Sunday, May 14, 2017

Kepada Parti Cinta Malaysia Yang Dihormati.. -IH

TERIMA kasih kepada PCM atau Parti Cinta Malaysia yang dihormati.

Terima kasih kerana kematangan PCM ingin 'berkongsi musuh' bersama PAS. PCM menghormati perjuangan PAS. Bahkan PCM tidak keberatan untuk menjadi sahabat baik kepada PAS bagi memperjuangkan kebenaran dan membina sebuah negara yang sejahtera. 

Satu gabungan antara "Multi Racial Party" iaitu PCM bersama PAS "Islamic Party" adalah amat sesuai diwujudkan. 

Weblog ini mengalu-alukan anda! Ini kenyataan media PCM pada 13 May 2017..

Kerjasama PAS dan PCM?

1. Kita semua tahu bahawa PAS adalah diantara sebuah parti yang lama selain UMNO, kewujudan PAS didalam landskap politik Malaysia boleh dianggap mereka sebuah parti yang matang dan mempunyai kekuatan politik tersendiri.

2. Kekuatan PAS terbukti apabila mereka mampu mengekalkan negeri Kelantan sehingga ke hari ini dibawah pentabiran PAS yang terbukti mampu mentabir negeri dengan mengikut acuan sendiri.

3. Kita semua sedia maklum dengan kerja kerja kerakusan DAP di Negeri Pulau Pinang dan Pemimpin Utamanya juga telah didakwa di Mahkamah sedangkan kalau di banding dengan DAP, PAS adalah sebuah Parti yang jauh lebih bersih tiada masalah Rasuah dikalangan pemimpin nya.

4. Selain itu PAS jugak antara parti yang mempunyai kemampuan jentera parti yang baik apabila tiba setiap kali musim PRU atau PRK, tanpa PAS pakatan umpama patah kaki sebelah dan ini terbukti serta kita dapat lihat dengan jelas dalam perkembangan setahun dua ini.

5. PAS sememangnya sebuah parti islam dan PAS jika tidak bercakap dan memperjuangkanya apa yang PAS hendak perjuangkan kerana ianya adalah asas penubuhan PAS namun PAS tidak tertutup untuk kerjasama dengan mana-mana parti lain yang berbilang bangsa ini terbukti dengan adanya kelab penyokong PAS yang terdiri daripada bukan islam, hari ini PAS cuma mempertahankan perjuangan parti mereka dan kita harus menghormati objektif itu.

6. Yang bermasalah adalah DAP yang tidak mampu menghormati PAS dengan baik dan mereka mahu PAS ikut terlunjuk DAP dan itu tidak mungkin terjadi kerana PAS mampu berdiri diatas kaki sendiri, jadi kerjasama yang baik hendak lah dijalinkan atas rasa hormat menghormati yang tinggi terhadap fundamental parti masing-masing.

7 PCM tidak seperti DAP yang suka ambil kesempatan terhadap sesiapa sahaja, PCM adalah sebuah parti bebas yang tidak terlibat dalam mana - mana perikatan mahupun gabungan parti politik dan PCM terbentuk atas dasar cintakan negara kita Malaysia yang aman dan makmur seperti hari ini dan PCM menghormati perjuangan PAS.

8. Jadi kenapa PCM tidak boleh bekerjasama dengan PAS?. Sudah pasti PCM boleh kerana kami ada rasa hormat menghormati pada asas perjuangan parti masing-masing, malah PCM dan PAS mempunyai kekuatan tersendiri yang boleh memberi kelebihan kepada kedua - dua pihak.

9. Sementara itu PCM dan PAS berkongsi musuh yang sama iaitu DAP malah sebenarnya sikap DAP yang rasis chauvinis dengan jelas dan terang menggugat keharmonian masyarakat berbilang kaum dan agama di negara ini.


10. Sesuatu yang pasti PCM tidak bersikap hipokrit seperti DAP. Justeru itu kami PCM tidak keberatan untuk menjadi sahabat baik kepada PAS bagi memperjuangkan kebenaran dan membina sebuah negara yang sejahtera. Maka satu gabungan antara "Multi Racial Party" iaitu PCM bersama PAS "Islamic Party" adalah sesuai

Datuk Huan Cheng Guan
Naib Presiden
Parti Cinta Malaysia.

Dari..
Ibnu Hasyim
Alamat: ibnuhasyim@gmail.com 

Negeri asal Pulau Pinang.
14 Mei 2017 (bukan 13Mei1969)

Lihat: Peluang Kerja Kutip Buah Di Australia, Gaji RM40-48 Per Jam.. Bagaimana?

Peluang Kerja Kutip Buah Di Australia, Gaji RM40-48 Per Jam.. Bagaimana?

2 comments:

Anonymous said...

Parti Cinta Malaysia sesuai untuk menjadi sahabat rapat PAS kerana penyokong PCM suka makan babi dan PAS suka aroma babi yang segar ,tidak seperti bau babi DAP yang dah lama dan tamat tempoh.Jadi selamat datang PCM ke dalam rumah PAS.

Unknown said...

Kesian tukang komen. Mesti lahir zaman 60an.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails