Thursday, April 19, 2012

Perkahwinan Menegangkan, Atas Rollercoaster.


Ilustrasi rollercoaster (Daily Mail)

JOM KREATIF

AZUMI mengatakan momen perkahwinannya sungguh menegangkan. Namun rollercoaster lebih menakutkan. Begitu, Takumi Hashimoto dan Azumi Matsuzawa memiliki cara berbeda untuk merayakan perkahwinannya. Mereka melangsungkan pernikahannya di atas rollercoaster paling curam di Jepun setinggi 141 kaki.

Seperti dikutip Reuters, kedua pasangan ini setuju memulai liku-liku pernikahan di jalur 1,004 meter. Sebelum naik, calon mempelai lelaki, Takumi Hashimoto mengatakan sebenarnya ia belum pernah melamar calon istrinya itu. Ia akan melakukan di atas rollercoaster.

Ketika di atas rollercoaster, Takumi berkata kepada Azumi "Maafkan aku telah membuatmu menunggu terlalu lama, Azumi mahukah kau kahwin denganku?" ujar Takumi Hashimoto.


Kontan saja Azumi menjawab "Ya, saya bersedia," jerit Azumi.

Kreatifnya Fujikyu Highland, taman di dasar Gunung Fuji baru baru ini melancarkan promosi untuk menawarkan khidmat nikah di atas rollercoaster. Namun mereka pasangan pertama yang mencoba idea ini.

Pasangan ini merasakan rollercoaster selama 160 minit dengan kecepatan hingga 100 kilometer per jam. Namun mereka berharap permikahan mereka berlangsung seumur hidup. Lihat video mereka. Menikah di Atas Rollercoaster


Sesuaikah idea kreatif ini dilaksanakan di Malaysia? (IH/Sumber: REUTERS)

Lihat sebelum ini..

E-Buku IH-53: 'Siri Jom Kreatif, Pelik-pelik..' (2)
E-Buku IH-53: 'Siri Jom Kreatif, Pelik-pelik..' (2)

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails