Saturday, April 05, 2014

Khemah Asmara, Penarik Baru Ke Maksiat Urutan Batin & Najis Zina..

Foto
ANGGOTA penguat kuasa merampas tilam dalam serbuan di premis di Bandar Puteri Puchong, semalam.
Puchong: Khemah asmara. Itu daya penarik terbaru disediakan sebuah rumah urut di Bandar Puteri Puchong, di sini, kepada lelaki hidung belang untuk mendapatkan khidmat urutan batin dan seks.

Dalam serbuan dilakukan sepasukan anggota Jabatan Penguat Kuasa Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ) petang Rabu lalu, pintu besi rumah urut terbabit terpaksa dipecahkan berikutan ia dibuka kepada pelanggan bermula jam 4 petang.


Difahamkan, setiap bilik dibekalkan khemah rekreasi dilengkapi tilam kepada pelanggan yang mahu mendapatkan perkhidmatan tambahan seperti urutan badan ke badan (B2B) dan seks dengan bayaran RM100 hingga RM150.

Pengarah Jabatan Penguat Kuasa MPSJ Mejar (B) Mohd Rasip Rasul berkata, serbuan bermula jam 2.30 petang dan berakhir jam 4 petang itu diketuai Penolong Pegawai Penguat Kuasa MPSJ Shamsul Syahrizal bersama 19 anggota.

“Ketika serbuan, rumah urut ini masih belum dibuka menyebabkan tiada tangkapan dilakukan. Malah, premis ini turut menggunakan pintu besi sehingga menyukarkan pihak kami masuk.

Komen Weblog Ibnu Hasyim:  Perkataan 'khidmat urutan batin dan seks', 'perkhidmatan tambahan', di atas, menggambarkan ianya suatu kerja baik atau kebajikan. Sedangkan ia sebernarnya kerja buruk maksiat yang dilarang. Itu adalah penyalah gunaan bahasa. Bolehkah 'khidmat' itu diganti dengan 'maksiat' dan seks itu digantikan dengan 'najis zina' seperti tajuk di atas?

2 comments:

Unknown said...

ngape tak serbu time dia beroperasi ....? dapat tangkap semua yang terlibat ... ramai yang dapat didenda ... dapat banyak hasil ...!!!

Anonymous said...

Tuan Admin saya cadangkan tuan beri tahu pihak Dewan Bahasa dan Pustaka tentang cadangan tuan tentang penggunaan istilah "najis zina".

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails