Friday, September 09, 2011

Tak pakai Seluar Dalam Pun Salah?


Ini lain dilarang pakai seluar dalam, pula...

SAO PAULO: Ratu Colombia semalam diberi amaran kerana tidak memakai seluar dalam ketika keluar bersama peserta Ratu Universe lain.

Ratu Colombia berusia 22 tahun itu, Catalina Robayo dikatakan keluar ke majlis rasmi dengan memakai skirt pendek tetapi tidak memakai seluar dalam.

Sumber pertandingan ratu cantik itu memberitahu, “Kami terpaksa memberi amaran kepada Ratu Colombia kerana perbuatannya itu tidak sopan.

“Orang ramai merasa tidak selesa dengan perbuatannya itu, apatah lagi keluar gambarnya yang tidak berseluar dalam di dalam beberapa media.” Presiden Pertubuhan Ratu Cantik, Paula Shugart juga dilapor pening kepala dengan tingkah laku Ratu Colombia itu.

“Sudahlah ada beberapa peserta yang memakai skirt terlalu pendek, tapi apabila saya melihat gambar dia tidak berseluar dalamu, saya benar-benar terperanjat. “Penyelia kami telah memberitahu semua peserta supaya memakai pakaian yang sesuai dan salah seorang pegawai perhubungan awam kami sudah memberitahun Catalina mengenai perkara itu. Tetapi, dia menjawab dia dia memakainya.

Perbuatannya menyebabkan keadaan tidak selesa sejak beberapa hari,” katanya. — Agensi

Komen Weblog Ibnu Hasyim: Kerana itulah Islam mengharamkan pakaian tidak menutup aurat atau pakaian menjolok mata dan perasaan. Islam agama paling sesuai dengan tabi'i manusia.

Begini tak apa pula...

Gambar kamera CCTV, seorang perempuan bogel di jalanan/Orange

GUANGZHOU - Seorang perempuan muda menghebohkan jalanan di Guangzhou, China Selatan. Perempuan tersebut berjalan kaki dengan tanpa pakaian sehelai pun. Perempuan yang berumur 20an tersebut ditangkap kamera CCTV sedang berjalan kaki di keramaian trotoar di persisiran jalan Provinsi Ghuang Zhou.

Perempuan tersebut tidak berhenti melangkahkan kakinya hingga dia memasuki sebuah rumah sakit bernama Zhongshan. Di sana seorang jururawat memberikannya pakaian. Hingga berita ini dipetik dari Orange, Isnin (27/6/2011), Pihak polis masih mengidentifikasi perempuan tersebut..

Lihat sebelum ini...

E-Buku IH-28: Kisah-kisah Bogel
E-Buku IH-28: Kisah-kisah Bogel

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails