Wednesday, July 11, 2018

GST 0 Jadi Bahan Ketawa Dunia &Hilang Pelabur.. -Pres.Empirical M'sia,

GST Sifar Jadi Bahan Ketawa Dunia

KEPUTUSAN Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad menurunkan kadar cukai barangan dan perkhidmatan (GST) kepada 0 peratus atau sifar telah mengakibatkan negara bukan sahaja kehilangan pelabur, bahkan juga menjadi bahan ketawa dunia.

Menurut Presiden Empirical Malaysia, Anina Saadudin, dakwaan Pakatan Harapan (PH) selama ini kononnya GST membebankan rakyat, ternyata hanyalah bohong semata-mata.
Buktinya ujar beliau adalah harga barang yang kebanyakannya naik walaupun setelah tiga bulan kadar GST disifarkan.
“Keputusan Tun M menurunkan GST kepada 0 peratus sememangnya diketawakan dunia kerana hampir 95% negara di dunia telah melakukan transformasi ekonomi dengan melaksanakan GST.
“Tetapi Malaysia di bawah PH membohongi rakyat dalam kempen PRU14 bahawa GST membebankan rakyat. Mungkin rakyat seronok untuk tiga bulan kerana tiada GST di dalam bil mereka.
“Hakikatnya, walaupun GST tiada, harga barang tetap sama, malah kebanyakkannya bertambah naik,” katanya dalam satu kenyataan.
Selain itu, beliau yang merupakan antara pengasas Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) itu turut meramalkan kedudukan ekonomi rakyat akan bertambah buruk apabila cukai jualan dan perkhidmatan (SST) mula berkuatkuasa September nanti.
“Jika kini tarif elektrik yang naik, tunggu sehingga SST berkunjung tiba. Rakyat akan gigit jari kerana tiada satu pun manifesto (PH) yang ditunaikan, malah rakyat semakin miskin dan hidup tertekan kerana harga barang melambung tinggi.
“Kekurangan pelabur akan menyusahkan negara kerana peluang pekerjaan akan berkurangan, pekerja diberhentikan, peluang perniagaan semakin kurang, kontrak kerajaan semakin tiada, dan akhirnya bukan sahaja masyarakat Melayu yang akan menangis, malah masyarkat Cina dan India akan turut gigit jari,” tegas Anina. 
Oleh AIDIL SYUKRI(  www.bnbbc.my)

15 comments:

ikan said...

YANG KETAWA YANG SOKONG JE. YANG SERONOK YANG TAK PAYAH BAYAR LAGI. NANTI JANGAN LUPA UP KAN SUPAYA SEMUA GENG PIGS DATANG 16 JULAI. PAKAI SEDONDON YE.BOLEH PILIH PINK ATAU UNGU
#JANGANPONTENGPARLIMEN16JULAI

ted manoff said...

Tuan ibnu..anina saadudin nii dulu ketua wanita bersatu tapii kantoii seks sampai 4 x pancut..!!!dh kena pecat najib pulak kutip..tubuh ngo dpt dana 4 juta dari najib..bila najib klh meroyan mcm org gila..dulu bertudung lps dpt 4 juta buka tudung..dia nii janda kalau lobaii2 dungu pas ngurat pastikn poket teball..kikiki..

Anonymous said...

Pak ibnu hasyim..kabarnya ada bideo lucah anina saadudin tu..pak ibnu dh tengok?boleh kongsikan? Sedapberjubo tu

Anonymous said...

GST 0% jadi lawak dunia dan Bapuk Bodo, Azrengay, Ikangay dan pakatan dajal jadi badut dan pelawak sarkis.

Rakyat telah sedar mereja telah ditipu oleh badut dan pelawak pakatan dajal kerana semua janji pakatan dajal telah ke laut !

Anonymous said...

Seperti biasa barua-barua ternakan pakatan dajal menulis komen di luar topik artikel sebab badut dan pelawak ini diupah dedak untuk menipu rakyat dan menfitnah PAS.

Ini menunjukkan barua-barua ini gagal SPM.

bunbinban said...

Laaaa...pompuan ni jadi sumber pak ibnu?. Kahkahkah...cari lw sumber yg boleh di percayai la. Kan kawan dgn CIA.kahkahkah...sebijik blog friends of BN blog ibnu ni.

Anonymous said...

Pakai sedondon dosa besar kut? Ponteng parlimen pun dosa besar juge. Ingatkan ponteng sembahyang, ponteng zakat atau haji. Puak jubor anwar panas gelejat.
Biasalah bab fitnah boleh serah kat ph.

Anonymous said...

Hahaha ted meghoyan. Bawak saksi ted, jgn x bawak.

Anonymous said...

Baik sikit banding ngan kapior dap.

Anonymous said...

Baruah2 dap dan pakatan hancing dah kena kencing dgn tun m dan dap,,,mulut busuk, hati pun busuk,,busuk mcm tahi babi dap. Terkedu, tak dapat jawab dan pertahankan lagi kerajaan mereja yg terserlah gagal.

Anonymous said...

Kuat kolom peliaq tu boss..emmm

Anonymous said...

Kuat hisap kote tu dolu2..1 langkawi kenal..sedap berjubo tu boss

Anonymous said...

tkde satu pun komen walaun n geng najib di atas yg bernas.. semua sampah. mentang2la najib kt semua dia tktau.. yg balaci lbhlah lg dungunya.

Anonymous said...

Wah barua dedak roket 2:31 pm meroyan gila babi kerana dia gagal membela rejim pakatan yang telah ' kencing' rakyat.

Ibnu Hasyim said...

Awas Ibnu Hasyim tiruan..
Lihat ini..

[Ibnu hasyim said...
Wah,barua2 pas umno nk salahkn cina plk.dulu lebai bersama dap tk pula buka mulut pasal ni.sejak parti lebai gila kalah barua2 terus meroyan.barua2 pas kini bersama umno urk jatuhkan kerajaan islam yg diketuai ph. Pergi mampos sama lobai gila seks.
July 11, 2018 at 5:11 PM ]

Kalau begini adakah perlu saya tutup bahagian komen terus. Atau ditapis dulu. Atau ditutup untuk orang-orang tertentu. Saya dah beri peluang lama terus siar tanpa tapis, tapi puak-puak spesis jahat salah guna kebaikan yang diberi, Mereka menikam Islam melalui blog ini.

Apa pandangan anda?

July 11, 2018 at 5:41 PM

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails