Sunday, May 31, 2020

DAP: Padan Muka Lu Tun M! -Apa Komen FB: Kamarul YusoffMenarik juga membaca luahan ikhlas Ahli CCC DAP, Ronnie Liu Tian Khiew, yang menyalahkan dan me”madanmuka”kan Tun Dr Mahathir atas kejatuhan Kerajaan PH.
Kita tunggu apa Tun Dr Mahathir dan para penyokong beliau nak kata mengenainya.

Pandangan ronnie:
1. Jika tun m handover kpd anwar seperti janji, tiada masalah.
2. Jika tun m tidak meletakkan jawatan, tiada masalah.
3 . Jika tun m menerima nasihat ydpa, tiada masalah.
4. Jika tun tidak melucutkan seluruh kabinet, tiada masalah.
5. Jika tun m tidak mencadang utk menubuhkan sebuah kerajaan unity tanpa ph dan mana-mana parti politik, tiada masalah.
6. Akhirnya Kerajaan ph tumbang kerana rampasan kuasa oleh orang parti tun m sendiri, termasuk anak angkatnya AA dan timbalannya Moo.
7. Semua Katak-katak yg lompat drpd umno akhirnya lompat ke dalam kem Moo. Padan muka Tun M.
8. Yg membatalkan akta anti melompat parti yg sedia ada ialah tun m. Yg menolak enakmen akta anti melompat parti juga ialah tun m.
9. Jika wujudnya akta anti melompat parti, kerajaan ph di peringkat pusat dan negeri termasuk johor melaka perak dan Kedah tidak akan terjatuh.
10. Tun m lah yg menyebabkan kejatuhan kerajaan ph dan beliau belum lagi mengaku kesilapanyan dan belum meminta maaf kpd rakyat.
(Visited 2,572 times, 1,292 visits today

3 comments:

Anonymous said...

Ni suma salah Tun...
Dap pun salah jgk. Sbb apa2 suma mesti salah Dap
Ramai2 - rba dap rba dap rba dap

Anonymous said...

Tidak, DAP tak salah.
Jilat juboq tak basuh giam end, lagi tak salah. Biarlah, memang mereka dah gila meroyan.
Teruskan Meroyan. Memang puak-puak munafik atau anti Islam ada sepanjang zaman..

Ya, kita tahu, masih ada puak anjing kurap jilat juboq gian end meneruskan hasut ganggu..
Tak usah menyamar le, orang kenal mana penjilat juboq kapiaq gian end.
Kesian, Masih jadi barua DAP lgi.
Kesian. Masih lagi mahu ikut hukum rimba. jadi hantu berpuaka. Masih tak tamadun. Jadi peluloq juboq tak basuh, si kulup gian end. barua pecacai yang patut di hukum sula atau rejam kerana pembelot. Mana lagi geng puaka rimba, tulang besi, budak kampung dan babi-babi buta tu..
Bertaubatlah.. tak besar mana dedak babi itu. Miskin keparat sangat ke?? kalau mampuih panggil lah gian end solat.. hii jijik dan kesiannya. hi hi hi

Takde idea.. masih ulang bende sama. Miskin segala.. padanlah jadi barua..
DAP macam cicak penyet, kering, kepala terapit pintu, terkepit. Ekornya luruh jatuh terkodek-kodek. Terkodek itulah suara bunyi bising penjilat,peluluq juboq tak basuh si kulup gian end. hi hi hi . tak malu muka tembok pungkok babi..
Jilat Juboq gian end.. Jilat Juboq gian end.. Jilat Juboq gian end..

Mereka bangga disebut macam tu.

Hiiiiiiiii

Anonymous said...

Riza Aziz bayar AS$40 juta lebih daripada AS$248 juta, kata Shafee..krrajaan tuntut semula duit bailout beratus billion dan juga perlu dibayar semula pada kerajaan.

Wang GST dicuri dan wang bailout selamatkan perniagaan anak Tun juga perlu dirampas dan bayar semula pada kerajaan

Kalau Riza sanggup pulangkan dan bayar balik duit beratus juta ringgit, wang bailout anak anak Tun Mahathir beratus billuon ringgit juga perlu dibayar semula pada Petronas , KWSP, Dana Pencen LTAT dan TH

Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur membenarkan permohonan untuk melepaskan tanpa membebaskan Riza Aziz daripada 5 pertuduhan pengubahan wang berjumlah AS$248 juta.

Pada 14 Mei, Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur membenarkan permohonan untuk melepaskan tanpa membebaskan Riza Aziz daripada 5 pertuduhan pengubahan wang berjumlah AS$248 juta.

Peguam mewakili Riza Aziz, Muhammad Shafee Abdullah mendedahkan anak guamnya sudah menyerahkan semua aset di Amerika Syarikat dan Malaysia kepada Putrajaya sebagai usaha penyelesaian kes di peringkat global.

Elok dirampas harta dan hartanah kekayaan anak cucu Tun Mahathir untuk bayar semula wang bailout yang digunakan untuk menyelamatkan kerugian perniagaan anak Tun dahulu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails