi, Khazanah rugi.”

Satu lagi klip audio berbunyi: “Dulu dia tuduh saya liwat…dia jangan lupa, apa jadi pada kes forex dia RM30 bilion” merujuk kerugian dialami Bank Negara akibat urus niaga mata wang asing pada 1990-an, ketika Dr Mahathir pertama kali menjadi perdana menteri. Rais berkata, adalah baik untuk Anwar menjelaskan sama ada suara dalam rakaman audio itu miliknya.

“Anda tidak dapat sampai ke destinasi anda jika anda berhenti dan melemparkan batu pada setiap anjing yang mengetuk,” katanya, memetik Winston Churchill.

Mahathir sejak itu keluar untuk mengatakan bahawa dia tidak akan campur tangan dalam hal ehwal PKR dan menafikan bahawa dia telah bercakap negatif mengenai Anwar.

“Anda tidak akan sampai ke destinasi, jika anda berhenti dan melempar batu pada setiap ekor anjing yang menyalak,” katanya memetik kenyataan Winston Churchill.

Terdahulu, Dr Mahathir berkata, beliau tidak akan campur tangan dalam urusan PKR dan menafikan pernah bercakap buruk mengenai Anwar.

MR : Ini dipanggil hukum karma, selepas tuduhan kepada Nik Abdul keluar audio Mat Sabu dan kini keluar audio Anwar.. tidak mustahil akan keluar pula suara Mahathir sebagai penamat perang dalam PH.... 
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/

53 comments:

Anonymous said...

wah seronok mcm tgk blue happy.

ini bkn karma. audio anwar byk dikesan kecacatannya.

audio nik beduh sudah disemak pakar dn ia tulin.

sila pas bawa audio tu ke london utk semakan pakar.

ada pihak pembngkang yg sgt ketakutan jika anwar naik. nnti ada yg sanggup sumpah quran terbalik kt masjid kt itu suara anwar.

sepupu beduh sahkn gaya bahasa audio tu adalah nik beduh.

Anonymous said...

Kalau tuan punya suara dan regunya berdiam diri itu saja sudah boleh dijadikan bukti bahawa audio berkenaan adalah benar. Tuan yang bukan-empunya suara, bukannya hendak menafikan keabsahan suara tapi lebih kepada untuk merawat imej yang tercalar susulan ada dakwaan pembabitan orang luar dalam pemulihan PKR. Nampak ada sedikit kemajuan. yakni ada MahadeChai yang percaya pada penafian itu tapi kena berusaha lebih lagi.

Anonymous said...

Ape yg nak diherankan zaman teknoloji canggih...seblm ni rahim tamby chik boleh buat vedeo china doll...

Seblm pru ade penyiasat yg boleh dapatkan dari bank akaun2 azmin di bank2 termasuk di luar negara....mudah dapat maklumat bank...tapi sipendedah tak berani dedahkan dirinye....

Rakaman odeo nik abduh dgn menantu lobai hadi telah di sahkan sendiri oleh oleh peguam lobai hadi di london sebagai suara nik abduh yg tulin...nik abduh dan lobai hadi tak berani cabar pengesahan loyar lobai hadi...

Rakaman suara anwar keluar disaat pemilihan PKR dan pru sg kandis...dah boleh agak kerja sape ni...hihihihi..

Kejora Bapuk Bodo said...

Bukan rakaman suara saje anwar jugak dikaitkan dgn zionis dan pertubuhan kristian...

Apelagi fitnah kpd anwar selepas ni?...

Kejora Bapuk Bodo said...

Kalo anwar orang biasa2 tak banyak fitnah..... Hebat anwar yg punye jiwa yg kental.

Mungkin lepas ni kluar plak cerita fitnah tun madey ato sultan murka kpd anwar....

Anonymous said...

perbezaan audio dsai & nik abduh.

audio nik abduh,melalui Chain of events,manakala audio dsai sendirian.

apa itu chain of events:
event1.
sinario heboh seluruh negara,peminpin2 tertinggi pas terima duit najib/umno.
event2.
lapuran polis dibuat oleh rafizi dgn bukti & SD Bersumpah
event3
kelakuan2 pimpinan pas diparlimen mengesahkannya,mereka jadi pasu bunga,diluar mereka bersedundon dlm issue2 bangsa/rohingya
event 4,
anak saudara hadi,buat report polis,audio nik abduh di marang.
event5
audio itu dibawa ka london untuk tujuan 'AUTHENTIC'.Perbicaraan serawak report.

JELAS dari chain of event 3......3.1,pemimpin lain pas nakkan kepastian dari nik abduh BETUL KA TIDAK?menantu hadi,ustaz zuhdi pakar strategi pas dan beberapa pemimpin pas adakan rombongan untuk kepastian dari nik abduh,,,salah saorang pimpinan pas merekodkan penerangan nik abduh secara rahsia...

Manakala audio dsai,tiada chain of event,hanya dilakukan individu upahan yg mirip suara dsai.
kes inipun sudah bermula dari zaman dsai dlm umno lagi...
ingat kes audio dsai,mengurat bini orng,bila lapuran polis dibuat ketika itu,audio itu diconsficated!akhirnya dpt tahu suara yusuf chong,pelawak stand comedy masa itu,dsaipun dah maafkah.dengar cerita dah jadi aruah.
kes kedua berlakupun lebih kurang serupa modus operandinya!tetapi scripnya kelakar sikit,dsai setahu saya tak gunakan bhsa memaki peribadi sesaorang.
taktahulah suara siapa dipakai?
suara papagomo?yg mirip2 suara dsai ,saudara ezam mat noor-TAK MUNGKIN..Pelawak2 raja lawk?tak mungkin...
benda2 yg mengarut ni,selalunya dari umno!

Anonymous said...

Laporan: Polis rampas 27 van Umno Johor

3 Ogs 2018, 4:11 petang (Dikemaskini 3 Ogs 2018, 4:14 petang)

A A
Pihak polis merampas 27 buah van Skuad Sayang Umno Johor semalam, menurut laporan media tempatan.

Van yang sering digunakan Wanita Umno bagi program masyarakat itu disita polis untuk membantu siasatan di bawah Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram dan Pencegahan Pembiayaan Keganasan (AMLA) 2001, kata laporan Malay Mail hari ini.

Laporan itu juga menyebut pihak polis bertindak atas perintah mahkamah dan van yang diedarkan ke 26 bahagian Umno, termasuk ke ibu pejabat parti negeri diserahkan kepada pihak berkuasa semalam.

Pengerusi Umno Johor, Datuk Hasni Mohamad mengesahkan hal itu, petik laporan itu.

Hasni berkata Umno Johor diberikan notis penyitaan itu semalam untuk menyerahkan van Skuad Sayang kepada pihak polis di bawah AMLA 2001 dan setakat ini bekerjasama menyerahkan van berkenaann

Bagaimanapun, Hasni dilaporkan tidak boleh mengesahkan jika rampasan itu berkaitan dengan siasatan terhadap 1MDB, SRC International atau bekas perdana menteri Datuk Seri Najib Razak.

Anonymous said...

Assalamualaikum ...mungkin mungkin mungkin bukan nik abduh bukan anwar. Teknologi voice cloning. Tuan Puan baik Pihak Pakatan atau Pas/Umno sila search dalam goggle tentang 'voice cloning'....b4 jump 2 any conclusion.

Kejora Bapuk Bodo said...

Anwar: Itu bukan suara saya

Lum Chee Hong
2 Ogs 2018, 10:56 malam (Dikemaskini 2 Ogs 2018, 11:40 malam)

A A
Datuk Seri Anwar Ibrahim menafikan beliau adalah individu dalam rakaman audio yang mengkritik keras Timbalan Presiden PKR Datuk Seri Azmin Ali dan Tun Dr Mahathir Mohamad.

Ketua Umum PKR itu berkata beliau bukanlah seorang yang menggunakan bahasa kesat, seperti percakapan dalam rakaman itu.

"Saya tak guna bahasa kesat. Garang-garang saya pun, istilah 'barua' (saya) tak pernah pakai," katanya ketika ditemui pemberita dalam program ceramah di Bandar Puteri, Selangor, malam ini.

Beliau berkata rakaman tersebut mungkin sebahagian 'permainan politik" menjelang pemilihan PKR tak lama lagi.

"Ia tidak sihat...mereka sepatutnya lawan saya secara terbuka," katanya.

Hari ini tiga rakaman pendek - kurang 10 saat - yang didakwa suaranya tersebar di WhatsApp.

Dalam rakaman itu, suara mirip Anwar menyifatkan Azmin sebagai "barua Mahathir".

Anonymous said...

https://youtu.be/VnFC-s2nOtI

Anonymous said...

Di london ade makmal yg dapat menganilisa suara ...duara nik abduh sudah di analisa dan di sahkan..

Anonymous said...

Audio satu disahkan mirip suara tertuduh. Audio dua sedikit mirip. Audio 3 kelaut

Kesimpulannya audio satu adalah suara tertuduh, audio 2 dan 3 cuma nasi tambah

Dalam politik kalau 99 tak betul tapi kalau hanya satu saja yang betul maka ia akan dianggap betul.

Betullah tu.

Anonymous said...

Din ayam menantu lobai hadi yg bertanye nik abuduh mengenai wang pemberian umno...Din ayam tak suka pas terima duit umno...

Din ayam boleh nafikan rakaman odio tu..

Dua orang ni boleh bersumpah muhabalah untuk menafikan rakaman odeo pengakuan nik abuduh terima wang umno..
Habis cerita..

Anonymous said...

Sikit punya hal pon balaci DAP meroyan teruk.
banyak sangat umpat orang kena sikit melenting.
Jadilah seumur hidup barua si kafir laknatullah.

Tembak lagi Pak Asim!
ha ha ha

Anonymous said...

Fuh 4.40 bila tang dia bukan main lagi pertahan kesucian. Jgn lupa bideo blue anwar dan china doll tu 'mat saleh' siap buat kajian pada bayang2 anwar dan beritahu ianya tulin. Complete siap match dgn masa cctv. Suara mat sabun masa dituduh main bini orang tu pun real jugak..

Sudah2 la jadi perangai yahudi...buruk sangat bentuk rupanya. Bezanya perangai orang pas dgn korang ni, pas tak percaya pada semua rakaman2 ni samada memberi kepentingan parti lawan atau parti sendiri.

Anonymous said...

Puak khawarij pan, khawarij sebab boleh pakat sepakat dengan dap. Islam nya ibarat ayer longkang. Busuk sangat sampai kentut dap pun wangi,makin rapatlah sebab tak bau busuk.
Dengan lobai depa tak sanggup sebab lobai selalu tegor mazmumah dan mahmudah. Dengan dap mana ada semua tu.

Anonymous said...

perjuangan islam adalah perjuangan menentang dap semata2.

apa punya dangkal dn jumud fikiran khawarij pas ni.

Anonymous said...

sifat wajib khawarij mngkafirkn org islam lain.

sifat wajib syiah ialah takiyyah walaupun sekali seumur hidup.

dlm pas ada ciri2 itu. hj hadi kena sedar puak ni yg telah mnjahanamkn beliau dan pas. sama mcmana jho low perdaya najib dgn 1mdb.

Anonymous said...

Haramjadah nik bedoh,dh cekik duit tak ngaku pula,sialan punya puak lobai.

Anonymous said...

Sabu the syiah. TGHH dipilih sebagai timbalan. Sabu apa ada. Ilmu agama pun tiada. Tu sebab Sabu dan kuncu2 boleh sekongkol dengan dap. Macai2 yang jahil pun sekongkol buat fitnah pada TGHH. DAP ketua nya kufur dengan Allah, itulah pilihan Sabu. Jadi jels Sabu sekongkol dengan kafir untuk menyerang Islam.

Anonymous said...

Nik Abduh teruk juga kena fitnah dengan macai pan. Biasanya ulamak memang akan kena fitnah. Tambah lagi Nik Abduh ada potensi jadi ulamak. Ini yg membuatkan macai pan tak senang duduk. DAP siap tunjuk orng2 yg bahaya pada dap, dan macai pun jalankan tugas, saya yang menurut perintah.

Anonymous said...

Mahathir ialah orang tua yang gila kuasa. Semua pm dia gulingkan, betullah , boleh tahan sewel mamak yang seekor ni.

Anonymous said...

memfitnah abduh dn hadi adalah pembaziran. mereka adalah pembngkang seumur hidup.

tp fitnah terhadap anwar ada asasnya. kerana kehebatan dn kekuatan anwar serta fikrahnya. lbh2 lg dlm keadaan anwar diambang kuasa seperti yg dipersetujui.

jika anwar ada link dgn yahudi atau badan2 kristian..maka yahudi dn kristian itulah yg harusnya rasa tergugat dn dlm bahaya.

sebagaimana takutnya teroris agama lain terhadap zakir naik.

tidak seperti hadi. kunun nk nasihat syiah berbaik dgn sunni..tp dia yg dipilkuda oleh syiah lantas mnyokong syiah yg jelas kejam dn sesat.

nik abduh link cia... mmmm kacang je cia pilkudakan.

Anonymous said...

gila kuasa utk perbaiki negara adalah perlu.

gila kuasa utk merompak adalah h..mj..h

Anonymous said...

Pakatan liberal-kafir harbi adalah kepala bapak munafik @ hipokrit kerana menggunakan pelbagai alasan untuk menolak audio Nua yang terbaru tersebut sedangkan pakatan inilah juga yang telah menolak alasan yang sama yang telah digunakan oleh penyokong PAS untuk menolak audio palsu yang telah digunakan oleh towkay audio untuk menfitnah N Abduh.

Suspek utama dalam penerbitan audio Nua ialah towkay auido yang telah menerbitkan audio palsu untuk menfitnah N Abduh.

Anonymous said...

abduh is nobody utk difitnah. buang masa. dia tk mngancam sesiapa pun. bagus ada abduh flm pas..umpama jamal jamban dlm umno. hiburan.

lbh baik fitnah hadi kot2 nk fitnah lah.

tkde sapa nk fitnah pembngkang yg sedang kalah terus dn tk berduit pula.

sama mcm cikgu pa spender putih. tkde sapa nk ambil pusing sbb dia bkn pemimpin yg mngancam musuh pun.

Anonymous said...

Apa adaa dgn nik abuduh?....jangan sampai ana sumpah ente jadi abu..

Anonymous said...

Lobai pas gila wang..

Anonymous said...

Kepala bapak perompak..lobai sokong prompak.lobai pakai kitab mana?...

Anonymous said...

Tolak odeo nuar kerana tak ade pihak yg boleh sahkan ketulinan suara...suara nik abuduh dah disahkan dari analisa makmal di london ....

Anonymous said...

Woi anjing kurap 7:57 PM ternakan DA-Pig, kamu adalah pesakit mental yang suka berbohong untuk menafikan kebenaran. Kamulah anjing kurap yang suka menghidu tahi sendiri !

FAKTA: Semua orang telah menyaksikan bagaimana pakatan liberal-kafir harbi menggunakan pelbagai janji palsu dan menyebarkan pelbagai fitnah terhadap parti Islam supaya pakatan liberal-kafir harbi boleh memenangi PRU.

Anjing-anjing kurap ternakan DA-Pig seperti kamu telah mencipta pelbagai fitnah seperti UG, rasuah RM90 juta, audio palsu, agen CIA, rasuah, menjual agama dll untuk menghasut rakyat membenci parti Islam.

Anonymous said...

Nik abuduh menikus tidak berani nafikan lagi...yg bodooh keras kapla saja tegakkan benang basah..

Anonymous said...

Janji ape yg palsu..anjing kurap pas beli minyak 2.50 seliter?

Fitnah kapla bapak ko..dulu napi kerjasama..prk sg kandis sape yg sokong umno?...banyak putarbelit puak laknatullah perkuda agama......Aryuyu 355
Pas sorok kat mana?...
.

Anonymous said...

Anjing kurap 8:05 PM ternakan DA-Pig telah menulis kononnya Tolak odeo nuar kerana tak ade pihak yg boleh sahkan ketulinan suara...suara nik abuduh dah disahkan dari analisa makmal di london

Jawapan kita:

(1) Sila tunjukkan bukti untuk menyokong dakwaan kamu. Dakwaan kamu tanpa bukti adalah fitnah. Kita sudah mendengar audio tersebut dan suara di dalam audio tersebut bukan suara N Abduh.

Alasan-alasan yang digunakan oleh pakatan untuk menolak audiq nua tersebut telah terlebih dulu digunakan oleh penyokong parti Islam untuk menolak audio palsu yang telah digunakan untuk menfitnah N Abduh. Nampaknya anjing kurap 8:05 PM ternakan DA-Pig adalah kepala bapak munafik kerana bersikap double standard !

(2) Kamu adalah kepala bapak pembohong kerana kamu menolak audio nua sedangkan kamu sendiri menulis tak ade pihak yg boleh sahkan ketulinan suara nua dalam audio tersebut. Bagaimana boleh kamu tolak audio nua tersebut sedangkan ketulenan suara belum disahkan lagi?

Maka jelaslah anjing-anjing kurap ternakan DA-Pig seperti anjing kurap 8:05 PM adalah penjaja fitnah yang mengidap penyakit mental.

Anonymous said...

Tahniah 6.06...u punya komen memang win....tak macam org PH...asyik nk menegakkan benang yg basah...

Anonymous said...

"Tolak odeo nuar kerana tak ade pihak yg boleh sahkan ketulinan suara...suara nik abuduh dah disahkan dari analisa makmal di london ..."

Mahachai yang pertahankan AnWr kenalah hantar 3 audio berkenaan ke London kerana ini membabitkan pemimpin mereka sendiri. Tiada cara lain.

Anonymous said...

Anjing kurap 8:07 PM ternakan DA-Pig menulis konon Nik abuduh menikus tidak berani nafikan lagi

Jawapan kita:

Nampaknya anjing-anjing kurap ternakan DA-Pig adalah penjaja fitnah yang berniat jahat untuk memburuk-burukkan parti Islam PAS dan menghasut orang ramai membenci PAS.

Sekarang ini bukti Nik Abduh telah buat penafian:

Nik Mohamad Abduh Nik Abdul Aziz membuat penafian berhubung rakaman audio didakwa mengandungi ucapannya yang 'membuktikan' penyaluran wang oleh Umno kepada PAS.

Dalam kenyataan di Facebook malam ini, anggota parlimen Pasir Mas itu menggesa pihak yang menyebarkannya agar bertaubat jika tidak ingin ditimpa balasan Tuhan ekoran memfitnahnya.

"Dakwaan rakaman ucapan saya itu adalah karut, mengarut dan fitnah ke atas diri saya dan PAS yang sejahtera daripada terlibat dalam perkara yang diharamkan termasuk memakan rasuah politik Umno atau membuntut ekor DAP.

"Ia hanya sampah yang tak layak dimakan kecuali pelahap fitnah seperti PAN (Parti Amanah Negara) dan sekutunya. Saya menafikan sekeras-kerasnya," katanya.


Sumber: https://www.malaysiakini.com/news/413861

Barua-barua ternakan DA-Pig adalah syaitan-syaitan yang sibuk menfitnah dan memburuk-burukan PAS.

Anonymous said...

Apapun penafian pendukung PjKr-Pantis, pendukung Mungge akan menganggap ianya gol 1-0 tapi secara curi ayam lah. Hanya masa jadi penentu bila Mungge nak jadikannya 1-1. Tunggu!

Anonymous said...

Semua ini ada naratifnya dan ada rentetannya

Ia bukan gunung berapi, ia bom angin

Sudah ada tanda2 yang ia akan melepas

Awal kisah di Sg Buloh

Bergerak ia ke padang PJ Barat

Terbang ia seantero Barat

Dan kini audionya ptuss, tuss

Busyuk!

Anonymous said...

Bukti kepala hotak kamu...nik abuduh tak berani cabar kenyataan loyar lobai hadi di london yg telah sahkan suara nik abuduh dlm rakaman audio....

Kenape kanu tak buktikan ketulinan suara nua?...

Bodoos nak tunjuk pandai anjing kurap belaan lobai pembelit penakut..

Anonymous said...

Kenape kamu tak hantar nak buktikan suara nuar tulin?...

Anonymous said...

Kolo bukan suara nik abuduh kenape nik abuduh menikus takut cabar loyar hadi?....husam pon pernah cabar saman...nik abufuh pon menikus...

Anonymous said...

Setan2 lobai pas kepanasan putar belit ketakutan nik abuduh...hihihi.

Anonymous said...

Penafian nik abuduh seblm pengumuman oleh loyar hadi.. .selepas pengumuman loyar hadi di london nik abuduh bisu...

Anonymous said...

Tak payah tunggu ler...ape yg pas ato umno boleh buat?...sg kandis umno dgn bantuan pas kojol...

Sri setia umno bagi pluang kpd pas...pas blm berani jawab tanding ato tidak...hihihi.

Anonymous said...

KEJORA BAPUK BEROK BODDO.. KAT SINI RUPA NYER KAU MAKHLUK SIAL

KLUANG DIAMOND BLOGGER TONGGONG BANGGANG,,

TED MANOFF AKA IBNU HASHIM KAKI SEKD.. MEROYAN LAH KALINA SEMUA PUKIMAK CILAKA

Anonymous said...

Anjing-anjing kurap buruk kepala ternakan parti kafir harbi DA-Pig sedang meroyan histeria kerana mereka telah gagal menfitnah pemimpin-pemimpin parti Islam PAS dengan pelbagai dakwaan karut marut yang tidak berasas. Semua komen bangang mereka jelas membuktikan anjing-anjing DA-Pig adalah pesakit mental.

Orang bodoh sahaja yang boleh ditipu dua kali oleh anjing-anjing kurap ternakan DA-Pig iaitu sebelum PRU14 dan selepas PRU14 !

Anonymous said...

woi penternak anjing 8.05... mngaku pejuang islam. kamulah yg mnganjingkn agama utk nafsu dunia kamu.

bg jaminan kt aku yg kau akn mati beriman dn tkkn mati kafir. dasar mulut khawarij laknat. kamu banyak wirid kafirkn org.. itu jela kerja khawarij. pejuang taik anjing.

Anonymous said...

org lain tkkn jd anjing dgn sebb mulut anjing kamu tu. tp klu Nabi saw sabda memang seseorg blh jd anjing.. khawarij = anjing neraka.

jgn suka2 sebut anjing kt org...terlalu jauh dr ajaran Nabi saw. bermkna kamu bukan pas bukan umno dn bukan PH. kamu mungkin agen cia pencipta khawarij malaysia

Anonymous said...

entah apa2 budak kecik ni komen... tidorla

Anonymous said...

kesian dgn 'anjing' pun ulamak pas kalah.. low classs

Anonymous said...

Setuju sangat jika macai ph dikatakan anjing kurap dap. Bahasa dan isu yg digunakan dikutip dari tempat pembuangan sampah. Anjing belaan pun diberikan makanan yg baik2. Tapi anjing kurap kutip makanan dari tempat pembuangan sampah.

Dap pun suka sebab yg anjing kurap ni org melayu Islam dari kelompok bersatu dan pan, juga beberapa kerat yang menyertai dap, parti yang tiada syahadah.

Anonymous said...

Seronoknya penyokong PAS...PAS dah kahwin dengan UMNO.....Ingat sikit MICdan MCA penentang RUU355 dan hudud, boleh pula PAS jilat jubog MCA dan MIC....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails