Friday, June 10, 2011

Tangkap, Jual Orang Di KL. Negara Dah Tak Aman.

KL 10 Jun 11: myMetro melaporkan, seorang jururawat berusia 22 tahun kini trauma selepas diculik sebelum dipukul sekumpulan tiga lelaki tidak dikenali ketika berada di Stesen Transit Aliran Ringan (LRT) Wangsa Maju, di sini, kelmarin.

Difahamkan, selepas menculik wanita itu, kumpulan terbabit membawa mangsa ke lokasi tidak diketahui dan mahu menjualnya kepada individu lain yang sedia menunggu. Namun, dalam kejadian kira-kira jam 1 tengah hari itu, urusan tiga suspek terkubur apabila mangsa berjaya melarikan diri.

Biarpun jururawat itu dikejar ketiga-tiga penjenayah terbabit, dia menyembunyikan diri di dalam stor sebuah kedai makan di kawasan berkenaan selama tiga jam dan sebaik merasakan selamat, dia keluar dan membuat laporan di Balai Polis Wangsa Maju, kira-kira jam 4.30 petang.

Menceritakan semula kejadian itu, sumber polis berkata, mangsa yang berjalan sendirian di kawasan LRT berkenaan mendakwa dihampiri sebuah kereta BMW biru gelap dinaiki tiga lelaki sebelum pemandu kenderaan itu menegur mangsa.

Komen Weblog Ibnu Hasyim: Siang-siang hari, wanita ditangkap, dipukul dan dijual? Lebih ganas dari lanun-lanun Somalia. Apa jadi dengan negara kita, sudah tidak aman lagi? Siapa perlu bertanggung jawab? Apakah tidak boleh difikirkan semula untuk laksanakan perundangan hudud yang tentu lebih adil? Apa salah cuba dulu, baru tahu. Mengapa BN takut sangat hukum Islam, lebih dari DAP? Itulah mentaliti UMNO karat biru.. (IH)

1 comment:

White Wedding Dresses said...

Homecoming Dresses - Beautiful Range of Wedding Dresses! Junior Bridesmaid Dresses: Bari Jay Your dream Quinceanera Dresses or gown Shopping results for Party Dresses

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails