Friday, December 26, 2014

Uniform Jururawat Ini, Lucah? Bagaimana Hukum Dalam Islam?

MAKA berkatalah Blog MYNEWSHUB.CC..

0 (1)
"Umum mengetahui, jururawat adalah pekerjaan mulia dan ia turut diterjemahkan menerusi uniform putih bersih yang dikenakan penyandang jawatan ini. Begitu pun dari sudut lain, pakaian yang putih bersih itu begitu mudah ‘tercemar’ oleh warna lain.

"Maksud yang lebih jelas.. pakaian warna putih bermakna ia bersifat jarang dan dengan mudah menampakkan apa yang ada di sebalik kain dipakai jururawat yang majoritinya adalah kaum hawa. Tak hairanlah ada manusia (biasanya kaum Adam) yang pantang ke hospital tak kiralah sebab dia sendiri yang sakit atau melawat oang lain, matanya meliar merenung misi-misi yang ada.

"Bagi yang terlebih nakal, maka terjadilah insiden sekarang di mana sekeping gambar jururawat ‘membelanja’ pesakit dengan seluar dalam belang-belangnya tersebar di media sosial. Dalam gambar yang kini viral itu, jururawat terbabit yang berdiri membelakangi si pengambil gambar (jantang miang rasanya), terlihat jelas memakai seluar dalam belang merah-putih.

"Aduh memang naya.. jadi para jururawat sekelian, lepas ini silalah beri perhatian sikit pasal warna pakaian dalam yang hendak dikenakan dengan uniform putih anda tu ye. Silap hari bulan dapat pesakit atau pengunjung hospital sangap macam ini, tak fasal-fasal bontot anda jadi tatapan satu negara!" kata MYNEWSHUB.CC

Pihak berwajib perlu ambil perhatian bagi mengatasinya. Mereka (jururawat) juga hendak bekerja dalam keredaan Allah SWT, semoga kerjabuat mereka termasuk 'jihad' di jalan Allah! Amin.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails