Tuesday, June 07, 2011

Surah Yassin Gambar Lucah, Angkara Siapa?

NONE
Kepala Batas 7 Jun 11: Sekumpulan umat Islam yang menunaikan solat di Taman Bertam Kepala Batas pada Ahad lalu terkejut apabila mendapati beberapa keping gambar lucah diselitkan di beberapa Surah Yassin di masjid itu. Gambar-gambar berkenaan dilekatkan dengan cara ayang agak teratur, kata pengerusi jawatankuasa masid Abdul Rahman Abdullah kepada tabloid berbahasa Melayu .

Membidas tindakan itu, ahli exco bagi hal ehwal agama, perdagangan dalam negeri dan pengguna Pulau Pinang Abdul Malik Abul Kassim meminta kerjasama polis supya bertindak segera terhadap dalang berkenaan. Abdul Malik berkata tindakan itu tidak dapat diterima tanpa mengira bangsa, agama atau pegangan politik sesiapa sekalipun.

“Tanpa mengira niat mereka, tidak ada sesiapapun yang boleh menerima provokasi yang berbentuk perkauman yang cukup menghina ini.

“Bentuk provokasi seumpama ini biasanya hanya kita dapati di surat khabar milik Umno.” Beliau mengulas kejadian dua hari lalu di mana kira-kira 100 jemaah Masjid At-Takwa di Taman Bertam Indah yang menjumpai gambar lucah di Surah Yassin milik masjid itu. (IH)

Komen Weblog Ibnu Hasyim: Kalau api perkauman kebangsaan dan agama ditiup di Pulau Pinang, siapa untung? Siasatlah kumpulannya.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails