Sunday, August 14, 2011

Lelaki Tertinggi Di Dunia Jadi Tamu K'tan

Lelaki tertinggi di dunia berasal dari Punjab Pakistan, Ijaz Ahmed
KOTA BHARU, 14 Ogos 11: Lelaki tertinggi di dunia berasal dari Punjab Pakistan, Ijaz Ahmed, 28, menjadi tetamu Himpunan Remaja dan Majlis Makan Colek di Qaryah Ramadan, kelmarin.

Beliau berada di negeri ini selama dua hari sebagai tetamu dan juga untuk memohon sumbangan derma orang ramai bagi mendapatkan sumber kewangan untuk membiayai rawatan kakinya akibat kemalangan dua tahun lalu.

Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan, Kebudayaan dab Pelancongan negeri, Datuk Takiyuddin Hassan, berkata Ijaz yang mempunyai ketinggian 8 kaki 4 inci itu telah mengalami kemalangan jalan raya dua tahun lalu.

"Akibatnya, Ijaz mengalami masaalah kaki dan ianya perlu dirawat," ujarnya.

Menurutnya, sebagai seorang anak yang berada dalam lingkungan keluarga miskin, beliau tidak mampu menanggung kos yang tinggi untuk merawat kakinya itu. Sementara itu, orang ramai turut diraikan dengan jamuan colek sempena majlis penyampaian hadiah pameran auto show, petang kelmarin.

Turut berucap pada majlis itu Penolong Pengarah Pembangunan Insan, Belia, Sukan dan NGO negeri, Mohd Nasir Mat Soh. (IH)

4 comments:

Anonymous said...

islam nik aziz dah tak menarik ke syimm??

sampai kene jemput org galah semata2 nak tarik minat org ramai ke PAS??

Anonymous said...

apa salah tolong sesama islam?

Anonymous said...

nak harap BN (Barang Naik) duit zakat pun dikebasnya dgn membahagikan sesama depa - pakai mechcedes pun dapat juga duit zakat

Anonymous said...

BN - Beratur Neraka

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails