Friday, July 13, 2018

Detik Diserang Jerung, 'nasib baik' Berlengan &Masih Hidup. -Model


Ungkap Rahsia Yang Maha Agung

SEORANG model Instagram dari California bernasib baik kerana masih hidup selepas diserang oleh jerung ketika sedang berenang di pantai di Bahamas.
Katarina Zarutskie, 19, seorang model dan pelajar kejururawatan berkata dia pernah mendengar daripada penduduk tempatan tentang keseronokan berenang dengan anak jerung.
Apabila dia melihat sekelompok haiwan itu di pantai pulau Staniel Cay, dia terus terjun ke dalam air biru yang jernih itu.
Dia yang mengharapkan satu pengalaman menyeronokkan bagaimanapun terpaksa melalui detik cemas apabila seekor daripada jerung itu menggigit tangannya dan menyeretnya di bawah air.

"Pergelangan tangan saya berada di mulutnya dan saya dapat rasakan giginya dalam lengan saya," katanya kepada NBC News dalam temu bual pada Isnin.
Zarutskie, pelajar di University of Miami, sedang bercuti dengan keluarga teman lelakinya ketika dia diserang.
Hasil carian imej untuk Model diserang jerung, bapa kekasih sempat ambil gambar

Katanya, bapa kekasihnya sempat merakamkan gambar ketika kejadian menakutkan itu.
Dalam satu gambar, dia yang dilihat memakai bikini biru sedang terapung di atas air. Pada masa itu sekumpulan jerung berada dekat dengannya.
Satu lagi gambar menunjukkan saat-saat Zarutskie diserang. Dalam gambar itu dapat dilihat percikan air kerana beberapa jerung sedang mengelilinginya.

Gambar ketiga pula menunjukkan dia sedang mengangkat tangan sambil memegang lengannya yang cedera untuk mengelak darah menarik perhatian lebih banyak jerung.
Dia berkongsi foto-foto itu di laman Instagramnya dengan kapsyen: 'PSA: Sharks DO bite'.

Zarutskie memberitahu NBC bahawa jerung yang menyerangnya berukuran lima kaki panjang.
"Saya ditarik di bawah air selama beberapa saat dan kemudian saya cuba tarik pergelangan tangan saya dari mulut jerung secepat mungkin," katanya.
Selepas terlepas dari gigitan, Zarutskie berkata dia berenang keluar dari air.
Dia pergi ke klinik tempatan untuk membersihkan luka dan membalutnya, tetapi terbang ke Florida untuk rawatan lanjut apabila mengetahui gigitan jerung mempunyai risiko jangkitan.Pemilik kawasan Staniel Cay, Daniel Hocker berkata terdapat papan tanda berhampiran tempat Zarutskie berenang, memberi amaran kepada orang ramai tentang serangan jerung.
"Haiwan-haiwan ini dianggap agak jinak tetapi kadang-kadang menggigit," katanya.
"Biasanya mereka tersalah antara tangan atau jari dengan makanan," katanya.
Zarutskie berkata dia tidak nampak papan tanda itu dan berenang tanpa melalui syarikat pelancongan atau organisasi tempatan.
Dia berkata keluarga teman lelakinya terkejut apabila dia memberitahu mahu berenang dengan jerung, tetapi dia memutuskan untuk tetap melakukannya.
"Doktor percaya bahawa beberapa cebisan gigi jerung masih di lengan saya dan saya akan mengalami parut kekal," katanya, sambil menambah dia bimbang gigitan jerung boleh menjejaskan kerjaya pemodelannya.
"Saya sangat bernasib baik kerana masih mempunyai lengan dan masih hidup," katanya. 

Maka terungkaplah rahsia dan kekuasaan Yang Maha Agung.

(IH)
Imej yang berkaitan

Lihat sebelum ini..
E-Buku IH-22: Ungkap Rahsia Yang Maha Agung

E-Buku IH-22: Ungkap Rahsia Yang Maha Agung

1 comment:

Ibnu Hasyim said...

Awas Ibnu Hasyim tiruan..
Lihat ini..

[Ibnu hasyim said...
Wah,barua2 pas umno nk salahkn cina plk.dulu lebai bersama dap tk pula buka mulut pasal ni.sejak parti lebai gila kalah barua2 terus meroyan.barua2 pas kini bersama umno urk jatuhkan kerajaan islam yg diketuai ph. Pergi mampos sama lobai gila seks.
July 11, 2018 at 5:11 PM ]
[ Ibnu hasyim said...


Korang sembanglah dulu,aku nk kongkek ni,mlm wajib buat anak.
July 12, 2018 at 11:49 PM ]
Kalau begini adakah perlu saya tutup bahagian komen terus. Atau ditapis dulu. Atau ditutup untuk orang-orang tertentu. Saya dah beri peluang lama terus siar tanpa tapis, tapi puak-puak spesis jahat salah guna kebaikan yang diberi, Mereka menikam Islam melalui blog ini. Atau adakah perlu saya buat report polis.

Apa pandangan anda?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails