Sunday, March 15, 2015

Kisah Belatuk-Cerpelai Dijadikan Permainan Mudah Alih.

Belatuk dan cerpelai bergabung semula dalam bentuk permainan mudah alih
Belatuk dan cerpelai bergabung semula dalam bentuk permainan mudah alih. Gambar - 4dxgames.com. 
JOM KREATIF
Siapa masih ingat gambar seekor burung belatuk terbang dengan seekor cerpelai dibelakangnya yang pernah menjadi viral di internet awal bulan ini?

Klik di sini...
Populariti gambar itu mendorong pembangun aplikasi mudah alih, 4DX mencipta permainan Weasel Woodpecker. Begitu kreatif!

Belatuk dan cerpelai bergabung semula dalam bentuk permainan mudah alih. Gambar - 4dxgames.com.

Permainan untuk peranti mudah alih Android itu sudah boleh dimuat turun secara percuma dengan versi iOS hanya akan dikeluarkan minggu depan.

Awal bulan ini, seorang jurugambar sambilan, Martin Le-May yang menetap di London secara spontan merakam gambar seekor cerpelai 'menumpang' burung belatuk yang sedang terbang.

Le-May sedang bersiar-siar bersama isterinya di Hornchurch Country Park untuk melihat burung belatuk hijau buat kali pertama dan tidak menyangka akan terserempak dengan situasi yang mengagumkan itu.

Foto itu pertama kali dimuatnaik di Twitter oleh @jayward7 atau Jason Ward, seorang peminat spesis burung dan merupakan jurugambar untuk Wildlife serta konsultan arborikultur (pengurusan penjagaan pokok).


Gambar burung belatuk terbang bersama cerpelai jadi fenomena
Foto burung belatuk dan cerpelai ini begitu menakjubkan sehingga viral di media sosial. Gambar seekor burung belatuk terbang dengan seekor cerpelai di belakangnya mencuri perhatian semua sehingga jadi viral di media sosial.

Lihat lagi Jom Kreatif...
Siri Jom Kreatif, Pelik-pelik: 1 Hingga 3
Siri Jom Kreatif, Pelik-pelik: 1 Hingga 3
E-Buku IH-68: Siri 3

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails