Monday, September 22, 2014

Pelajar Tidak Senonoh Dalam Bas. Mengapa?

http://4.bp.blogspot.com/-FqqVbaR_L2s/TtKHwvl7RbI/AAAAAAAABOk/9qNXSWtL23s/s1600/AKSI_SEKS_KANTOI_DALAM_BAS.jpg

Gambar hiasan sahaja

KUANTAN - Polis menahan sepasang kekasih yang berkelakuan tidak senonoh di dalam sebuah bas ekspres yang dalam perjalanan dari Terengganu menuju Kuala Lumpur pagi semalam.

Lapor Bernama pagi ini..

Menurut berita itu lagi, Ketua Polis Daerah Kuantan, Asisten Komisioner Abdul Aziz Salleh berkata pihaknya menerima aduan berhubung kejadian itu daripada pemandu bas berkenaan kira-kira 2.01 pagi.

"Dia mendapati pasangan itu yang berumur 20 tahun sedang melakukan perkara tidak senonoh di tempat duduk penumpang ketika di Chendor dekat sini.
"Berikutan itu pasangan tersebut yang merupakan pelajar jurusan Diploma Perakaunan sebuah insitusi pengajian tinggi awam di Terengganu ditahan untuk diambil keterangan," katanya.

Pasangan berkenaan yang sedang bercuti untuk mengulang kaji pelajaran, mengaku melakukan perbuatan itu. (Sumber dari Bernama)

Mengapa terjadi begitu? 

Salah satu sebabnya ialah kerana kecacatan dasar pelajaran kita. Dasar pelajaran yang membawa ke arah menuntut ilmu sahaja, tetapi tidak membawa ke arah menjadi insan profesional yang bertaqwa, seperti yang dikehendaki agama dan kemanusiaan. (IH)

2 comments:

maae said...

Salah Pas niih..banyak lagho, tarbiyyah dakwah tak masuk hati ibu bapa ! Asyik kondem Umno je... he..he.. lantak laah..

Umno, apa yang ada, ye tak ?

Anonymous said...

UMNO yang perintah M'sia lebih setengah abad boleh lepas tangan takdak tanggung jawab?

UMNO kena belajar cara pemerintahan menurut Islam. Ikut Nabi.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails