Friday, March 16, 2018

LGE Terdesak, Gagal Jelaskan Gambar Skandal Projek, Salahkan Media..Wong Chun Wai boleh menamakan tempat, acara, masa dan tarikh gambar beliau itu. Bolehkah Guan Eng yang terdesak itu melakukan perkara yang sama?

Pada sidang akhbar di Komtar hari ini, Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng mempamerkan kepada media gambar Ketua Pegawai Eksekutif Star Media Group Wong Chun Wai berjabat tangan dengan suspek dan seorang lagi yang tidak dikenali. 

Hari ini mendedahkan gambar editor atasan akhbar milik MCA yang sedang bergambar dengan ahli perniagaan yang sedang disiasat oleh SPRM kerana menerima bayaran RM19 juta daripada SPV Terowong dalam percubaan gagal untuk menghentikan siasatan SPRM ke dalam rasuah projek Terowong Pulau Pinang.

Bagi saya, ini adalah tindakan terdesak dari Ketua Menteri yang kini harus mengubah definisi CM (Chief Minister) kepada Coward Minister kerana memberikan pelbagai alasan yang bodoh kerana tidak menyahut cabaran Timbalan Presiden MCA Wee Ka Siong untuk berbahas mengenai skandal Terowong Pulau Pinang.

Terdapat perbezaan besar antara gambar Wong Chun Wai dengan suspek dan gambar Guan Eng dengan suspek SPRM yang ditahan selama 11 hari. Gambar Wong Chun Wai jelas dalam acara umum yang dihadiri oleh ramai orang dan tentu saja beliau memakai kasut. Tidak seperti CM, Chun Wai tidak terlibat dalam skandal Terowong Pulau Pinang.

Manakala gambar Lim Guan Eng jelas merupakan urusan peribadi di kediaman peribadi suspek dengan CM tidak memakai kasut. Wong Chun Wai boleh menamakan tempat, acara, masa dan tarikh gambar yang ditunjukkan oleh Guan Eng itu.

Bolehkah Guan Eng melakukan perkara yang sama?

Wong Chun Wai: Kenyataan Akhbar sebagai respons kepada Ketua Menteri Pulau Pinang yang menunjukkan gambar saya dengan suspek SPRM pada sidang akhbar hari ini - 14 Mac 2018.

Sebagai pengamal media yang terkenal dan Ketua Pegawai Eksekutif Star Media Group, saya bertemu dengan ramai orang kerana kerja saya. Banyak kali, saya diminta untuk mengambil gambar dengan mereka, yang kebanyakannya tidak saya kenali. Saya tidak tahu orang ini terlibat.

Gambar saya yang ditunjukkan oleh Ketua Menteri itu diambil pada malam 8 Ogos 2017 di Malam Anugerah Hartanah StarProperty.my 2017 (SREA 2017) yang diadakan di Nexus Bangsar South, Kuala Lumpur. Acara itu dianjurkan oleh Star Property, yang merupakan anak syarikat SMG.

Seperti yang terbukti dalam gambar ini di mana terdapat lebih daripada dua orang yang hadir, ini adalah acara awam dan bukan di kediaman persendirian seseorang.

Saya memakai jaket makan malam hitam saya dan sudah pasti saya memakai kasut saya ketika gambar itu diambil.


Tulisan asal oleh:
Eric See-To, 
Facebook Eric See-To, 14 Mac 2018 Wong Chun Wai.
https://www.facebook.com/EricSeeTo/photos/a.1616864194992633.1073741828.1613712091974510/1903506362995080/?type=3
Link asal artikel:
https://www.facebook.com/EricSeeTo/posts/1903510946327955

Lihat juga.. 
E-Buku IH-118: Siri Politik Islam Masakini -Presiden PAS
E-Buku IH-118: Siri Politik Islam Masakini -Presiden PAS

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails