Saturday, June 09, 2018

Belum Tentu Lagi Anwar Akan Jadi PM Ke-8 – Mahathir

Belum Tentu Lagi Anwar Akan Jadi PM - Mahathir


MASIH SAMAR… Harapan Ketua Umum Pakatan Harapan (PH), Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk dilantik sebagai perdana menteri yang kelapan menjelang tahun 2020 kini tampak semakin kabur.

Ia susulan pengakuan secara terbuka Pengerusi PH yang juga Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad sendiri apabila membayangkan kononnya tempoh dua tahun ditetapkan itu sekadar cadangan dan boleh diubah semula.
Justeru, ketua kerajaan dengan usia paling tua di dunia itu menjelaskan bahawa tidak dapat dipastikan sama ada peralihan kuasa perdana menteri kepada ketua umum PKR tersebut boleh dilaksanakan dalam masa dua tahun.
“Dua tahun itu (sebenarnya) bukan tempoh masa. Ia adalah satu cadangan sahaja. Tetapi kita (PH) tidak tetap. Boleh jadi lebih awal dan boleh jadi juga lebih lewat,” kata Mahathir selamba yang dipetik laporan Sinar Harian.
PH sebelum Pilihan Raya Umum (PRU) ke-14 bulan lalu pernah menamakan Anwar, yang ketika itu masih lagi menjalani hukuman di Penjara Sungai Buloh, Selangor sebagai calon perdana menteri dalam senarai menunggu.
Mahathir ketika mengulas dengan lebih lanjut memberi dalih konon keutamaan kini adalah untuk mengembalikan kekayaan negara dan menstabilkan ekonomi selain menyelesaikan skandal 1Malaysia Development Berhad (1MDB).
 IMBAS KEMBALI… KERATAN MUKA DEPAN UTUSAN MALAYSIA MEMAPARKAN BERITA UTAMA ANWAR DIBUANG JAWATANNYA. – GAMBAR HIASAN
“Kalau boleh dalam masa terdekat, saya hendak atasi masalah-masalah yang dihadapi, itulah tujuan saya. Kalau saya berjaya, bukan duit yang penting. Yang penting adalah hasil kerja. Jadi inilah yang saya sedang usaha,” katanya.
Untuk rekod, Anwar nyaris jadi perdana menteri kelima tetapi malangnya dipecat Mahathir secara zalim pada 1998 dan kemudian setelah bekas Presiden UMNO itu bersara pada 2003, jawatan ini diisi Tun Abdullah Ahmad Badawi.
Dalam pada itu, Anwar dipetik media kelmarin melaporkan bahawa beliau tidak tergesa-gesa ambil alih jawatan berkenaan apatah lagi menjadi calon PH dalam Pilihan Raya Kecil di kerusi Parlimen Pandan yang dicadangkan.
Kerusi selamat PKR itu pada ketika ini disandang isterinya, Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail yang juga Timbalan Perdana Menteri serta Presiden PKR dan PH selepas ‘lompat jauh’ dari Parlimen Permatang Pauh di Pulau Pinang.
Menurut perancangan asal PKR yang diuar-uarkan kepada umum, Wan Azizah akan kekal dengan jawatan tersebut manakala suaminya itu dilantik sebagai Perdana Menteri yang baharu menggantikan Mahathir selepas dua tahun.
Sekiranya rancangan pelik ini berjaya, Malaysia bakal melakar rekod dunia tersendiri apabila pasangan suami isteri dapat mengisi kedudukan sebagai perdana menteri dan timbalannya secara serentak. – Agensi/Mynewshub.cc/HAA
* Video bawah sekadar sindiran…

9 comments:

mahligaiseni said...

KAMU PETIK BERITA INI DARIPADA BLOG KAHAT, MEMANG BEINILAH HASILNYA, WAHAI IBNU HASYIM PENJAHAT. KAMU TIDAK IKUTI TEMU BUAL PENUH EDITORIAL AKHBAR YANG BERTANGGUNGJAWAB ATAS PERJARA INI YANG JUGA SUMBER PRIMER ISU INI. SIKAP ORANG MACAM KAMU INILAH SEBENARNYA YANG MENYEBABKAN NEGARA HURU HARA. KAMU MENGAKU KAMU ISLAM DAN "SAMPAIKAN WALAU SATAU AYAT" TETAPI AYAT YANG KAMU SAMPAIKAN IALAH AYAT YANG BERBAU HASUTAN DAN KEBENCIAN ATAU RINGKASNYA AYAT SYAITAN. KALAU KAMU BACA HABIS LAPORAN TEMU BUAL ITU, KAMU AKAN DAPATI BAHAWA TDM MENYATAKAN BAHAWA DSAI IALAH PENGGANTINYA. KAMU INI SEMEMANGNYA SANGATA JAHAT. ITULAH RUMUSANNYA.

mahligaiseni said...

KAMU PETIK BERITA INI DARIPADA BLOG JAHAT, MEMANG BEINILAH HASILNYA, WAHAI IBNU HASYIM PENJAHAT. KAMU TIDAK IKUTI TEMU BUAL PENUH EDITORIAL AKHBAR YANG BERTANGGUNGJAWAB ATAS PERJARA INI YANG JUGA SUMBER PRIMER ISU INI. SIKAP ORANG MACAM KAMU INILAH SEBENARNYA YANG MENYEBABKAN NEGARA HURU HARA. KAMU MENGAKU KAMU ISLAM DAN "SAMPAIKAN WALAU SATAU AYAT" TETAPI AYAT YANG KAMU SAMPAIKAN IALAH AYAT YANG BERBAU HASUTAN DAN KEBENCIAN ATAU RINGKASNYA AYAT SYAITAN. KALAU KAMU BACA HABIS LAPORAN TEMU BUAL ITU, KAMU AKAN DAPATI BAHAWA TDM MENYATAKAN BAHAWA DSAI IALAH PENGGANTINYA. KAMU INI SEMEMANGNYA SANGATA JAHAT. ITULAH RUMUSANNYA.

Anonymous said...


Haaaaaa Mahligai babi
penjilat juboq DAP memang terasa. Lebih bangga kapiaq dari Islam.

mahligaiseni said...

KAMU PETIK BERITA INI DARIPADA BLOG JAHAT, MEMANG BEINILAH HASILNYA, WAHAI IBNU HASYIM PENJAHAT. KAMU TIDAK IKUTI TEMU BUAL PENUH EDITORIAL AKHBAR YANG BERTANGGUNGJAWAB ATAS PERKARA INI YANG JUGA SUMBER PRIMER ISU INI. SIKAP ORANG MACAM KAMU INILAH SEBENARNYA YANG MENYEBABKAN NEGARA HURU HARA. KAMU MENGAKU KAMU ISLAM DAN "SAMPAIKAN WALAU SATAU AYAT" TETAPI AYAT YANG KAMU SAMPAIKAN IALAH AYAT YANG BERBAU HASUTAN DAN KEBENCIAN ATAU RINGKASNYA AYAT SYAITAN. KALAU KAMU BACA HABIS LAPORAN TEMU BUAL ITU, KAMU AKAN DAPATI BAHAWA TDM MENYATAKAN BAHAWA DSAI IALAH PENGGANTINYA. KAMU INI SEMEMANGNYA SANGAT JAHAT. ITULAH RUMUSANNYA.

mahligaiseni said...

AIKKK, ANON 5:37, APA KAITAN SAYA DENGAN KAMU? ADA SAYA GANGGU KAMUKAH? YANG KAMU MEROYAN MEMAKI SAYA INI KENAPA? ADAKAH KAMU INI IBU HASYIM? KALAU YA, NAMPAK SANGAT KAMU INI PEMBACUL. BERSELIDUNG KAMU DI SEBALIK NAMA ANON. CHISSSSSS, PEMBACUL.

mahligaiseni said...

KAMU KATA SAYA TIDAK BANGGA ISLAM? KERANA SAYA BANGGA ISLAMLAH SAYA BELASAH IBNU HASYIM INI. DIA LAYAK DIBELASAH KERANA POSTINGNYA TIDAK SELARAS DENGAN KEHENDAK ISLAM. YANG KAMU SIBUK NI KENAPA ANON 5:37? SAYA TAK ADA URUSAN DENGAN KAMULAH, CELAKA.

Anonymous said...

Haaaaaa Mahligai babi
penjilat juboq DAP memang terasa. Lebih bangga kapiaq dari Islam.
Dah meroyan.
En hasem buang aja spesis jahat ajen babi.

Anonymous said...

Mahligai bodoh yg kau terpekik terlalak apahal, setiap etikal yg ditulis mstlah ada sebabnya, dilantik atau tidak masa akan menentukan cuma rakyat awal2 telah diberi peringatan kemungkinan itu boleh terjadi, kalau nak beri pendapat biarlah nmpak cerdik sikit kalau dh bodoh sgt tak perlu nk bg pendapat

Anonymous said...


Anwar pernah berkata ada hikmah nya dia tak jadi PM sekarang..

Masalah terlalu besar dan berat.

Anwar perlu betul-betul cukup stamina dan mantap sebelum mengambil alih.

Jika manifesto mengambil masa yang lama untuk di tunai, betul lah kata Mahathir.

Pasukan kerajaan sekarang belum mantap. Kelihatan wajah Mahathir seperti terlepas dari bebanan dosa, tak kan lah Mahathir nak buat disa yang baru se belum nyawa dia di tamatkan.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails