Saturday, June 06, 2020

Tun M+Anwar Lwn Muhyiddin/Najib -DAP.


Tun M, Anwar perlu bekerjasama lawan Muhyiddin dan Najib: DAP
Tun M, Anwar perlu bekerjasama lawan Muhyiddin dan Najib -DAP 

SHAH ALAM - Tun Dr Mahathir Mohamad dan Datuk Seri Anwar Ibrahim perlu bekerjasama melawan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin serta bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak. Pengarah Strategik DAP, Liew Chin Tong berkata, sekiranya kedua-dua pemimpin itu tidak bekerjasama, jumlah kerusi dimiliki Pakatan Harapan dan sekutunya (PH Plus) akan berpecah. 

Menurutnya, selain Dr Mahathir dan Anwar, Parti Warisan Sabah (Warisan) yang dipimpin oleh Datuk Seri Mohd Shafie Apdal turut memainkan peranan penting dalam gabungan tersebut. 

“Pakatan Harapan (PH) mempunyai 91 kerusi selepas pembelotan Ahli Parlimen Lubok Antu, Tambat Jugah Muyang. Bersama kumpulan Bersatu yang menyokong Dr Mahathir dan dua ahli Parlimen Bebas pro-Mahathir, PH Plus kini memegang 109 kerusi.
“Apa lebih penting, mengelakkan perpecahan dan menstabilkan 109 kerusi itu. Tidak kira sama ada Dr Mahathir atau Anwar yang akan menjadi calon Perdana Menteri,” katanya menerusi laman sesawang liewchintong.com, hari ini. 

Menurut bekas Timbalan Menteri Pertahanan itu, kedudukan Muhyiddin akan terancam sekiranya PH Plus yang terdiri daripada tiga komponen iaitu PH, Warisan dan kumpulan Dr Mahathir berjaya mempertahankan jumlah kerusi tersebut. 

Ujarnya, DAP memahami kepentingan penyatuan kekuatan antara Dr Mahathir dan Anwar. “Kita mesti bersedia untuk pilihan raya umum (PRU). Sekiranya kita sudah bersiap sedia, kita mungkin dapat menangkisnya kerana pihak lawan juga takut kalah PRU. DAP mesti mengelak daripada dijadikan ‘bogeyman’ oleh pihak lawan yang mahu meningkatkan ketegangan kaum. 
“Bagi mengelakkan lawan kita memanipulasi sentimen perkauman untuk berkuasa, DAP perlu melakukan lebih banyak lagi dengan berada di barisan hadapan bagi memimpin dalam mempromosikan perpaduan nasional,” katanya. - sinarharian 
Posted by tungkaran hati.blogspot at 6:18 PM

Komen Weblog Ibnu Hasyim: Sanggup dua-dua pemimpin jadi barua DAP? Itulah PH..

9 comments:

Anonymous said...

Komen Weblog Ibnu Hasyim: Sanggup dua-dua pemimpin jadi barua DAP? Itulah PH..
Komen paling sial d gampang
😂

Anonymous said...

FUYOO INI CHIN TONG LAGI BATU API DAP
ADAKAH TIMBA ILMU BATU API FITNAH DARI KUTY..?
TENGOK DAP LAGA KAN BOSKU, PM KUTY & ALJUBORI
WALAUN UNTA PAKATON PH LU ORANG FIKIR SINDRI


TGK DAP CHIN TONG BAEK PUNYA BATU API LAGAKAN PEMIMPIN MELAYU..

TAK KE BABI NAME NYEE TUU

Unknown said...

Rakyat semakin lupa dgn madey n nuar,PN & MN mkin disayangi.Dap ketaq pale lutut,bnyk kes sdg dikorek.pan tnggu utk ditalkin.khalas

Unknown said...

Rakyat semakin lupa dgn madey n nuar,PN & MN mkin disayangi.Dap ketaq pale lutut,bnyk kes sdg dikorek.pan tnggu utk ditalkin.khalas

Anonymous said...

Secara tak langsung, tun dan dato seri jadi kaldai agar dap mencapai cita2nya. Bijak dap mencari individu yg sudi dicucuk hidung secara tak sedar. Melayu mudah lupa khusus untuk tun dan dato seri.

Anonymous said...

Apa perlunya dap tentukan hala politik tanah melayu. Pastikan pn kuat supaya sekolah jenis kebangsaan dirombak semula. Pendidikan ikut acuan negara ini. Begitu hal lain termasuk politik.

Anonymous said...

Kerajaan Tanpa DAP Umpama Kebun Tanpa Babi, Kata Pensyarah

Anonymous said...

Si Batu Api DAP Chin Tong - Lu fikir la sendri

Tun Dr Mahathir Mohamad dan Datuk Seri Anwar Ibrahim perlu bekerjasama melawan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin serta bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Tengok Chin Tong DAP - Baik punya batu api..

Pengarah Strategik DAP, Liew Chin Tong berkata, sekiranya kedua-dua pemimpin itu tidak bekerjasama, jumlah kerusi dimiliki Pakatan Harapan dan sekutunya (PH Plus) akan berpecah.

Tengok Si batu api Chin Tong nak jaga kepentingan sape yeopp ooii.. Kepentingan Melayu atau Cina DAP..

Ko orang bute lagi keww... cukup cukup lah jadi bahan batu api DAP..!!

Anonymous said...

DA-Pigs adalah anjing ultra-rasis ternakan PA-Pigs yang sedang menindas Islam dan umat Islam di Singapura.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails