Friday, July 13, 2018

Gereja The King: Dekati Bukan Islam, Wacana PAS-Kristian..


SUNGAI PETANI: PAS meneruskan usaha mendekati masyarakat bukan Islam dengan mengadakan wacana bersama Father Victor dan pimpinan komuniti Kristian Sungai Petani baru-baru ini.
Pengerusi Lajnah Dakwah PAS Kedah, Ustaz Ahmad Fadzli Hashim berkata, pada perjumpaan itu beliau memberi penerangan berkenaan isu-isu semasa berkaitan hubungan masyarakat Islam dengan bukan Islam. (Foto: Ustaz Ahmad Fadzli Hashim menerima cenderahati daripada wakil Gereja Jesus The King.)
Katanya, PAS tidak pernah menggunakan pendekatan mendiskriminasi penganut agama lain, malah sentiasa mengamalkan sikap terbuka.
“Wacana berkenaan bukan sahaja menangkis tohmahan kononnya PAS tidak membuka ruang terhadap agama lain, malah dapat mewujudkan kesefahaman dua hala dengan masyarakat bukan Islam.
"Islam bersifat universal dan sejagat. Program tersebut bukan sahaja merapatkan ukhuwah malah dapat membuang prasangka nagetif tentang Islam,” katanya di sini.
Hadir sama pada program di Gereja Jesus The King itu, Pengerusi Lajnah Dakwah, PAS Sungai Petani, Ustaz Abdul Rahman. -HARAKAHDAILY 13/7/2018

10 comments:

ted manoff said...

Ohhh hubungan baikk rupanya..habis yg tuan ibnu dn macaii2 meroyan bagaii gay kena toron tu apekejadahnya..malaysia nk jadii negara kristen jika ph berkuasa itulah yg ditanam oleh ibnu dan macaii2 parti tua umno..

Ibnu Hasyim said...

Awas Ibnu Hasyim tiruan..
Lihat ini..

[Ibnu hasyim said...
Wah,barua2 pas umno nk salahkn cina plk.dulu lebai bersama dap tk pula buka mulut pasal ni.sejak parti lebai gila kalah barua2 terus meroyan.barua2 pas kini bersama umno urk jatuhkan kerajaan islam yg diketuai ph. Pergi mampos sama lobai gila seks.
July 11, 2018 at 5:11 PM ]
[ Ibnu hasyim said...




Korang sembanglah dulu,aku nk kongkek ni,mlm wajib buat anak.
July 12, 2018 at 11:49 PM ]
Kalau begini adakah perlu saya tutup bahagian komen terus. Atau ditapis dulu. Atau ditutup untuk orang-orang tertentu. Saya dah beri peluang lama terus siar tanpa tapis, tapi puak-puak spesis jahat salah guna kebaikan yang diberi, Mereka menikam Islam melalui blog ini. Atau adakah perlu saya buat report polis.

Apa pandangan anda?

ted manoff said...

Apa motif tuan ibnu dgn siar berulang kali..adakah pungkoq tuan ibnu gatal..🍆🍆🍌🍌

Anonymous said...

Sepatutnya lebih elok pas diletakkan sebagai satu persatuan dakwah sudah memadai.

Taufek Mustafa said...

Yg dok komen hat tx elok, marah macamana atau tx suka, komen membina, ni saya tgk dua dua sama PH dan PAS.

Anonymous said...

Salam..saya dah kurang follow blog tuan sebab Tuan kelihatan terlalu benci akan PH dan sekiranya tajuk diatas berkenaan PH sudah pasti tuduhan liberal akan keluar tapi memandangkan Pas yg buat lain pula ceritanya... harap dapat menerima perbezaan pendapat bagi post yang mendatang.

Anonymous said...

Memang artikel dalam blog ni, membuat puak-puak 3/4 tu meroyan.
Biasa lah, PH menang,lancarlah dedak! Rezeki kamu la..

Anonymous said...

Saya amat penyokong tuan tutup aja, mereka tak lansung mnghargai tuan sbg tuan rumah, malah mmperlekehkan maruah tuan. Adalah mnjadi hak tuan untuk mnyiarkan dan mnulis mngikut kefahaman tuan, org lain takde hak nk pertikai, mcm mso sayuti omar, dia mnulis mngikut kefahaman dia tnpa mmpedulikan org lain, org yg tak suka nk baca blog tuan tak usah dilayan, biar mereka bg komen dkt blog parti yg mereka sokong bukan disini

Anonymous said...

Saya sbg ahli pas generasi muda pun amat malu dgn perlakuan ahli2 yg kurg knowledge. Agak mencabar keadaan skrg utk kembalikan sebuah pergerakan parti kpd ajaran islam sebnarnya.
Pendekatan dan pemahaman ahli pas bahawa parti gerakan ini ialah agama islam menyebabkan parti ini akan dijauhi oleh org islam mahupun bukan islam.

Insyaallah kami generasi muda akan cuba membetulkan semula pemahaman ini dikalangan genarasi akan dtg utk ahlinya faham realitinya islam tiada bertunnjangkan sistem undi dan demokrasi.

Anonymous said...

Wah puak kafir dan munafik berlumba-lumba menyamar menjadi ahli PAS untuk menfitnah PAS dan menipu rakyat. Pundek-pundek ini adalah pelacur politik murahan sahaja.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails