Thursday, March 30, 2017

2 Imigresen Wanita Didakwa Pecah Amanah..Suhana (dua dari kiri) dan Zalita (tiga dari kiri) dibawa ke Mahkamah Sesyen Shah Alam semalam bagi didakwa atas pertuduhan melakukan pecah amanah.
SHAH ALAM – Dua pegawai imigresen wanita dihadapkan ke Mahkamah Sesyen di sini semalam atas tujuh pertuduhan melakukan pecah amanah wang bayaran permohonan Pasport Malaysia Antarabangsa (PMA) milik tujuh individu berjumlah RM1,400 pada tahun lalu.
Bagaimanapun, Suhana Samad, 35, dan Za­lita Haron, 39, mengaku tidak bersalah atas kesemua pertuduhan yang dibacakan jurubahasa mahkamah di hadapan Hakim Slamat Yahya.
Mengikut pertuduhan, Suhana dan Zalita yang bertugas di Jabatan Imigresen Selangor di sini didakwa secara bersama-sama melakukan pecah amanah terhadap wang bayaran permohonan PMA milik tujuh individu melibatkan wang berjumlah RM1,400.
Tujuh pemilik PMA tersebut ialah Muhaida Mohamed Zan, Ooi Shih Xing, Yamonaa Thevey Maniam, Sin Tzu Hsiang, Mimi Amalina Abdullah, Azrulhazizi Azwarman dan Muhammad Fahmii Abu Bakar. (Kosmo!)

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails