Friday, June 10, 2011

Bolehkah Wanita B/Islam Dijadikan Hamba Seks?

KUWAIT - Seorang ahli politik wanita Kuwait, Salwa al-Mutairi (gambar) mencadangkan supaya golongan lelaki dibenarkan menyimpan hamba seks yang terdiri daripada kalangan banduan wanita bukan Muslim di negara-negara yang dilanda peperangan, lapor sebuah akhbar semalam.

Salwa menyatakan bahawa menyimpan hamba seks dapat menyelamatkan lelaki dewasa Kuwait daripada berzina yang boleh menghancurkan perkahwinan. Dia menyatakan, semasa mengunjungi Mekah, dia pernah meminta pandangan beberapa cendiakawan Islam mengenai hamba seks. Menurutnya, mereka memberitahu bahawa hamba seks tidak haram.

Aktivis politik dan pengacara televisyen itu berpendapat cadangan tersebut dapat memberi kehidupan yang lebih baik kepada tahanan perang wanita yang kemungkinan bakal meninggal dunia akibat masalah kelaparan ketika berada dalam penjara.

Salwa berkata: "Sebagai contoh, di Chechnya, pastinya terdapat tahanan wanita Rusia. Justeru, pergilah ke sana, beli mereka dan jual wanita tersebut di Kuwait.

"Tiada apa yang perlu dimalukan dalam hal ini dan ia tidak haram (dilarang) di bawah hukum syariah Islam."

Dia mengambil contoh pemerintah Islam pada abad kelapan, Haroun al-Rashid yang didakwa menyimpan hampir 2,000 orang gundik. Salwa turut memberi cadangan agar pejabat-pejabat yang menjalankan perniagaan menjual hamba seks itu dibuka kerana ia memiliki persamaan seperti agensi yang melatih khidmat pembantu rumah.

Cadangan Salwa itu bagaimanapun menimbulkan kemarahan dan reaksi negatif daripada umum yang melemparkan kemarahan menerusi laman Twitter ekoran saranan tersebut. - Agensi

Komen Weblog Ibnu Hasyim: Kalau berita ini benar, apa pandangan ulama-ulama?

2 comments:

Bapak said...

ada rupa ibu ayam pompuan tu

Anonymous said...

Hamba seks, pelacur n zina.... Kenapa lelaki suka ramai perempuan? Ramai hamba n ramai gundik? Satu isteri xcukup ke?? Susah betul jadi orang laki... Nak perang pon kena pk nafsu... Kita pompuan kalau bz buat kerja xpk dh nafsu semua tu... Pk nak buat duit je... Nafsu perempuan hanya kerja n duit. Ada duit macam2 boleh d miliki... Sbb tu ramai sanggup jd ibu tunggal n janda... Bila badan penat, xsempat pk pasai nafsu seks... Senang xpayah layan karenah lelaki... Hehe... Seronok betul jd perempuan... Syukur Alhamdullillah ditakdir kan jd perempuan d dunia ni...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails