Friday, March 19, 2010

Goreng Kentang Dengan Komputer Anda.. Mari Cuba!JOM KREATIF

ANDA suka makan kentang goreng atau french fries seperti Mc Donald, KFC, ANW dan sebagainya. Anda boleh goreng sendiri guna komuter anda, jimat letrik, jimat gas dan lain-lain. Bagaimana caranya?

Mula-mula dapatkan kira-kira 500 gram kentang goreng yang siap dipotong belum masak berharga lebih kurang RM5 ke 6. Bila dimasak boleh makan untuk 10 orang, kira-kira. Jom, menuju komputer anda.

Pertama: Siapkan Minyak GorengKedua: Bukakan komputer anda seperti di bawah ini. Tengok betul-betul tempat gorengnya, macam kuali ke? Itu komputer anda. Bagi yang belum pernah kotak-katikkan komputer atau CPU di rumah, ini adalah 'mother board'. Mother board adalah komponen utama untuk menyalakan sesebuah komputer.Tuangkan minyak ke tempat goreng.Ketiga: Hubungkan kebel letrik ke plak dan nyalakan komputernya. Nampak di monitor kalau lampu kecilnya sudah menyala.Keempat: Tunggu sampai minyak panas, baru boleh mulakan goreng.Kelima: Setelah wadah atau tempat goreng panas, masukkan kentang ke dalamnya. Sambil goreng, boleh lagi buat-buat kerja lain, main game dan lain-lain.


Keenam: Biarkan dalam tempat goreng sampai kentang berubah warna menjadi menjadi kecoklatan. ertinya dah matang, boleh makan.Ketujuh: Setelah kentang matang, angkat dan hidangkan. Silakan makan! Yang Islam baca 'Bismillahi Rahmanirr Rahim,', pederas!! Yang bukan Islam, ikutlah cara masing-masing, nak menyanyi ke, nak melalk ke, tak kira.. Lantak!Sambil makan boleh layari internet lagi. Jangan lupa http://www.ibnuhasyim.com Sambil menyelam minum air. Sambil main komputer jangan sampai tersedak.. (AK)

12..Kasut-Kasut Ganjil & Unik.. Ada Pernah Lihat?
13..Terpendek Didunia, Berkreatif Dengan Dirinya..
14..10 Rumah Unik & Kreatif Di dunia. Anda Minat?
15..Unta Di Kenya Pun Dikawal Teknologi Satelit.17..Penagih Dadah Pun Kreatif, Buat Dapur Dari Bahan Terpakai
18..Pesta Bogel Dunia, Kreatif Ke Ni? Masya Alah!

4 comments:

malaysia baru said...

Ustaz...cuba lawat http://isterikesepian.blogspot.com/

Masyarakat jadi kacau bila kita ketandusan adab.
Anda Bijak Jauhi Zina.

Ibnu Hasyim said...

T.Kasih atas maklumat yang tuan beri.. Al-hamdulillah. Kita sama-sama suruh yang baik tingal yang tak baik.

Anonymous said...

quitee creative..but not safe i think..dlm motherboard tu ada mcm2 heavy metal, plumbum,etc. agak risky la

Anonymous said...

quitee creative..but not safe i think..dlm motherboard tu ada mcm2 heavy metal, plumbum,etc. agak risky la

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails