Thursday, February 27, 2020

"LBGT Pergi Mampus!" - Lirik Lagu Baru Bunkface..


Lirik lagu terbaharu kumpulan Bunkface berjudul Akhir Zaman telah mencetuskan rasa kurang senang dan berang netizen.
HALAMAN HIBURAN

SELAIN 'mana pergi semua duit rakyat', lirik berbunyi 'LGBT pergi mampus' juga mendapat reaksi negatif netizen.

Ramai yang menyatakan pandangan bahawa tindakan Bunkface itu sedikit keterlaluan dan cubaan untuk meraih perhatian.

"Nak cakap Islam tak ajar jadi gay tu memanglah. Tapi tak perlulah nak suruh orang pergi mampus. Nak punk sangat sampai jadi kurang ajar memang tak punk Bunkface oi," tulis @monkeydisease.

"Kalau kau homophobe sekalipun tak perlu tulis lirik kebencian macam tu. You are not a punk, you're just a poser," tambah @MNHadi4.


"Pretty rich for Bunkface to make their way to fame with “diskriminasi menjatuhkan aku” & now chooses to sing “lgbt boleh pergi mampus” as a way to climb back into the mainstream," tulis @sunfloweraidil.
To Bunkface: With all the BS that’s happening around the world, climate change, killings of our muslim brothers and sisters in Gaza, China, India etc. with our own country’s political climate, why would you spread hate & add more fuel to the fire? And divide the people even more?

bunkface sumpah garbage gila for their themes of homophobia and anti-liberalism in their new song. that’s not punk rock u losers!! gi main jauh jauh

Kemarahan itu bukan sekadar suara di media sosial seperti Twitter malah ada yang menyeru orang ramai untuk membuat laporan kepada YouTube agar muzik video terbabit dipadamkan.

Namun, tidak kurang juga yang menyokong tindakan Bunkface menyampaikan mesej menerusi muzik.

"LGBT tu boleh bermaksud dua benda. Pertama lifestyle lgbt, kedua golongan lgbt itu sendiri.

"Aku yakin bunkface maksudkan yang pertama. Ianya tak homophobic jika anda tolak gaya hidup lgbt,"
 tulis @liberalkunos.

"Gila ke apa Bunkface buat lagu cakap benda yang betul pun ramai nak bash bagai padahal Bunkface did a right thing to tell everyone. Hidup kalau langgar Tuhan memang takkan kisah dah benda ni," sahut @thecakelapiz.

Bunkface just released their latest video and the timing is just ๐Ÿ”ฅ. And it's quite a bold statement coming from them. Your thoughts?

Lemme watch MV first and then I can comment or compliment Bunkface. But I already saw people talking bout 'LGBT pergi mampus' and sad to see that many Muslim(liberal) support LGBT. Well the words isn't fully wrong though the way of saying it is quite inappropriate, as



View image on Twitter

Ok, Bunkface is a fascist anti-LGBT punk band now, see what I mean about how fascists use ideas like "Dulu kita hebat", "mana duit rakyat", but instead of actually fixing the problem, they blame minorities?
We need a strong socialist movement now.
HAHA it is funny how this "LGBT boleh pergi mampus" line from @bunkfaceband made most of the Malaysian triggered af. Well they also have a right for freedom speech kan? ๐Ÿ˜‚๐Ÿ”ฅ

Lirik lagu itu ditulis sendiri oleh vokalis Bunkface, Sam dan muzik video Akhir Zaman telah dimuat naik di YouTube pada pagi Rabu.

Sehingga kini video muzik itu telah ditonton lebih 50,000 pengguna.


Apa pandangan Anda?

1 comment:

Anonymous said...

Hentikan Pusing Cerita..

Aii Pungkok Gian Eng Tersepit pon masih jilat lagi..
Kesian, tulang besi, puaka rimba dan lancu-lancau masih jadi peluloq pungkok tak basuh gian eng.. kesian, memang keturunan kamu pecacai.. suka makan dedak babi kesian.

Ramai dah lari, tapi memang kamu keturunan pecacai masil kekal jadi penjilat juboq kapiaq laknatullah!

kalau tak berubah akan jadi hamba pecacai kapiaq sampai kiamat. Kalau mampuih nak mintak tolong gian eng solat ke?? Tak sedar diri lagi.


Astaghfirullah.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails