Friday, March 19, 2010

Konsert Amy: Menyanyi, Monolog, Berbeda & Mengejutkan?

HALAMAN HIBURAN
Align Right
AMY dan isteri, Norish di lapangan terbang antarabangsa Stansed, London untuk mengadakan persembahan di Liverpool pada Februari lal. (gambar bawah sekali)

Jumaat Mac 19, 2010 KONSERT Suatu Masa Amy yang bakal berlangsung di Istana Budaya (IB) pada 26-28 Mac ini bakal menampilkan kelainan dengan mempersembahkan monolog oleh Raja Rock itu. Penampilan Amy yang berlainan dengan konsert-konsertnya sebelum ini pastinya memberikan kejutan kepada peminatnya kerana akan menyaksikan dia berentap di pentas berprestij itu.

"Persembahan kali ini adalah sebuah konsert yang begitu berbeza jika dibandingkan dengan konsert-konsert sebelum ini.

"Lagipun konsert ini akan berlangsung di platform yang berbeza," ujar Amy selepas ke udara di Radio Suria FM pagi semalam.

Walaupun memiliki pengalaman lebih 20 tahun dalam bidang seni suara, namun Amy akui agak susah baginya untuk menyampaikan monolog bagi konsertnya di IB.

"Menyanyi dan menyampaikan monolog adalah sesuatu yang berbeza, memang agak susah sebenarnya untuk bermonolog.

"Ogy banyak mengajar saya untuk menyampaikan monolog tersebut. Sehingga sekarang, saya masih belum membuat latihan untuk lagu-lagu yang akan dinyanyikan malam tersebut, tetapi menumpukan kepada monolog dulu.

"Monolog tersebut menceritakan mengenai permulaan kerjaya saya seorang penyanyi rock sejak mula sehingga ke hari ini," kata bapa kepada pelakon Nabila Huda.

Menurut Amy, Konsertnya itu akan berlangsung selama 1 jam 30 minit dengan menampilkan 11-14 buah lagu.

"Saya tidak mahu persembahan yang terlalu lama, cukup dengan satu jam setengah sahaja. Jika terlalu lama, peminat akan berasa bosan.

"Konsert itu akan menonjolkan saya bereksperimentasi dengan muzik dan lagu-lagu saya," kata Amy, 42.

Selain itu, Amy memberitahu penjualan tiket untuk konsert tersebut juga berjalan dengan lancar dan menerima sambutan dari pelbagai peringkat umur. Penganjur persembahan sulungnya di pentas berprestij tersebut adalah Mentari Channel Network dan IB dengan kerjasama Kementerian Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan.

Saksikan Suatu Masa Amy Bersama Orkestra Simfoni Kebangsaan pada 26 hingga 28 Mac di Istana Budaya (IB), dengan tiket berharga RM40, RM60, RM80, RM120,dan RM150.Untuk keterangan lanjut, orang ramai boleh menghubungi talian 03-4149 8600, atau layari laman web www.ticket2u.biz./

Komen Blog Ibnu Hasyim: "Monolog tersebut menceritakan mengenai permulaan kerjaya saya seorang penyanyi rock sejak mula sehingga ke hari ini." Akuan Amy. Apakah beliau akan mempersembahkan pengembaraan batinnya dari Raja Rock biasa kepada 'rock istimewa'?

Bahkan boleh memberi kejutan kepada peminatnya, atau kepada rakan-rakan artis yang dulu sama-sama sepertinya? Apakah beliau akan jadi seperti Yusuf Islam atau Cat Stevens yang mempersembahkan konsertnya baru-baru ini? (AK)

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails