Wednesday, December 30, 2015

3 Perkara Ini, Hubungan DAP Dengan Israel? -Dr Mohd Zuhdi

oleh 
Dr Mohd Zuhdi Bin Marzuki

PUSAT Penyelidikan PAS (PPP) melihat kenyataan media, Chong Zhemin, Ketua Biro Pembangunan Ekonomi DAP Perak, menyesali kenyataan beliau mengenai sekatan atlet Israel ke Malaysia, sama sekali tidak merungkaikan persoalan apakah hubungan antara DAP dan Israel?
Kenyataan media Chong Zhemin tidaklah begitu serius berbanding dengan dakwaan bekas Pegawai Khas Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng, saudara Mohamed Razali Abd Rahman, seperti yang telah tersebar dalam media sejak empat tahun lalu.
Dakwaan yang dilontarkan oleh Saudara Mohamed Razali tentang hubungan DAP dan Israel ini lebih serius, malah apa yang didedahkan itu lebih mengancam keselamatan negara dan sensitiviti umat Islam di Malaysia.
Sekurang-kurangnya, saudara Mohamed Razali melontar tiga dakwaan serius yang sehingga hari ini tiada penafian yang jelas dari DAP.Tiga dakwaan tersebut ialah:
1. Pakar perisikan Israel terlibat untuk melatih G17 atau kumpulan seramai 17 orang pakar strategi DAP yang diketuai oleh Tony Phua, yang mana saudara Mohamed Razali mengakui beliau adalah bekas anggota kumpulan itu.
2. Sejak menjawat jawatan Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng kerap ke Singapura bertemu dengan wakil kedutaan Israel, dan saudara Mohamed Razali antara yang mengambil maklum urusan pertemuan tersebut.
3. DAP didakwa ditawarkan dana PRU ke-13 sebanyak USD300 juta oleh Israel, dan seterusnya Mohamed Razali mendakwa sebuah pengkalan tentera Israel baru akan diwujudkan di Port Dickson sebagai balasan jika DAP berjaya menguasai Putrajaya.Ketiga-tiga dakwaan saudara Mohamed Razali ini jauh lebih serius dan mengancam umat Islam dan keselamatan negara, sekiranya ia benar-benar dilakukan oleh DAP.
PPP melihat tiada cara lain untuk DAP membersihkan tuduhan-tuduhan ini melainkan mendakwa saudara Mohamed Razali di mahkamah. Setelah lebih empat tahun berlalu, tiada penafian yang jelas dari kepimpinan tertinggi DAP, sepertimana yang dilakukan oleh Chong Zhemin dalam isu terbaru.
Kegagalan DAP menafikan dakwaan tersebut akan menyebabkan persoalan tentang hubungan DAP dan Israel masih tidak terjawab.

3 comments:

Anonymous said...

Ostad akal pendek yg menambahrumitkan suasana
Cakap akal boh celah lobang

Anonymous said...

Sandiwara DAP menyerlahkan sifat dan sikap sebenar mereka. Semua tahu hubungan PAP dengan yahudi. Dap pulak tahi pap di Tanah Melayu.
Haramkan saja DAP seperti PKM. HARAMKAN SEGERA.

Anonymous said...

Ostat kata jangan fitnah tapi ostat sediri amalkan fitnah
Jangan ikut fadaol buri ostat, dia tak apala, dia menuk, dalam menuk politik boleh bohong
Dalam islam kita tak boleh bohong apalagi fitnah dalam apa juga cabang kehidupan ini
Baik mu tobat ostat, kalau politik menyemarakkan fitnah dalam diri ostat lebih baik keluar dari situ, biar mereka yg berakal waras sahaja meneruskan perjuangan
Harap dahi aje hitam tapi menambahjauhkan kafir dari mendekati keindahan islam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails