Sunday, May 16, 2021

Walau berpakaian sopan suami-isteri, tapi bercium publisiti.. &DAP??

 

Aksi cium Neelofa, ramai meluat tengok.

Cium aksi Neelofa Ramai meluat tengok. Nama Neelofa memang hangat menjadi bualan. Sejak kahwin, ada sahaja kontroversi yang melanda dirinya. 

Bermula dengan majlis pernikahan yang melanggar SOP, bulan madu di Langkawi sehinggalah beli karpet RM10 ribu di Nilai.Ramai nampaknya yang menyampah dan menyifatakan selebriti ini sebagai orang ‘kayangan’ yang sesuka hati sahaja melanggar undang-undang.

Sempena raya, macam pasangan yang lain juga, Neelofa ada memuat naik gambarnya bercium dengan suami. Bila jengah di ruangan komen, penuh pula komen netizen yang kurang senang dengan gambar tersebut.

Kata mereka, imej muslimah seperti itu sepatutnya tak perlulah nak tayang bermesra dengan suami lebih-lebih.

Cium aksi Neelofa, Ramai yang menyampah dan meluat.

Cium : Ramai meluat tengok aksi Neelofa

Bukan itu sahaja ramai masih mengungkit kisah Neelofa ke Langkawi dan Nila semasa PKP. Malah ramai juga yang memberi peringatan supaya Neelofa duduk diam sahaja di rumah.

Apa pun pendapat masing-masing. Yang menyampah akan terus mencari salah. Yang memuja akan terus menyanjungi pasangan ini. Begitulah. Anda yang mana satu? (MYKMU.NET)

Komen Weblog Ibnu Hasyim: Ada 3 perkara perlu diberi perhatian dalam kes di atas: 

(i) Bermula dengan majlis pernikahan yang melanggar SOP, bulan madu di Langkawi sehinggalah beli karpet RM10 ribu di Nilai, seolah-olah sebagai orang ‘kayangan’ yang sesuka hati sahaja melanggar undang-undang negara.

(ii) Walau berpakaian sopan suami-isteri, tapi bercium 'buat publisiti murah' adakah wajar? Seperti juga pemimpin sebuah parti politik bukan Islam 'berpelukan jantan-betina', Melayu (kononnya)+Melayu, menari bukan muhrim tanpa menghiraukan hukum agama....

(iii) Pihak berwajib, pantau-pantau lah...

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails