Saturday, May 27, 2017

Laman Anti-DAP: Kit Siang Mahu Pihak Berkuasa Bertindak.

Lim-Kit-Siang
Ahli politik veteran itu berkata laman DAP Laknatullah di Facebook masih boleh dikunjungi orang ramai dan bertanya adakah benar dalangnya dilindungi.


PETALING JAYA: Ahli Parlimen Gelang Patah Lim Kit Siang mahu pihak berkuasa menjelaskan mengapa laman Facebook anti-DAP masih boleh dikunjungi orang ramai walaupun ancaman bunuh ditujukan pada ahli DAP Edry Faizal Eddy Yusof.

Dalam kenyataan hari ini, ahli politik veteran itu mengutuk laman DAP Laknatullah kerana “catatan tidak bertanggungjawab yang membuat ancaman mencedera dan bunuh pada Edry” dan mesej kebencian terhadap DAP.

Beliau juga bertanyakan mengapa Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) tidak mengharamkan laman itu terutamanya sejak catatan terbaharu mencemuh Edry kerana membuat laporan polis terhadap mereka berhubung ancaman bunuh yang diterima.

“Apakah benar dalang laman FB ‘DAP Laknatullah’ dan catatannya dinaungi dan diberi perlindungan yang kuat?” soal Kit Siang, dan menambah sekiranya laman itu bernama “Umno Laknatullah” dan mengeluarkan ancaman terhadap ahli Umno, SKMM akan bertindak menutup laman itu.

Bagaimanapun DAP tidak akan melakukan taktik kotor terhadap musuh politiknya kerana menyebarkan “kebencian, curiga dan permusuhan antara kaum dan agama” mengancam keamanan, keharmonian dan kemajuan, katanya.

Beliau berkata sekiranya Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak bersungguh mengenai prinsip keadilan, keseimbangan dan kecemerlangan yang diuar-uarkan kepada dunia, Najib perlu pastikan kerajaannya mengamalkan prinsip yang sama.

“Pilihan raya umum ke-14 pertembungan antara rakyat Malaysia – antara mereka yang mahukan demokrasi menentang mereka yang mahukan kleptokrasi,” kata Kit Siang, dan menyoal adakah rakyat boleh harapkan tindakan pantas pihak berkuasa terhadap laporan polis Edry.


Lihat: Peluang Kerja Kutip Buah Di Australia, Gaji RM40-48 Per Jam.. Bagaimana?

Peluang Kerja Kutip Buah Di Australia, Gaji RM40-48 Per Jam.. Bagaimana?

1 comment:

Anonymous said...

Parti DA-Pig Telah Menghina Agama Islam Dan Menafikan Hak Umat Islam Dan Pernah Mencetuskan Peristiwa Berdarah 13 Mei: KITA UMAT ISLAM MAHU PIHAK BERKUASA MENGHARAMKAN PARTI DA-Pig DAN MENDAKWA SEMUA PEMIMPIN DA-Pig YANG BERSIKAP PERKAUMAN DAN CAUVINIS !

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails