Monday, November 20, 2017

K'tan Umum Bonus Penjawat Awam RM1500 (Dibayar Berperingkat)Nampaknya kelantan tidak mahu ketinggalan cuba menunjukkan pentadbiran negeri bertambah baik dan mampu memberi bonus lebih tinggi daripada federal. Tetapi bonos tersebut dibayar secara berperingkat. Perkara tersebut dinyatakan dalam twitter menteri besar kelantan.

Selangor masih leading sebagai negeri yang cekap pentadbiran berikutan kerajaan selangor mampu memberi bonus tertinggi antara negeri lain dimalaysia.

Sumber : AhmadYakob

(bankami.blogspot.my)

Lihat sebelum ini..

9 comments:

Anonymous said...

Tolak pis dan umno undi Amanah. Hanya DAP mampu memperjuangkan islam liberal. Amanah menang DAP senang

DAP DAH JANJI AMANAH MENANG NESCAYA KENDURI BEER. INGAT KAMI MACAM PIN RETI BUAT KENDURI DOA SELAMAT SAJA. TAK PERCAYA BACA BAWAH (SIAP LINK AKU BAGI)


http://www.ismaweb.net/2016/06/dap-akan-sambut-kemenangan-pan-dengan-arak-carlsberg-tiger/

“DAP akan sambut kemenangan PAN dengan arak Carlsberg, Tiger”


BANGI, Khamis – Parti rasis dan cauvinis, DAP akan meraikan calon PAN, Azhar Abdul Shukur dengan arak sekiranya berjaya memenangi Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Sungai Besar.

Perkara itu dinyatakan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) DAP Sekinchan, Ng Suee Lim dalam satu ceramah kempennya sebagai pujukan kepada pengundi Cina supaya mengundi calon PAN.

Joceline Tan dalam tulisannya bertajuk ‘Tough decisions in the rice bowl town of Sekinchan’ yang disiarkan di media liberal The Star hari ini, menyebut bahawa Ng telah berkata, jika PAN menang di Sungai Besar, kemenangan itu akan diraikan dengan Carlsberg, Tiger atau kau (black dog atau Guinness Stout).

Melihat kepada situasi itu Tan berkata, cara Ng berkempen itu, ia memberi gambaran seolah-olah Ng adalah calon yang bertanding.

Ini kerana beliau berpendapat, sebahagian besar yang dipertaruhkan DAP dalam PRK ini adalah PAN yang dianggap sebagai makhluk ciptaan DAP menggantikan PAS sebelum ini.

“Ia juga merupakan satu perjuangan proksi antara DAP dan PAS, yang mana PAN amat bergantung kepada undi Cina,” katanya.

Tan berkata, apa yang dilakukan DAP adalah semata-mata untuk menarik sokongan di kalangan pengundi Cina.

“Ketika dulu pemimpin DAP memujuk Cina untuk menyokong PAS dan kini mereka terpaksa meminta Cina untuk menyokong PAN pula.

“Bagaimanapun, ramai orang Cina di kawasan itu tidak mengetahui kewujudan PAN. Ustaz Azhar, calon PAN juga tidak terkenal walaupun bapanya pernah menjadi orang kuat UMNO di kawasan itu,” kata Tan lagi.

Anonymous said...

BUY BUY UP !!!!!!!!!!!! BYE BYE PIS !!!!!!!!!!!!
HANYA GOLONGAN LIBERAL YANKEE ROSE YG AKAN BERKAWAN DENGAN ABU LAHAB MODERN

http://www.ismaweb.net/2017/02/ridhuan-tee-bawa-hujah-dap-anti-islam/

Ridhuan Tee bawa hujah DAP anti-Islam


Oleh Ainul Illia Meor Suzurudin

BANGI, 15 Jamadilawal 1438H, Ahad – Boleh dikatakan apa sahaja perkara berkaitan cara hidup Islam akan dilawan parti rasis dan cauvinis DAP, kata pendakwah bebas, Prof Mohd Ridhuan Tee Abdullah.

Meskipun parti itu berkali-kali menafikan tuduhan anti-Islam yang diberikan kepadanya, malah sehingga bertegas mahu mengambil tindakan mahkamah, bagaimanapun Ridhuan Tee berkata, tindak-tanduk parti tersebut tidak seiring dengan penafian mereka.

Felo Utama Institut Penyelidikan Produk dan Ketamadunan Islam (Inspire), Universiti Sultan Zainal Abidin (Unisza) itu turut mengimbau kembali sejarah ketika Pengisytiharan Negara Islam oleh UMNO yang dibuat oleh Dr. Mahathir Mohamad pada 29 September 2001.

Tidak senang dengan pengisytiharan itu, DAP lantang menentang kerana padanya, Malaysia mesti kekal sebagai sebuah negara sekular.

“Ini dibuktikan melalui penentangan yang berterusan oleh DAP terhadap konsep Negara Islam yang dibawa oleh UMNO mahupun pembangkang PAS.

“DAP yang majoriti partinya diwakili oleh orang Cina bukan sahaja tidak bersetuju telah membawa perkara ini ke mahkamah.

“Bagi DAP, Malaysia harus kekal sebagai sebuah negara sekular. DAP memetik kata-kata Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj pada 1983 sebagai hujah utama untuk menolak sebarang perkataan Negara Islam ke atas Malaysia. “Don’t turn Malaysia into an Islamic State.”

“Itulah kempen yang terus-menerus digunakan sebagai senjata dalam kempennya kepada masyarakat Cina. DAP melancarkan kempen, No to 911, No to 929, Yes to 1957 sebagai membantah keras sebarang usaha menubuhkan negara Islam,” katanya dalam artikel bertajuk “Benarkah DAP suka Islam?” yang disiarkan di Utusan Online, semalam.

Selain itu, DAP malah turut membuat andaian, sekiranya Tunku Abdul Rahman, Tun Hussein Onn, Tun Fuad Donald Stephens dan Datuk G.S. Sundang masih hidup, mereka juga akan turut menyokong kempen tersebut dan menentang konsep negara Islam.

“Hebat DAP, seperti PAN juga boleh membaca pemikiran orang yang telah tiada.

“Meskipun, bekas Perdana Menteri, Tun Abdullah Ahmad Badawi pernah menegaskan bahawa: “Malaysia is not a secular state or theology nation. It is an Islamic nation, governed by Islamic tenets but adhering closely to democratic principles in line with the highest laws of the land, the Federal Constitution” – New Straits Times 28.8.2007.

“Kenapa DAP sangat benci kepada negara Islam? Apakah sikap ini tidak anti-Islam? Tidakkah kita sedar dengan perisytiharan tersebut telah menjadikan keadaan bukan Islam menjadi lebih baik?.

“Amat pelik sekali apabila ada Melayu yang begitu buta menyertai parti anti-Islam ini. Malahan memuji bahawa parti ini adalah terbaik untuknya,” katanya.

Anonymous said...

Wa MCA punya olang manyak suka itu hulud punya hukum, tapi Hali sula tukat yadi 355. Wa punya kawan Gilakan punya olang pun selupa wa yugak. Apa sula yadi sama itu 355? Sikalang itu hulud sama itu 355 lagi hilup ka sula mati ka? Lu olang simayang punya olang, yangan pusing pusing cilita maa...

Anonymous said...

Minyak lintah jenama Parameswara untuk dijual.Kegunaanya untuk membesar dan memanjangkan alat kelamin anda.Hubungi Wak Sambero ,Pasir Mas Kelantan. hubungi 1038889998.Untuk ahli PAS diskaun 50%.

Anonymous said...

Alahai kerajaan PAS kelantan bukankah lebih baik beri kenaikan gaji satu kali ganda kepada kakitangan kerajaan negeri,barulah nampak power.Ini asyik nak ikut bontot Panglima Bugis saja.

Anonymous said...

Kita nak tanya semua pemimpin dan barua pakatan ....:

(1) Mengapa wakil-wakil DA-Pig menolak calon Melayu dalam pemilihan jawatankuasa tertinggi DA-Pig menyebabkan tiada wakil Melayu dalam jawatankuasa tertinggi DA-Pig ?

(2) Bukankah ini bererti:

(i) Parti DA-Pig adalah parti rasis yang mengamalkan perkauman dan bersikap anti-Melayu dan anti-Islam?

(ii) Segelintir badut dan pelawak Melayu liberal telah diperalatkan oleh DA-Pig untuk memecah-belahkan kaum Melayu? Bahkan superman DA-Pig telah mengakui DA-Pig menggunakan orang Melayu (liberal) untuk skru kaum Melayu !

(3) Bukankah ini bererti badut dan pelawak Melayu liberal ternakan DA-Pig adalah pengkhianat terhadap kaum Melayu dan agama Islam kerana DA-Pig menentang agama Islam dan berusaha menghapuskan hak umat Islam termasuk kaum Melayu?

(4) Jika DA-Pig dan barua-barua liberalnya berjaya menguasai Putarjaya, apa akan berlaku terhadap agama Islam dan umat Islam di negara ini? Rejim kafir Singapork sendiri telah dan sedang menindas agama Islam dan umat Islam di Singapork !

Anonymous said...

(5) Berpuluh kampung umat Islam dan sebilangan gerai perniagaan umat Islam telah dirobohkan dalam negeri yang diperintah oleh rejim DA-Pig. Bolehkah anda bayangkan apa akan berlaku pada agama Islam dan umat Islam termausk kaum Melayu jika DA-Pig memerintah negara ini dengan sokongan badut dan pelawak liberal ternakan DA-Pig?

Anonymous said...

Umat Islam termasuk kaum Melayu dicabar berfikir tentang 5 soalan di atas kerana PRU14 semakin hampir !

Anonymous said...

Semua orang yang waras tahu berapa peratus rakyat cina di Negara ini.Sekiranya DAP menang semua kerusi cina dalam perlimen masih belum cukup untuk mentadbir negara dan kuasa tetap pada orang Melayu dan bumiputera Sabah dan Serawak.Cerita dongeng ini adalah dari mulut pemimpin UMNO yang gila kuasa dan takut disumbat dalam penjara akibat salah urus tadbir negara dan makan rasuah. Malangnya keadaan ini disokong oleh PAS.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails