Tuesday, September 01, 2020

DAP Terus Ranap.. Pecat 8 Ahli sokong wakil rakyatnya keluar parti..

 


DAP pecat lapan ahli sokong wakil rakyat lompat parti

KUALA LUMPUR – DAP memecat serta-merta lapan ahlinya yang menghadiri sidang media Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Buntong, A Sivasuramaniam yang mengumumkan keluar DAP dan menyertai Parti Gerakan pada 26 Jun lepas.

Pengerusi Jawatankuasa Disiplin DAP, Chong Chieng Jen berkata, mereka ialah Dan Adriel Daniel Velloo, Angeline Phillip Joe Phillip, P Murugiah, Joseph Hendry Kovil Pillai John, Amir Abdullah, R Marimutu, S Theivanai dan William John Johin Bin.

Kesemua mereka telah diberi surat tunjuk sebab namun gagal mengemukakan alasan tindakan mereka, justeru, selepas menimbang kes terbabit, jawatankuasa disiplin memutuskan keahlian mereka dalam parti ditamatkan dengan serta-merta, katanya dalam kenyataan hari ini.

Chieng Jen berkata, tindakan serupa akan diambil terhadap mereka yang menyokong ahli yang menerima jawatan daripada kerajaan Perikatan Nasional (PN) atau masih membantu wakil rakyat DAP yang mengkhianati perjuangan parti.

Pada 7 Julai lepas, DAP memecat tiga ahlinya iaitu Kong Lai Ling, Ng Sook Whye dan Khi Poh Chong kerana didapati aktif membantu ADUN Tronoh Paul Yong Choo Kiong yang telah dipecat selepas mengumumkan keluar parti dan memberi sokongan kepada PN. – Bernama

Hibur Hibur Sikit

2 comments:

Anonymous said...

Kalo mcm tu perumpaannya, Bersatu abah ko tu pun dah lama berkecai. Kat johor je dah bape ramai ahli kluar parti

Anonymous said...

mana geng jilat pungkok tak basuh? Kenapa tak komen?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails