Thursday, August 28, 2014

Desak K'jaan Buka Kertasputih 'Al-Maunah' Di Parlimen -Mokhtar.Oleh Ustaz Mokhtar DUP Pahang.

Kenapa Saya Ditahan ISA Atas Tuduhan Al-Maunah?
Oleh kerana kebelakangan ini ada dua tiga org yg gatal2 tangan kononnya nak serang saya dengan isu Al-Maunah. 

Itu pun kerana mereka kira posting2 saya memanaskan punggung mereka dan menyebabkan mereka termimpikan saya. Bangun pagi mesti tercari2 status saya..hehehe. lalu mereka fikir issu Al-Maunah 14 tahun yg lalu perlu dipalitkan dengan saya, agar dapat menuteralize kan kepanasan posting saya. 

Kerana mereka sibuk sangat nak tau, maka saya dedahkan kat sini. Sapa pun nak serang saya tak kesah sbb saya lihat Mursyidul Am dan Presiden saya releks je bila org serang mereka teruk2. Lalu saya belajar secara amali dari mereka.

Akhir tahun 1999 beberapa orang pimpinan Pertubuhan Al-Maunah (sebuah pertubuhan seni mempertahankan diri dan perubatan yg berdaftar dengan pendaftar pertubuhan dan mempunyai sijil perakuan dari JAIS) telah datang ke Pondok saya.

Tujuan mereka Ialah untuk menyewa kemudahan di Pondok saya untuk kursus dan aktiviti latihan dan Tarbiyyah Ahli Al Maunah. Oleh kerana pertubuhan mereka adalah pertubuhan berdaftar dan disahkan oleh JAIS, maka tiada halangan untuk saya membenarkan mereka menyewa kemudahan yg ada. 

Sebagaimana persatuan2 pelajar IPTA dan IPTS yg pernah menyewa sebelum ini. Dalam program selama 3 hari itu saya telah diberi satu slot Kuliah bertajuk Jihad dan tuntutannya dlm Islam. Dlm slot kuliah itu saya kaitkan dengan tiga ayat daripada surah Al-Baqarah ayat 127,128 dan 129.

2 minggu selepas kursus mereka di Pondok saya berlaku lah peristiwa "Bukit Jenalik" dan rompakan senjata di kem tentera yg dikaitkan dengan pertubuhan Al-Maunah (sehingga sekarang kertasputih peristiwa tersebut tidak dibentangkan oleh pihak kerajaan).

Sebahagian besar Ahli Al Maunah dan yg pernah terlibat dengannya di tahan dibawah akta ISA, termasuk saya. Perlu di ingat bahawa pensabitan hukuman dibawah ISA tidak dibawa ke Mahkamah. Pensabitannya betul2 bergantung kepada lapuran pegawai penyiasat (Introgate Officer) polis yg buat lapuran. Lapuran itu pula bergantung kepada bagaimana pegawai itu membuat andaian dan persepsinya sendiri. 

Maka dengan itu saya telah di sabitkan dengan pertuduhan "menyampaikan ceramah bertajuk jihad untuk mengalakkan ahli Al Maunah menentang kerajaan Malaysia dan Yang DiPertuan Agung di luar perlembagaan malaysia".

Dengan itu saya ditahan selama 3 tahun 5 bulan di Kem Kemunting dan 10 bulan tahanan di rumah. 3 tahun untuk 3 ayat dari surah Al-Baqarah. Maaf ye sbb ambil masa teman2 untuk baca. Sekadar nak kongsi dengan pengunjung fb saya yg selalu duk kaitkan saya dengan Al Maunah. Nak tahu secara lanjut sila desak kerajaan buka kertasputih di Parlimen. Tapi rasanya kertasputih Memali pun tak siap2 lagi. 
Sekian..

1 comment:

Anonymous said...

SALAM. KERTAS PUTIH UNTUK KUMPULAN MEMALI DAN AL MAUNAH CONFIRM AKAN DIBENTANGKAN DI " PADANG MASHYAR NANTI " IN SHA ALLAH.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails