Sunday, July 22, 2018

Batal Projek BN, K'jaan Tiada Akal. -Najib Razak.


Datuk Seri Najib Razak hari ini menggesa kerajaan persekutuan agar meneruskan projek yang memberi manfaat kepada negara dan membatalkannya jika sebaliknya. Bekas Perdana Menteri itu berkata kerajaan Pakatan Harapan (PH) tidak boleh membatalkan sesuatu projek yang baik yang dilaksanakan kerajaan terdahulu contohnya, MRT3.

“Jadikan ia lebih baik dan bukannya membatalkan projek. Ia tiada akal.
“Kerajaan boleh membatalkan projek, tetapi adakah anda melakukan untuk alasan yang betul. Adakah anda melakukan untuk rakyat Malaysia, ini persoalan yang kita perlu tanya.
“Kerajaan tidak seharusnya menyalahkan pentadbiran terdahulu dan mereka mesti melakukan yang lebih baik supaya rakyat yang mengundi mereka layak meminta apa yang diminta,” katanya.

Najib berkata demikian ketika berucap pada majlis ulang tahun beliau yang ke-65 yang disambut lebih awal dua hari dan meraikan waris MH17. Sementara itu, Najib berkata, rakyat Malaysia tidak seharusnya menerima janji yang kurang daripada perkara yang dijanjikan oleh PH.

“Tempoh 100 hari pentadbiran bakal menjelma. Berapa banyak janji yang perlu ditunaikan.
“Ketika saya menjadi perdana menteri, saya hanya menjanjikan perkara yang boleh ditunaikan.
“Saya tidak mahu dituduh berbohong kepada rakyat dan saya tidak mahu bersemuka dengan Allah jika saya memungkiri janji kepada rakyat,” katanya.

Sebelum ini, Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir membatalkan projek MRT3 kerana kos tinggi yang memakan kos RM35 hingga RM45 bilion. (http://wowberita.org)
Hasil carian imej untuk kurang akal


VideoUstaz Azhar Idrus Kitab Muhimmah Siri 9 Kurang Akal
alpayaikani24 alraufi
YouTube - 18 Jun 2015

Renungan - perbezaan antara kurang upaya & kurang akal
Mardino Ghazali
YouTube - 21 Apr 2011

Kurang akal
Ifank Nhattan
YouTube - 22 Jul 2017

Orang kurang akal
Citra Ayu
YouTube - 30 Jan 2017

G kurang akal
Puji Hariyanto Puji
YouTube - 2 Feb 2018

Cerita orang bijak dan orang kurang akal
lucky box
YouTube - 14 Nov 2017

PEMANDU2 KURANG AKAL DI MALAYSIA
PEMANDU BANGGANG ATAS JALAN
YouTube - 18 Mei 2017

10 comments:

Anonymous said...

EEEEeeeeee.....eh!!!!!! Sejak bila petugas BN dacing pakai baju hujau ekkkkkkk, cantik!!!!!! comelnyerrrrrrrrrrrr$$$$$$$$$$$$$$$di sg kandis tuuuuuu....................$$$$$$$$$$$$$$$$

Anonymous said...

Woi pukimak mo1 lanon, masa pak lah mentua kj bangla tu batal proiek BN jambatan bengkok dulu ko masa tu ke mana? Pegi melanon ke? ko tak bising pon pada pak tido tu, ko pe hal???

Anonymous said...

a/l ah sim ni benar2 telah tergadai blog n maruah nya kpd dumno dukongan hamPAS!

Mokhtar senik said...

Berita
Parlimen
Pilihan Editor
Sukan
Seni & Hiburan
Global
Kolum
Surat
Laporan Khas
Ulasan
Wawancara
Lensakini
TV

Nasib bintang porno muda papa selepas mati
11 Jan 2018, 8:02 malam (Dikemaskini 11 Jan 2018, 8:06 malam)
A A
Nasib seorang 'bintang'. Walaupun dikenali peminat dan mencipta nama yang dalam dunianya yang tersendiri, Olivia Nova berdepan masalah walaupun selepas dia meninggal dunia.

Olivia menghembus nafas terakhir di Los Angeles pada Ahad lalu. Punca kematiannya pula tidak diketahui setakat ini.

Masalah sekarang ialah, waris Olivia dilaporkan mengeluh kerana tidak mempunyai wang mencukupi bagi menguruskan mayatnya.

Untuk menyelesaikan masalah itu keluarga Olivia berharap peminat serta teman-temannya menghulurkan bantuan supaya mayat pelakon lucah terbabit dapat dibawa kembali ke tempat kelahirannya di Minnesota.

Rakan Olivia, Connor Frye, keadaan itu membuat mereka berdepan kedukaan berganda.

Satu, kematian Olivia begitu mengejut, dan kedua mayat wanita itu berdepan kesukaran untuk diuruskan.

"Kami harap peminat dan semua yang mengenali Olivia dapat menghulurkan bantuan kerana dia tidak memiliki wang mencukupi untuk melakukannya sendiri," katanya.Sehingga berita ini ditulis jumlah yang dapat dikumpulkan adalah AS$5,170 berbanding sasaran AS$8,000.

Untuk rekod kematian Olivia memanjangkan lagi senarai pelakon filem lucah yang mati secara mengejut.

Pada Nov 2017 aktres yang menggunakan nama Shyla Stylez mati secara mengejut pada usia 35 tahun. Punca kematiannya juga belum didedahkan.

August Ames pula ditemui mati pada Dis 2017. Berbeza dengan Shyla dan Olivia, August mati kerana membunuh diri ekoran tidak dapat menahan menjadi mangsa buli di dunia maya.

Turut termasuk dalam senarai mati pada tahun lalu ialah Yuri Luv yang mengambil dadah berlebihan.

Pada sambutan Krismas lalu Olivia menciap di Twitter untuk menceritakan betapa dia kesunyian.

Dia baru saja menceburi bidang lakonan filem dewasa pada Mac lalu namun sempat mempunyai lebih 20,000 peminat di Twitter.

Media melaporkan dia pernah memikirkan rancangan untuk masa depannya selepas meninggalkan industri perfileman lucah. Misalnya dia merancang untuk melanjutkan pengajian 10 tahun lagi.

Mohammad Azren said...

Dasyat hang ni mokhtar. Dalam jari bercagu pun,hang tahu banyak ye. Adik Syafiqah apa kabo?. Hehehekikikihahahakahkahkah

bunbinban said...

Yg xde akai yg kena temberang dek arul kanda ngan najib....kahkahkah...

Mohammad Azren said...

Bila menyentuh Janji Pilihan raya dan projek yg dijanjikan . Terimbau kembali bagaimana pada Pru 13 ,rakyat kelantan dijanjikan dengan projek Lebuhraya Rakyat Machang - Kuala Krai. Kerajaaan Pas pun dah tubuh tabung kutip derma dari rakyat. Apa status projek sekarang?, atau satu negeri Kelantan kena KENCING dengan ULAMAK AUTA. Hehehekikikihahahakahkahkah

Anonymous said...

Aik BILA PULA IBNU HASYIM PENJILAT NAJIB.. ooo lupa. PAS ngan UMNO saudara kembar!Sorang berselindung atas nama agama (demi DEDAK), sorang lagi berselindung atas 1MDB (demi merompak duit negara)...sama kedua-dua tu, mesti mereka menang di PRK Sg Kandis

Anonymous said...

"Anonymous said...
Aik BILA PULA IBNU HASYIM PENJILAT NAJIB.. ooo lupa. PAS ngan UMNO saudara kembar!Sorang berselindung atas nama agama (demi DEDAK), sorang lagi berselindung atas 1MDB (demi merompak duit negara)...sama kedua-dua tu, mesti mereka menang di PRK Sg Kandis"

Mungkin sebab mereka bersunat. Yg dalam ph ramai yg tak bersunat.

Anonymous said...

najib tk berhak bincang mrt.

najib wajib bincang harta karun dirumah.

najib wajib pikir mcmana nk pulang balik hasil rompakan dn pulih imej negara.

najib wajib bincang surat ke cia minta nyawa sebelum pru.

jgn sampai di batu nisan ditulis arwah kleptokrat. bapa pengkhianat negara

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails