Friday, September 07, 2018

Lantik Cucu Saudara SUP Dr M. Pencuri Bertempik, Ada Pencuri, Mari Tangkap!


KUALA LUMPUR – Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad melantik cucu saudara beliau Datuk Mohamad Nuhairi Rahmat sebagai Setiausaha Politik. 

Mohamad Nuhairi adalah antara 23 setiausaha politik kepada menteri yang mengangkat sumpah simpan rahsia di hadapan Dr Mahathir Mohamad semalam. 

Mohamad Nuhairi adalah anak kepada Pengerusi Eksekutif Kumpulan SKVE, Tan Sri Rahmat Abu Bakar dan Puan Sri Yasmin Mashahor. 

Selain Mohamad Nuhairi turut mengangkat sumpah sebagai setiausaha politik kepada Perdana Menteri ialah Muhammad Zahid Md Arip, Datuk Mohamad Nuhairi Rahmat dan Abu Bakar Yahya. 

Majlis ringkas yang diadakan di Bangunan Perdana Putra itu, turut dihadiri Ketua Setiausaha Negara, Datuk Seri Dr Ismail Bakar. – SuaraTV

MR : Kalau kita semak perangai PM ni dulu projek KLCC bagi abang ipar, dll lagi. Hanya dia cerdik dia mencuri dia akan tepik ada pencuri mari tangkap.... 
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/

Berita hangat

VideoSinar TV

YouTube - 1 hari lalu
Astro Awani

YouTube - 21 Ogo 2018
Berita Harian Online

YouTube - 3 hari yang lalu
Astro Awani

YouTube - 16 Ogo 2018

9 comments:

Anonymous said...

politik kebencian pasti ditolak rakyat.

apa agenda utk rakyat yg pmbangkang nk buat di prk2 esok. yileerk.

maka undilah ph utk penerusan membina negara.

Anonymous said...

Tun madey nak lantik sape pon lantak dia laa...dia perlu pegawai yg dia percayai...tidak boleh lantik lobai pas kerana tak amanah..

Anonymous said...

Bekas orang kuat Jamal, Mejar Razali sertai AMANAH

Faisal Asyraf
7 Sep 2018, 6:16 petang (Dikemaskini 7 Sep 2018, 6:19 petang)

A A
Mejar (B) Razali Zakaria, yang pernah bersama kumpulan pelampau Baju Merah pimpinan Datuk Seri Jamal Yunos mengesahkan bahawa dirinya telah menyertai AMANAH dan bakal menerajui cawangan Cheras Baru.

Razali berkata surat untuk membuka cawangan dan senarai nama ahli jawatankuasa telah dikemukakan kepada jawatankuasa pusat bulan lalu.

Bekas Ketua Umnor Bandar Tasik Jaya itu berkata beliau kini menunggu surat kelulusan rasmi serta tarikh daripada jawatankuasa pusat untuk merasmikan cawangan itu.

"Buat masa ini saya telah mendapatkan kira-kira 50 orang (untuk menyertai AMANAH). Ada banyak lagi yang mahu menyertai tetapi saya meminta mereka untuk datang semasa pelancaran," katanya dalam satu mesej teks kepada Malaysiakini.

Razali berkata ini adalah selaras dengan janjinya untuk mempertahankan kerajaan Pakatan Harapan di bawah pimpinan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad dan berjanji akan mendapat lebih banyak ahli, khususnya dari Umno dan PAS untuk menyertai AMANAH.

Anonymous said...

Politic kebebcian kerja sapa pakatan/dap - Betul

Agenda dunia akhirat untuk rakyat supaya tidak sesat di dunia dan akhirat

Itulah kerja kerajaan pakatan/dap pemimpin mengumpul harta rsa hidup dalam kesesatan nyata

Undi kerjaan pakatan/dap undi mazhad mahatirism - pembenci islam no 1 pemimpin tua maha zalim ingat tak mahatir bunuh syuhada mamali,krang/buang kuasa raja2 melayu,scandal forex 90 bilion,
scandal perwaja steel 45 bilion,ingat scandal pelabuhan lls 24 bilion,nabi tak cukur janggut pasai kunungg gelet takdak..buang 2 org timblan PM..buang ketua hakim,,dan beribu lagi scandal yg tak tertulis disini..Anda semua sudah lupa inilah org yg paling wanted sebelum lakonan air mata buaya letak jawatan,,undi pakatan/dap Anda setuju dgn semua sandiwara mahatir...see u in akhirah....

Anonymous said...

Nama nya S/U Politik, letak Ibnu habis semua rahsia PMO sampai kpd Hadi sampai kpd Najib.

Contoh nak hukum Najib kerana mencuri jadi tak kemas kerana dia dan peguam dah bersedia dpt inside info.

Cuba cek Pejabat MB, Exco2, GLC2 Kerajaan PAS Terengganu dan Kelantan, guarantee anak beta nak semua.

No hal, hang yg berkuasa lantak pi lah.

Jangan mencuri khazanah negara dah lah sampai hutang negara RM1 trillion kemudian dibela Parti Islam PAS.

Satu undi utk PAS, Satu undi utk selamatkan Najib di hukum, satu undi utk Najib kembali jadi PM bangsatkan lagi Melayu, Islam dan Raja

Anonymous said...

Laki-laki yang mencuri dan perempuan yang mencuri, potonglah tangan keduanya sebagai pembalasan bagi apa yang mereka kerjakan dan sebagai siksaan dari Allah. Dan Allah Maha Perkasa lagi Maha Bijaksana.

bila paktan nak buat hukum Allah ni?????
kuasa Allah dah bagi - dulu amano takmau buat jugak
ornag islam paktan n amno ni Islam macam mana
sampai bial nak ingkar akan hukum dari Allah ni

Allah tak suruh kesian pung kat pinjinayah

Anonymous said...

Blog ibnu hashim memang blog yg aku suka sebab apa?memang kelakar habis bila tengok budak2 3suku pakaturn badut penipu ni komen.budak 3suku pakaturn badut penipu memang macam tertunggu bila tuan ibnu nak post artikel baru.. sebab dh tak sabar nak komen macam orang terencat akal.budak2 pakaturn badut penipu dapigs..!!dh sunat ke belum..???!!!!

Anonymous said...

INI JANJI KAMI!!!kami budak2 terencat akal pakaturn dapigs berjanji akan jadikan blog ibnu hasyim ni sebagai blog no 1 yg selalu di lawati orang.kami budak terencat akal pakaturn dapigs akan tunggu setiap artikel tuan haji hasyim dgn sabar supaya dapat komen dgn terencatya.kami sayang tuan haji hasyim,tu yang kami mai komen hari2 tu.sayang tuan haji hasyim..!!!

Anonymous said...

INI JANJI KAMI!!!kami budak2 terencat akal pakaturn dapigs berjanji akan jadikan blog ibnu hasyim ni sebagai blog no 1 yg selalu di lawati orang.kami budak terencat akal pakaturn dapigs akan tunggu setiap artikel tuan haji hasyim dgn sabar supaya dapat komen dgn terencatya.kami sayang tuan haji hasyim,tu yang kami mai komen hari2 tu.sayang tuan haji hasyim..!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails