Tuesday, March 22, 2016

Abd Hadi Bela Guan Eng Ketika Pemimpin PH Terkial-kial -Omakkau.blogspot.

DIANGKAT dari Hanisya Abdul Hamid (Omakkau Blog)
  • Sebenarnya ramai diantara kita tahu bahawa rule of law adalah "Tidak bersalah selagi belum dibuktikan bersalah". 
  • Tapi apa yang dapat kita lihat ramai mengambil kesempatan untuk menyerang Lim Guan Eng atas perkara ini kerana di masa dahulu beliau bukan saja BONGKAK, SOMBONG dan ANGKUH tetapi juga mengamalkan "dwi standard" dalam tindak tanduknya. 
  • Rakyat tidak akan mudah lupa apa yang berlaku di dalam Langkah Kajang dan serangan DAP terhadap Tuan Guru Haji Hadi adalah satu contoh yang terbaik. 
  • Bagaimanapun, tanpa mengira serangan demi serangan dengan pelbagai cacian yang mampu menjatuhkan maruah dan imej serta integriti terhadap Dato' Seri Presiden PAS Tuan Guru Haji Hadi Awang, kita kini saksikan pemimpin yang sama yang merupakan seorang Ulama bingkas dengan pantas bangkit dan menyatakan 
  • "Lim Guan Eng tidak bersalah selagi belum dibuktikan bersalah". 
  • Pegangan dan falsafah serta prinsip yang sama apabila menyatakan pendiriaannya kepada PM Najib dalam isu 1MDB dan begitu juga fiasko Menteri Besar Selangor Tan Sri Khalid Ibrahim. Sekarang, apa yang dapat kita pelajari dari episod ini? 
  • Ianya adalah satu fakta yang diboleh dinafikan oleh sesiapa bahawa Presiden PAS Tuan Guru Dato' Seri Haji Hadi Awang adalah seorang pemimpin bertaraf ulama dunia yang amat berprinsip tegas dan pegangannya sentiasa konsisten sejajar dengan perundangan tanpa mengira samada mereka ini adalah pemimpin-pemimpin parti lain, apatahlagi Lim Guan Eng yang telah menuduh beliau sebagai seorang PENIPU, PEMBELOT dan PENGKHIANAT di khalayak umum. 
  • Maka apa yang kita lihat sekarang sebenarnya adalah para komentator dan pengulas dimedia siber cuba mengajar Lim Guan Eng satu pengajaran "LET HIM TASTES HIS OWN MEDICINE". Yang membawa maksud lebih kurang "BIARKAN LIM GUAN ENG MERASAI APA YANG BELIAU SENDIRI PRAKTIK DAN AMALKAN".  (Omakkau Blog)

13 comments:

Anonymous said...

Bukan macam mat sabu, selfie d amoy langgar dada dan lempar d mikrofon

Anonymous said...

Mat sabu kutip balik mikrofooooooooooon Sebab lidah korang lunyai nak jawab, mai sini nyanyi lagu Hello yg dipopularkan oleh Lionel Ritchie. Din Pudu, Click Smart dan Mariah Kari bolei jadi background singer. Beribu2 Amoy akan nak selfie dgn abang Mat macam kat bersih tu

Aku memang respek ustaz hadi dalam konsep ini. PAS tak tuduh tapi yg benannya DAP dan PAN lah pemyebar penyakit Fitnah

Berbalik kepada lagu Hello. Ini lyricnya

LIONEL RICHIE LYRICS
"Hello"

I've been alone with you
Inside my mind
And in my dreams I've kissed your lips
A thousand times
I sometimes see you
Pass outside my door
Hello!
Is it me you're looking for?
I can see it in your eyes
I can see it in your smile
You're all I've ever wanted
And my arms are open wide
'cause you know just what to say
And you know just what to do
And I want to tell you so much
I love you

I long to see the sunlight in your hair
And tell you time and time again
How much I care
Sometimes I feel my heart will overflow
Hello!
I've just got to let you know
'cause I wonder where you are
And I wonder what you do
Are you somewhere feeling lonely?
Or is someone loving you?
Tell me how to win your heart
For I haven't got a clue
But let me start by saying I love you

Hello!
Is it me you're looking for?
'cause I wonder where you are
And I wonder what you do
Are you somewhere feeling lonely?
Or is someone loving you?
Tell me how to win your heart
For I haven't got a clue
But let me start by saying I love you

Anonymous said...

Hellooooooooo PAN Heloooooooooo PAN jgn susah hati sangat bila rocket dukacita. Kah Kah Kah

Anonymous said...

omakkau dah jd jurucakap pas. adakah dia dah jd ahli pas. klu tidak knp ya?

Anonymous said...

Aku nak beli rumah teres. Harga market RM600 ribu. Aku nak beli RM250 ribu saja. Sapa nak supply mee mentah sila contact aku. Aku boleh luluskan sebab aku pengurus syarikat Fast Food berasaskan Mee. Janji jual rumah 600 ribu kat aku dengan harga 250 ribu sahaja. Supply mee tuan2 akan saya luluskan

Anonymous said...

Jawab PAN, boleh ka tak? Kah kah kah

Mamat pengurus syarikat Fast Food berasaskan mee je. Kalau dua menang Piliharaya dan jadi pemimpin jadi apa?

Say no to nepotism, cronism and corruption konon. Padahal sindri pun pengurus mee ni buat!!!

Balikla PAN pembohong korang dah terbungkar. Dah nampak ANU

Anonymous said...

Pas walaunta sama dgn umngok. Huhu

Anonymous said...

hadi ulamak kepala taik pil kuda. hanya si tolol percayakan si bahlol. hanya walaunta percayakan hadi kepala taik. huhuhuuuuuuuu

Anonymous said...

belum lg masuk mahkamah, walaun dah siap buat keputusan. islam pas ajar mcm ni ka. klu marah sgt pun belajar bersabar, betul tak ulama2 muda pas

Anonymous said...

Aku suka tenyeh macai PAN. Sebab paling baik pun diaorang carut atau ubah topic. Mari la pertahankan abuya sifoo penang kao tu. Kah kah kah.

Mat sabu tak jawap. Kah kah kah.

Gang2 DAP mesti kata, tak guna punya talibarut. Orang suruh hujah tapi buat merapu.

Aku harap elaun talibarut naik sebab mereka ni buat kerja takda hasil.

Kah kah kah kah Talibarut

Anonymous said...

Pas walaunta sama dgn umngok. Huhu

belum lg masuk mahkamah, walaun dah siap buat keputusan. islam pas ajar mcm ni ka. klu marah sgt pun belajar bersabar, betul tak ulama2 muda pas (contoh mcm din vellfire al porno fil germany & nik al bodohi)

Huhuhu



An Anonymous said...

Hanya pabila kuda tunggangannya lumpuh barulah DAP mudah dijinakkan.. saya x tuduh dan x sebut pun nama mana2 parti yea.. cuma yg disyaki ialah parti yg x de perlembagaan.. tgk, masih tak sebut pun nama parti..

Anonymous said...

PASIK kuda tunggangan sosialis Ikatan ahli 79 org..

Amanat HAdi, politik suku agama suku jatuh kafir..kah kah kah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails