Sunday, May 29, 2016

Mizz Nina Sudah Berhijrah, Kini Berkongsi Pengalaman Di Syria..



HALAMAN HIBURAN

BINTANG Hip Hop yang sudah berhijrah Mizz Nina akan berkongsi pengalamannya menjelajah garisan krisis kemanusiaan yang melanda umat Islam di Asia Barat.

Mizz Nina akan muncul dengan topik Helping The Ummah berfokuskan krisis kemanusiaan di Syria serta nasib 20 juta umat Islam yang kini terperangkap dalam musibah perang saudara. 

Sesuai dengan misi peribadi, Mizz Nina yang kini aktif melaksanakan program kemanusiaan membantu pelarian Islam di seluruh dunia, akan muncul berkongsi keadaan terkini di Syria dan misi bantuan kemanusiaan bersama aktivis antarabangsa.

Mizz Nina akan berkongsi momen-momen duka dan penuh tragedi dalam rancangan IntoTaqwa di TV Al Hijrah pada Ahad 29 Mei  2.05 petang.

Mizz Nina yang baru pulang dari perjalanan kemanusiaan di Sempadan Jordan/Syria bersama panel Zairulshahfuddin Zainal Abidin, Pengarah Islamic Relief Malaysia dan warga Syria, Sheikh Isam Rejab.

Syria berdepan krisis kemanusiaan terburuk dengan dua juta rakyatnya kini berada di sempadan Turki. Manakala puluhan ribu menyeberangi lautan Mediteranean mencari suaka politik di Eropah. (IH)

14 comments:

Anonymous said...

PAN pun berhijrah sekarang jadi Balaci DAP. From hero jadi balaci. WTF

Anonymous said...

Parti Angkat Namrud. Ketua Namrud (KN)Penang kan rasis dan anti islam

Anonymous said...

Salam En. Anonymous,

Apa bukti PAN (Orang PAS tak boleh dengar perkataan amanah, balak dah hilang 20,000 ekar, bodoh nak mampus) balaci DAP???

Siapa KN Penang yang rasis dan anti Islam tu???

Bagi bukti kalau ada, jangan nak memfitnah tak tentu pasal??? Islam ajar ke memfitnah???

Jangan nak memburuk-burukkan ajaran Islam dengan fitnah Encik!!!!

Yang jahil,

Nobody

Anonymous said...

Encik Anonymous,

Ke parti Encik yang ajar, kalau orang PAS tuduh tanpa bukti tak apa, dekat akhirat lepas???

Kalau tak ada bukti, minta ampun secara terbuka!!!

Ni nasihat saya.

Parti Encik tak ajar memfitnah atau menuduh tanpa bukti kan!!!!

Kalau betul parti Encik sedang menyalahi agama Islam!!!

Yang masih jahil,

Nobody

Anonymous said...

Kesetiaan Parti Amanah Negara (PAN) adalah gambaran hubungan seekor anjing dengan tuannya.

Itu sebab walaupun DAP anti Islam tapi PAN masih menjilat2 kaki DAP.

http://www.ismaweb.net/2015/09/sisi-rasisme-pada-dap/

Sisi rasisme pada DAP

DI sana terdapat satu lagi sisi DAP yang ramai orang tahu dan sedar tetapi jarang sekali dibuat kempen secara besar-besaran, iaitu sudut rasisme yang terdapat di dalam parti sosialis evangelis ekstremis tersebut.

Apa sahaja perkara yang bersangkut paut dengan Islam atau Melayu pasti akan ada kenyataan-kenyataan melampau daripada pimpinan atau pengikut mereka dari semasa ke semasa. Sama ada perkara itu melibatkan isu agama Islam, kepentingan umat Islam atau bangsa Melayu, mereka akan gunakan berbagai-bagai alasan untuk menunjukkan kedengkian, ketidakpuasan hati, kecaman, tuduhan seolah-olah ia melanggar hak asasi mereka, melanggar Perlembagaan, pencabulan terhadap agama lain, tidak sama adil atau sama rata dan seumpamanya.

Apabila sebahagian masyarakat malaysia mempertikaikan agenda rasis dan anti-patriotisme yang terdapat pada sekolah-sekolah vernakular Cina (SRJKC), mereka akan segera melenting, melompat dan berteriak sakan, seolah-olah satu penghapusan etnik secara terancang sedang berlaku dan dipaksakan ke atas mereka! Isu diskriminasi terhadap etnik dan kaum akan dimainkan kembali.

Apabila melihat bibit-bibit kesepakatan dan persefahaman mula terjalin di antara parti-parti politik Islam dan Melayu (yang melibatkan keahlian dan penyokong yang jutaan), DAP sudah gelabah dan umpama dirasuk Syaitan. Maka bermulalah racun-racun syak wasangka disuntik pada suasana kesepakatan atau persefahaman ini. Atau mereka (DAP) akan mengadu-domba sesama umat Islam dan bangsa Melayu.

Sekiranya beberapa usaha ini gagal, mereka akan menggunakan taktik dan strategi lain pula. Antaranya dengan memperlembukan kumpulan-kumpulan penyokong atau sahabat mereka di kalangan NGO-NGO (termasuk NGO Islam) atau tokoh-tokoh masyarakat secara selektif sebagai jurucakap tidak rasmi mereka.

Kumpulan pemain-pemain selamat (play safe) dan pak turut ini kadang-kadang lebih bersemangat pula dalam menjalankan tanggungjawab mereka. Barangkali kerana mereka merasakan berkhidmat kepada DAP merupakan satu AMANAH yang tidak sanggup dipikul oleh makhluk lain.

Ataupun mereka (DAP) akan menonjolkan anak-anak muda Melayu yang bengap sebagai Cover Girls dan Poster Boys mereka sebagai testimoni kononnya parti mereka bukan rasis sebab sudah diminati dan dianggotai oleh semakin ramai orang-orang Melayu. (Ramai yang tidak sedar bahawa insan-insan malang ini hanya ditugaskan untuk membancuh teh atau menjadi peon pejabat sahaja).

Parti rasis yang melampau ini juga gigih merekrut para penulis atau anak-anak muda dari latar belakang pendidikan Islam (khususnya dari Asia Barat) untuk diserapkan ke dalam takungan penulis harapan mereka. Ini kerana perangkap mereka akan lebih berkesan kalau agenda dan ideologi DAP dipromosi dan dikembangkan sendiri oleh graduan-graduan “Islamik” ini.

Kenapa kita harus benarkan “penjajahan minda” dan penyakit rendah diri ini berkubang di dalam batang tubuh kita?

Anonymous said...

Salam En. Anonymous,

Laman web ni yang Encik refer!!!! Encik dah hilang akal ke???

Saya biasalah dengan diorang, kenal sangat, selalu meeting di YADIM dulu.

Last sekali saya jumpa dalam Muktamar YADIM bulan MAC 2016. Forum, panelis adalah daripada UMNO Dato Senator Dr Asyraf Wajdi Dasuki, dan Dr. Zuhdi MArzuki Pengarah Operasi Pusat Penyelidikan PAS PAS, moderatornya adalah pengerusi ISMA!!!

Di dalam forum tu Dr. Zuhdi menyalahtafsirkan hadis lagi. Saya boleh bagi details la hadis apa dan sebagainya.

Apa pengerusi ISMA buat??? Diam, bersekongkol dengan aktiviti jual agama ni!!!!

Itulah yang terakhir, saya takkan join penjual agama macam ni lagi!!!

Encik minta maaf cakap, jahil muraqab nak mampus, sebab tu tak dapat beza agama dengan propaganda!!!

Belajar agamalah lebih mendalam. Esok-esok jangan diperbodohkan orang!!!

Yang jahil,

Nobody

Anonymous said...

Salam En. Anonymous,

KIta tengok sekali lalu hujah daripada ISMA, saya ajar ni, jangan bebal sangat.

ISMA kata berkenaan "parti sosialis evangelis ekstremis" tersebut!!! Apa maksud sosialis evangelis ekstremis???

Pertama sosialis dan evangelis ekstremis tak ada kaitan, faham tak???

Apa maksud sosialis??? Maksudnya lebih kurang teori atau sistem di mana kekayaan negara dinikmati secara bersama!!!

Evangelis pula apa??? Cari sendiri lah. Saya bagi peluang. Jangan pemalas sangat sampai ISMA tulis percaya bodoh gila!!!!

Yang masih jahil,

Nobody

Anonymous said...

En. Anonymous,

Saya akan buat tuduhan kepada ISMA berdasarkan petikan yang Encik nyatakan tadi tolong fikir betul-betul dan komen!!!

Jangan dengar sosialis evangelis ekstremis je dah macam mabuk pil kuda!!!

Yang jahil tapi ISMA lagi bongok la,

Nobody

P/s : Lupa nak cakap, ISMA tu dalam meeting senyap, maklumlah takut sebab kurang ilmu. Kat belakang kemain, maklumlah korang lagi bodoh hahahahaaa!!!

Anonymous said...

En. Anonymous,

Sorry Solat jap. Encik tu pun, nak solat kena berilmu tau. Kalau boleh lepas solat pergi check siapa ISMA sebenarnya!!!

Yang jahil,

Nobody

Anonymous said...

Salam En. Anonymous,

Sisi rasis DAP???

Apakah maksud rasis???

Perkauman setuju tak???

Dalam Malaysia parti apa yang rasis???

UMNO, MCA, MIC betul tak???

Parti apa yang multi-racial???

Contohnya Gerakan, Amanah, PKR, DAP dan PAS, setuju tak???

Dah kalau parti multi-racial macam mana jadi rasis???

Mana Encik punya logik??? Ke Encik ni tak faham rasis tu apa??? Janganlah bengap sangat tara tu???

Yang masih jahil,

Nobody

Anonymous said...

En. Anonymous,

Sorry typo, Sepatutnya Janganlah bengap sangat tara tu!!!!

Tuduhan ISMA :

1. Apa sahaja perkara yang bersangkut-paut dengan Islam dan Melayu pasti ada kenyataan melampau...

2. Apabila sebahagian rakyat Malaysia mempertikaikan agenda rasis.... di SRJKC ....

Jawapan :

1. Apa perkara yang bersangkut paut dengan Melayu dan Islam???

Contohnya roboh surau dan masjid di Selangor dan Terengganu, bukan ada kaitan dengan DAP pun!!!

Itu UMNO/BN, kenapa tak cakap UMNO, MCA, MIC, Gerakan, PPP dan semua parti komponen anti Islam???

Hujah ISMA macam tu punya bodoh pun percaya!!!

Yang anti diperbodohkan ISMA,

Nobody

Anonymous said...

En. Anonymous,

Contohnya perkara pemotongan budget untuk sekolah agama.

Yang tu UMNO yang buat!!! DAP tiap-tiap tahun budget untuk Agama Islam naik!!!

Kenapa ISMA tak tuduh UMNO anti Islam???

Ataupun perkara kebajikan guru-guru dan ustaz-ustazah YIK.

Yang tu PAS lah yang durjana!!! Duit EPF tak bayar, kebajikan staff tak jaga!!! Di bawah DAP elaun naik!!!!

Kenapa tak kata UMNO dan PAS anti Islam????

Saya cabar Encik senaraikan perkara apa yang DAP buat yang anti Islam!!! Kita Cross-examine.

Yang berharap orang Islam seperti Encik jangan diperbodohkan,

Nobody

P/s : Encik senaraikanlah apa "dosa-dosa" DAP, saya nak tengok.

Anonymous said...

En. Anonymous,

2. Apabila sebahagian rakyat Malaysia mempertikaikan agenda rasis.... di SRJKC ....

Kenapalah Encik bahlol sangat, DAP je ke yang menentang, habis tu MCA, MIC, Gerakan, PPP, semua partilah senang cerita tak menentang???

Habis tu kenapa ISMA tak senaraikan semua sekali anti Islam dan Melayu???

Itu sebab Islam ke propaganda politik???

Nasihat saya kepada Encik, jangan jadi murahanlah jual agama macam tu!!!

Yang jahil,

Nobody

P/s : Tak payahlah Encik nak argue dengan saya pasal ISMA si sampah sarap tu. Cari website lain la. Sakit nanti

Anonymous said...

Salam En. Anonymous,

Saya beri peluang Encik cari website ke apa ke, saya tunggu. Jangan lupa juga cari maksud evangelist tu. Jangan pemalas sangat!!!

Yang jahil,

Nobody

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails