Monday, May 17, 2021

Sokongan Biksu Budha Jepun untuk Palestin

 


Pertunjukan "Solidariti Palestin dan Baitulmuqaddis" yang diadakan semalam di ibu kota Tokyo menghimpunkan wakil masyarakat sivil di Jepun.


Satou, Biksu Kuil Buddha Nipponzan Myohoji di Jepun, menyatakan bahawa pentadbiran Israel tidak dapat mencapai hasil dengan membunuh rakyat Palestin dan mengambil tanah mereka.


Pertunjukan "Solidariti Palestin dan Baitulmuqaddis" yang diadakan semalam di ibu kota Tokyo menghimpunkan wakil masyarakat sivil di Jepun.


Para Biksu Kuil Buddha Nipponzan Myohoji dan wakil Jaringan Perdamaian Kristian juga menyokong demonstrasi, di mana bendera Turki, Mesir, Pakistan, Palestin dan Jepun dibawa.


Biksu Buddha melaungkan slogan untuk "menghentikan kematian" walaupun sudah lanjut usia dan melakukan perarakan sepanjang kilometer.


Semasa solat jenazah dilakukan tanpa kehadiran para syuhada di Palestin, para Biksu Buddha berpihak kepada kumpulan Muslim semasa solat.


Para Biksu Buddha mendoakan para syuhada.

Biksu Kuil Buddha Nipponzan Myohoji, Satou, yang menghadiri demonstrasi di Jepun, meminta agar kematian segera dihentikan, dengan mengatakan bahawa orang Israel tidak berhak membunuh orang Palestin.


Satou,

"Mencuba mencapai hasil dengan membunuh dan merebut tanah mereka bukanlah jalan keluarnya. Itu tidak boleh dibiarkan. Ketika ini terjadi, bahkan Tuhan tidak akan mengampuni mereka." ujarnya.

(IH)

1 comment:

BANDARQ said...

Cari uang tambahan dengan modal 20 ribu..??
Bonus Rollingan 0,5% Setiap senin
Bonus Referal 20% Seumur hidup
Ayo gabung di CrownQQ Agen DominoQQ BandarQ dan Domino99 Online Terbesar
WHATSAPP : +6287771354805
LINE : CS CROWNQQ
TELEGRAM : +855882357563

Ayo gabung sekarang juga hanya dengan
mengklick daftar crownqq

BACA JUGA BLOGSPORT KAMI:
CrownQQ
Agen BandarQ
Tips & Trik
Tentang Wanita
Berita dan Info Dunia

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails