Thursday, September 17, 2015

Saya Terima Latihan Mossad, Ejen Israel -Mohamad Razali


Oleh 
Mohamad Razali 
Bekas Pengarah Strategik Hal Ehwal Orang Melayu-Islam DAP
Siri 5. (sambungan dari siri 4: 
Tindakan Lanjut 'Gangster (?)' Lim Guan Eng.. Tawa...

Sila lihat Pemikiran Pemimpin Bekas DAP

Saya terima latihan daripada Mossad.

Israel..dah keluar banyak isu dah. Hubungan Israel dengan Anwar Ibrahim lah, hubungan Israel dengan PKR, itulah..inilah, banyak orang dah tahu dah. Tapi apakah hubungan istimewa Israel dengan DAP? Kalau tak istimewa, tidak kami dilatih hampir 3 tahun oleh Israel. Dilatih oleh pihak Mossad. Saya terima latihan daripada Mossad.

Untuk pengetahuan tuan-tuan dan puan-puan, tiap bulan Lim Guan Eng akan pergi ke Singapura. Saya biasa mengikuti banyak kali rombongan beliau ke Singapura. Dia akan pergi hari Sabtu petang dan akan balik hari Ahad petang.

Di Singapura, kita akan jumpa dua orang saja. Satu bekas pemimpin atau bekas Perdana Menteri Singapura, Lee Kuan Yew dan lagi satu wakil Duta Israel di sana. Dua ni yang akan kita jumpa. 

Sewaktu kita jumpa dengan Duta Israel atau wakil Israel, Tuan-tuan tahu tak, pihak Israel telah bersetuju memberi dana sebanyak 300 juta USD untuk PRU yang ke 13 ni. USD ya bukan RM ya. Duit tu sekarang berada di Singapura ya. Benda ni antara projek Isreal-Singapura dan DAP.

Bila saja bubar Parlimen, masa tulah duit akan masuk dan juga pakar-pakar Israel. Mereka merupakan beberapa warganegara asing. Mereka juga akan menyusup masuk ke bumi Malaysia ni. Semasa itulah tuan-tuan boleh melihat kempen pilihan raya yang paling ganas akan berlaku di bumi Malaysia ni.

Kalau tuan-tuan tak percaya sekarang tak apa, bila berlaku, masa itulah tuan-tuan akan mengingat saya, apa yang saya kata ni. Yang paling teruk, yang paling ganas akan berlaku di bumi Malaysia ni, PRU 13 ni. 300 juta USD ni, dapat Singapura.

Tuan-tuan jangan tanya saya bagaimana duit ini masuk. Bank Negara ke, Kastam ke, mereka tidak akan dapat mengesan apa-apa pun. Tak dapat dikesan duit tu masuk macam mana. Sampai tahap mereka buat.

Kita pun nak tanya juga pasal apa pihak Israel ni sanggup bagi duit sebanyak tu. Takkan saja-saja dia nak bagi duit. Mesti ada sebab. Sebabnya, Lim Guan Eng telah berjanji, sekiranya Putrajaya telah ditawan, kita akan serahkan Port Dickson sebagai base tentera Israel yang baru. Janji Guan Eng dekat Israel.

Sebab itu DAP kata, kalau berlaku sekali lagi 13 Mei, dia tak takut, dia kata. We are not scraed for that. Mungkin 1969 kita kalah, tapi lepas ini kita akan pastikan nak ajar orang Melayu macam mana. Kerana apa, kerana dia yakin yang dok berada di belakang dia tu ada. Satu jentera yang paling kuat sekali. Dia tak hairan, berlakulah. Dia nak juga benda tu berlaku. Dia nak ajar. Dendam tu, dia kalah 1969, dia tak puas hati. Dia nak ajar balik. Sampai tahap tu.

Base tentera Israel akan wujud, pasal apa? Pasal apa Israel mahu tempat tu tuan-tuan dan puan-puan. Dia ingin mengembangkan, dia ingin menjadikan base itu sebagai base untuk Asia Tenggara. Dia kata, base yang ada di Singapura ni kecil, sebab tu dia kenal pasti nak benda ni. Dia minta Lim Guan Eng, Guan Eng setuju. Kami menang, kami akan bagi dengan syarat kamu tolong kami PRU 13 ni. Ada perjanjian dah.

Majlis Agama Islam akan dibubarkan dan akan digantikan dengan Majlis Antara Agama. Semua agama duduk dalam satu jabatan macam IFC. Kita akan gabung dan duduk dalam satu jabatan.

Begitu juga wang zakat, boleh digunakan oleh orang bukan Islam. Bagi DAP, wang zakat merupakan wang cukai, kenapa orang bukan Islam tak boleh guna.

Semasa saya memberi taklimat ini di hadapan Mufti Kerajaan Negeri Perak, Tan Sri Harussani. Masa saya cakap benda ni, dia stop saya, dia stop saya. Dia kata, bukan mereka akan minta, mereka dah minta dah.

Semasa Pakatan Rakyat memerintah Perak 11 bulan, dia kata, dua orang ADUN DAP telah datang berjumpa dengan beliau dan minta agar separuh dari wang zakat Perak diberikan kepada orang Cina. Kalau Tuan-tuan sempat berjumpa dengan Tan Sri Harussani, tanyalah dekat beliau. Beliau akan menceritakan segala-galanya. Saya kata mereka akan minta, tapi beliau kata mereka dah minta pun.

Mahkamah Syariah. Mahkamah yang berteraskan agama tidak akan dipraktikkan lagi di bumi Malaysia. Kita akan guna satu Mahkamah Sivil saja, yang lain semua kita akan tolak. Kita tidak akan iktiraf. 

Dasar Ekonomi Baru (DEB). Lepas Lim Guan Eng ambil sumpah, inilah kenyataan pertama dia, “Akan hapuskan Dasar Ekonomi Baru.”

Selepas Pakatan Rakyat menang, dapat tawan Putrajaya, dua benda akan berlaku dalam masa lima tahun.

Yang pertama, memang betul kita akan lantik Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri, memang betul, seratus peratus betul. Kita akan melantik Anwar Ibrahim tetapi Anwar Ibrahim hanya akan menjadi Perdana Menteri selama dua tahun sahaja. Selepas itu kita akan turunkan dia. Bagaimana kita nak turun seorang Perdana Menteri? Kita akan turunkan dia melalui isu moral dengan isu rasuah. Isu penyalahgunaan kuasa yang bukti-bukti dia ada di tangan Karpal Singh. We know how to issue you.

Saya tanya dekat Karpal pada satu mesyuarat, “Pada tahun 1997 you ni yang kata dia kaki liwat dalam Parlimen”. Dia kata tu tapi pasal apa sekarang kita dok backing dia. Saya tanya sebab kita pun nak tahu juga. “Pasal apa jadi macam ni?”

“Memang betul, Anwar memang kaki liwat. Apa yang dikata dalam Parlimen it’s all true but we need him. We need him. Dia sebagai orang tengah antara Pas dengan DAP. Ya, kita akan lantik dia sebagai Perdana Menteri, sebab itu kita tahu nak buang dia macam mana. Kita akan gunakan kesilapan-kesilapan lampau dia. Masa itulah kita akan tunjuk dekat rakyat mengatakan pemimpin Pakatan Rakyat sanggup menurunkan Perdana Menteri dia. Kita tunjukkan ketelusan kita pada rakyat. Dan pada masa itulah kita akan lantik Lim Guan Eng sebagai Perdana Menteri Malaysia yang baru.”

Ingat tak baru-baru ni, Karpal Singh kata, dia nak orang bukan Islam jadi Perdana Menteri. Baru saja berlaku. DAP spin juga benda ni, tengok reaksi macam mana. Memang perancangan DAP nak Lim Guan Eng sebagai Perdana Menteri Malaysia. Anwar dua tahun.

Selepas Lim Guan Eng jadi Perdana Menteri, lagi satu benda akan berlaku. Pada tahun yang ketiga atau keempat, satu benda akan berlaku. Parti yang berteraskan kepada agama, kita akan bubarkan parti PAS. Ni orang-orang PAS pun tak tahu perancangan ini.

Kita tengok sekarang, pemimpin-pemimpin Pas ni macam mana. Tak macam dulu dah, berbeza dah. Berbeza sangat. Banyak pemimpin sekarang terlalu liberal. Kalau liberal, dulu dia kata apa, nak tegakkan Islam kena belasah dengan Karpal Singh, dia tukar kebajikan pula. Dia boleh kata pula, dalam al-Quran tak ada perkataan negara Islam. Selama ni yang mereka dok juang tu apa? Apa yang mereka perjuangkan selama ini?

Kita tengok kenyataan Presiden Pas, Haji Hadi Awang kata apa, “Kita boleh kawan dengan Yahudi, kita tak boleh kawan dengan Zionis”, dia kata. Salah satu kenyataan dia, kita boleh kawan dengan Yahudi, kita tak boleh kawan dengan Zionis. Apa beza Yahudi dengan Zionis ni? Ada beza Tuan-tuan dan Puan-puan. Ada beza ke? Apa beza khinzir dengan babi? Apa beza riba dengan bunga? Nama saja lain, benda yang sama. Awat yang bengong sangat Presiden PAS ni.

Penyokong dia lagi satu, taksub sangat. Bukalah minda, bukalah hati, awat yang taksub sangat ni. Semua ni betul, lima perut tiga serangkai buta perut tak ada akal. Tak mahu, tutup everthing close saja. Sampai macam tu.

Kita tengok BERSIH, saya ambil contoh BERSIH. Tempat yang paling suci untuk orang Islam, Mekah dengan Madinah pun, dikotori oleh siapa? Puak-puak ni. Adakah DAP buat di tempat terkunci ada DAP buat BERSIH. Adakah orang India buat BERSIH di Batu Caves, adakah? Tiada.

Tengok, siapa yang menjadi barua DAP ni. Tempat yang paling suci orang Islam ni. Dua tempat tu sampai dicemari macam tu ke. Disebabkan politik ke. Sampai macam tu nak tunjuk kesetiaan dekat DAP.

Ada satu kejadian berlaku di Pulau Pinang pada tahun 16 Jun 2010 di Jalan Burma. DAP buat satu majlis makan malam. Kita panggil Mat Sabu sebagai penceramah undangan kita. Saya panggil dia. “Abang Mat, 16 ni kena buat.” Dia kata okay. Saya tanya kat dia, “Abang nak mai berapa orang?”. Dia kata nak mai lebih kurang 10 orang. Kita pun sediakanlah dua meja makanan halal. Meja kedua untuk penyokong dia. Meja pertama, saya, Lim Guan Eng, Mat Sabu dengan pemimpin DAP yang lain duduk. Majlis bermula dengan ucapan pemimpin DAP. Lepas itu, Lim Guan Eng bagi ucapan. Last sekali Mat Sabu. Ucapan Mat Sabu biasalah, dengan lawak jenaka dia, it’s normal.

Tetapi, di tengah-tengah ucapan dia, satu kenyataan telah dikeluarkan oleh Mat Sabu. Walaupun saya masa tu berfahaman DAP, tak pernah terlintas di hati saya nak kata benda tu. Saya cukup terkejut. Tak sangka pemimpin Pas ni sanggup kata benda tu. Tahu dia kata apa. 

“Saya lebih rela makan babi dengan Guan Eng daripada makan ayam dengan Najib.” 

Dia kata macam tu, penyokong dia yang duduk kat belakang tu, takbir lagi. Depa takbir juga untuk tu pun. Sampai tahap tu ke nak tunjuk “PAS for all.”

Kita tengok masa Tahun Baru Cina tu, pemimpin Pas di Johor ni sanggup pi salam dengan orang yang jual babi tu di market Cina. Nak tunjuk sampai macam tu ke?

Tuan-tuan tahu tak apa yang berlaku di Perak, semasa esok hari tu, Datuk Zambry nak ambil sumpah sebagai Menteri Besar. Malam tu saya berada di Wisma DAP, Ipoh. Kita panggil Nizar datang ke pejabat kita, masuk mesyuarat. Kita arahkan Nizar supaya you kerahkan seramai mana penyokong Pas, esok petang baring di atas jalan biar menghalang Raja Muda Perak daripada menghadiri upacara angkat sumpah. Arahan dikeluarkan oleh Nga Kor Ming, dilaksanakan oleh Nizar.

Kerana DAP tahu, kalau orang Cina buat, orang Melayu semua akan bersatu. Sebab itulah kita gunakan orang Melayu untuk menjatuhkan Raja. Ada tak sesiapa orang Cina yang baring hari tu, ada tak? Semua siapa, tengoklah.

DAP tahu, kita nak jatuhkan Raja-raja Melayu, kita akan gunakan Pas. Kita akan menggunakan Pas untuk menjatuhkan Raja-raja Melayu. Sebab tu kalau dia jadi Kabinet, dia nak jawatan-jawatan penting. Dia nak Menteri Pelajaran, Kewangan, Kementerian Dalam Negeri (KDN) dan juga Menteri Pertahanan. Inilah yang dia mahu. Jawatan lain yang tak penting, you nak ambil, ambillah tapi yang ni yang dia mahu. KDN pasal apa dia mahu. Mesti dia mahulah.

Tuan-tuan tahu tak, kalau DAP dapat perintah banyak warganegara Taiwan, Hong Kong, Singapura akan memohon jadi rakyat Malaysia selepas ini. 

Begitu jugalah kalau DAP dapat perintah, mereka akan buat persempadanan semula. Persempadanan semula ini akan berlaku di kawasan bandar sahaja bukan di kawasan luar bandar.

Katalah contoh Putrajaya ni bandar. Sekarang cuma ada satu Parlimen, dia akan potong kepada dua Parlimen. Dia akan memperbanyakkan lagi Parlimen-parlimen orang bukan Islam supaya dia sama dengan orang Islam.

Perancangan DAP tu, banyak orang tak tahu. Tapi kita tengoklah Pas macam mana. Bersengkokol sampai macam ni ke. Nak kuasa, matlamat menghalalkan cara, janji dapat tawan Putrajaya cukup. Itu saja. Depa fikir dapat tawan Putrajaya. Mereka ni bukan kata jual, dah lelong, dah gadai Islam dah dekat DAP ni.

Untuk pengetahuan tuan-tuan dan puan-puan, setiap bulan Mat Sabu akan diberi RM15,000 oleh DAP. Pemimpin lain saya tak tahu, saya tak mahu tuduh, saya tak nampak.

Mat Sabu tu pasal apa saya tahu, sebab saya yang bagi duit tu kat dia. Sebab tu saya berani kata. Saya yang tiap-tiap bulan bagi duit kat dia, yang lain saya tak mahu komen, saya tak pernah nampak, tak baik komen. Walaupun dengar-dengar khabar, saya tak berani komen sebab saya tak nampak. Tapi yang ni, saya yang pi bagi sebab itu saya berani kata. Setiap 24 haribulan saya akan terima duit tu. Sampai tahap tu.

(Tayangan gambar)

Inilah dua orang Menteri Agama Malaysia yang baru yang Cina tu Menteri Agama, yang India tu Timbalan Menteri Agama. Sekarang siapa, Datuk Khir Jamil Baharom kan, lepas ini tak ada dah. Saya tunjuk gambar lah senang, siapa Menteri Agama dan siapa Timbalannya.

Jadi, tuan-tuan dan puan-puan, berfikirlah sekejap. Kuasa yang ada dekat orang Melayu ni cuma kuasa politik sahaja. Yang tu hilang, kita akan jadi macam ni lah, merempat di negara sendiri.

Bersambung..  Fokus Mohamad Razali: Mat Sabu ‘Diam’ Sebab Terima Duit DAP?

Perhatian: 
Sudah tentu pandangan ini bukan pandangan weblog Ibnu Hasyim. Weblog ini hanya memaparkan saja untuk diteliti, dan sila beri komen...

Video: 

TVSelangor09 14052011 Negara Kristian - Razali Jadi Alat Polis?

21 comments:

Anonymous said...

HUH YA KE INGLAT KAN UMNO JUAL SINGAPURA RUPA NYE DAP .AJE YANG JAHAT INGAT KAN NAJIB AMBIL DUIT 2.6 RUPA NYE ANWAR.JAHAT JAHAT JAHAT INGATKAN SAPA BUNUH AL TANTUYA RUPA NYE AL TANTUYA BUNUH DIRI JAHAT JAHAT JAHAT.INGATKAN SAPA BELI KAPAL SELAM RUPA NYE KELING BOTOL.JAHAT JAHAT JAHAT KAKAKAKKAKAKAKKAKAKAKAK

Anonymous said...

Pas dah tahu dah dan dap dah cabar pas. Cuma geng GHB ..senang dipacu oleh wang. Tak sedar mencabar ulama. Macam syiah ingin merosakkan ahli sunnah dengan bantuan yahudi. Lebih kurang samalah puak-puak ini. Mereka sanggup apa saja asalkan agenda cinta yahudi dan keturunan yahudi berjaya.

Anonymous said...

Kocek penuh beb ,masyuk masyuk masyuk pi juai lah menu scrip ni kat mamak kelin botoi ,kalai betui yang mamak kelentong nie kata lama dah SB polis tangkap puakp-puak nie yang pelik bin ajaib tu pasai apa yang UMNO terang-tertang ambik penasihat israel tak pula timbui alih-alih bila sekoq ni keluaq dari DAP timbui cerita penyedap hati nak pelaga semua pemimpin yang semua rakyat tau pasaia apa depa pilih untuk wakil depa semau jadi kita kena fikiaqlah cerita penyedap rasa ini elok-elok noooooooo.

Anonymous said...

Nak Pangkat? Ringgit? Harta?
Klau dolu2 ...caritakan buruk Anuar...skrg Nuar dah duk dalam...
Sekarang ...ceritalah apae ttg lim kiat siang...guang eng atau Dap...
cerita je...karang le cerita tu...lagi hangat lagi baik ....lg besar habuannya...
Benar...salah....fitnah jgn kire...krajaan skrg bukan kisah tu semua walaupun pemimpinnya Islam..


mohd shahran said...

macam ni pun ada yang percaya? pemimpin pembangkang keluar negara da ada sb yang ikut tak yah tunggu mandeliar ni cerita. sb da buat catatan dengan siapa berjumpa untuk apa jumpa? takkan polis tido wahai mamak mandeliar

Anonymous said...

Tun mahathir pegi latihan CIA tahun 1963 di Harvard bawah Henry Kissinger tu, hang tak nak cerita plak. Sistem komputer PDRM guna syarikat Israel nama Asiasoft masa zaman Musa Hassan pun hang tak cerita. Nak bodek najib kot. Dok cakap kot TV saja, buatlah debat dgn GUan Eng dan mat sabu.

Anonymous said...

Cite ni far fetch. Terlampau susah nak percaya. DAP nak bg PD kat Israel???? Nampak mcm penulis berusaha sungguh nak bg hint yg cite ni khayalan je. Tapi, gagal. Sbb manusia bnyk lg yg dungu.

Anonymous said...

PAS TAK SALAH TAPI SEGELINTIR PEMIMPINNYA KUNUN ULAMA TAPI MEMBAWA ONAR PADA LEBEL ISLAM SEPERTI
1. Pemimpin yg bermulut longkang yg membarua, mentolol dan menjebon Jemaah sendiri.

2. Mengamalkan kekarutan Baiah mencagar isteri. Kenapa tak lump sum ahli pun cagar bini masing-masing

3. Muktamar dah kata putus dgn DAP tapi masih terhegeh - hegeh pegang jawatan di Penang. Sayang elaun ke. Maruah macamana ?????

4. Dulu nama pasal anjing tapi kini nama babi pulak dalam kongres

5.Sebelum muktamar bukan main nak halau mat sabu dan rakan, tapi lepas muktamar bila nak tubuh parti baru MEROYAN pula lebai lebai semua

6. Paksa yb yg keluar letak jawatan. Gila ka, kalau letak 5 tahun tak boleh bertanding pilihanraya.

7.SAYA sedih PKR curi YB Pas, ini sudah menghina, memperlekeh PAS. Tp ajak join Pakatan 2.0 tp curi MP Pas. Ini khianat jadi Pas mesti tinggalkan PKR dengan meletak jawatan exco di Selangor. Woii depa curi MP Pas tu. Tak kan nak tengok ja, Lain la kalau Amanah yg curi kurang la rasa kena KENCING nya. Mana Maruah Pas.

AKHIRNYA AKU MEMERHATI KELAKU MEREKA SEPERTI AKU MEMERHATIKAN USTAZ USTAZ SAMPUL.....selamat tinggal pas yg akan bungkus di pantai barat dan jd suam suam kuku di pantai timur kerana 3 penjuru. YG CANTEEK UMNO AKAN KEMBALI DI KELANTAN.

Anonymous said...

PAS TAK SALAH TAPI SEGELINTIR PEMIMPINNYA KUNUN ULAMA TAPI MEMBAWA ONAR PADA LEBEL ISLAM SEPERTI
1. Pemimpin yg bermulut longkang yg membarua, mentolol dan menjebon Jemaah sendiri.

2. Mengamalkan kekarutan Baiah mencagar isteri. Kenapa tak lump sum ahli pun cagar bini masing-masing

3. Muktamar dah kata putus dgn DAP tapi masih terhegeh - hegeh pegang jawatan di Penang. Sayang elaun ke. Maruah macamana ?????

4. Dulu nama pasal anjing tapi kini nama babi pulak dalam kongres

5.Sebelum muktamar bukan main nak halau mat sabu dan rakan, tapi lepas muktamar bila nak tubuh parti baru MEROYAN pula lebai lebai semua

6. Paksa yb yg keluar letak jawatan. Gila ka, kalau letak 5 tahun tak boleh bertanding pilihanraya.

7.SAYA sedih PKR curi YB Pas, ini sudah menghina, memperlekeh PAS. Tp ajak join Pakatan 2.0 tp curi MP Pas. Ini khianat jadi Pas mesti tinggalkan PKR dengan meletak jawatan exco di Selangor. Woii depa curi MP Pas tu. Tak kan nak tengok ja, Lain la kalau Amanah yg curi kurang la rasa kena KENCING nya. Mana Maruah Pas.

AKHIRNYA AKU MEMERHATI KELAKU MEREKA SEPERTI AKU MEMERHATIKAN USTAZ USTAZ SAMPUL.....selamat tinggal pas yg akan bungkus di pantai barat dan jd suam suam kuku di pantai timur kerana 3 penjuru. YG CANTEEK UMNO AKAN KEMBALI DI KELANTAN.

Anonymous said...

Macai dan balaci Dap kepanasan bila rahsia depa terbongkar !

Anonymous said...

klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,klentong,

Anonymous said...

Wow...bahaya ni. Masa depan melayu Islam tergugat oleh pengkhianat melayu jugak. Skrg puak ni dah bertapak dalam PAN.PAN dibiayai oleh DAP. DAP dibiayai oleh PAP.
Kalau Islam melayu tak ambil cakna hancur masa depan anak cucu kita.

Anonymous said...

tangkap saja mamat ni siasat dia
apa susah sangat
kicik punya hal

Abd Halim said...

Masih ingat lagi ucapan LKW menyatakan Singapura akan bergabung kembali dengan Malaysia setelah berlakunya perubahan pentadbiran. Dari ucapan ini sahaja kita boleh buat kesimpulan akan objektif, strategi serta dana bagi merealisasikan impian mereka. Pakar strategi yg berpengalaman telah berupaya memporak perandakan PAS. Bagi mereka adalah penting utk menguasai PAS demi utk meruntuhkan penguasaan Melayu dalam pentadbiran negara. Bagaiman PAS bisa tertipu dengan Mat Sabu yg telah meletakkan pengikut Anwar (golongan profesional) sebagai calon PAS. Bagaimana Husam yg bijak mempengaruhi TGNA dalam mengubah beberapa polisi mereka. Mereka berkali-kali mengherdik pemimpin PAS. Apabila lubang mereka pecah, barulah terlondeh strategi mereka selama ini. DAP telah membantu puak2 ini mewujudkan parti baru dengan harapan pengikut mereka akan turut serta. Oleh itu utk melihat sejauh mana kebenaran ini maka mereka telah menganjurkan himpunan Bersih 4.0. Mereka gagal, strategi tidak berkesan kerana tiada atau kurang pengikut PAS yg menyertai Bersih 4.0. Perkara ini telah menyebabkan PKR berasa bimbang akan kehilangan sokongan Melayu. Bukti nyata YB Kamarudin dan bekas MB telah lari dari PAS dan masuk PKR walhal mereka adalah individu penting penubuhan parti baru ini. Sesuatu yg agak pelik bila PAS tak bertindak keras terhadap isu ini. Siapa yg buta sebenarnya?

Anonymous said...

Tok aku pernah cakap..."Keling kalau cakap mcm ular..hati2 dgn cakap2 keling"
Anonymous said...

Mossad?? kenapa Mossad tak bunuh mamat ni? mamat ni siap boleh masuk tv lagi....

kahkahkah. yahudi apco punya auta.

PUNTUM said...

Aku pun pelik! kenapa mossad tak bunuh dia macam depa bunuh Osama? Takkan mossad bagi can, kot!!

Borhan Sharif said...

Kementerian Dalam negeri...segera tangkap Razali ni. Sesaorang yang terlatih oleh pihak Israel ni sangat bahaya kepada negara....
Hapuskan beliau atau kurang dia sampai mati di penjara.
Bila dah tangkap dia ni... berwaspada, takut negara diserang olih ISRAEL...

Halim Mahmud said...

Aparaa.

Bagi wa walau pun UMNO tu jahat dan Keling ni pembohong dan mengampu seharusnya Melayu/Islam semua kena ambil perhatian dan berjaga jaga... perkara ni bukan perkara mustahil akan berlaku.

Jika diperhati keadaan memang mengarah ke arah itu. Jgn sebab marahkan UMNO diketepikan kepentingan bangsa dan agama.

Adakah politik CANDU korang..? Hanya nampak kepentingan politik untuk ke Putrajaya saja.

Selidik dulu jgn cepat menuding jari kat UMNO saja. Perhati sekeliling dan yg diluar.

Bicara mcm bijak tapi jenis serbu tak pakai helmet... boleh pecah kapla woooo.

Halim Mahmud said...

Aparaa.

Bagi wa walau pun UMNO tu jahat dan Keling ni pembohong dan mengampu seharusnya Melayu/Islam semua kena ambil perhatian dan berjaga jaga... perkara ni bukan perkara mustahil akan berlaku.

Jika diperhati keadaan memang mengarah ke arah itu. Jgn sebab marahkan UMNO diketepikan kepentingan bangsa dan agama.

Adakah politik CANDU korang..? Hanya nampak kepentingan politik untuk ke Putrajaya saja.

Selidik dulu jgn cepat menuding jari kat UMNO saja. Perhati sekeliling dan yg diluar.

Bicara mcm bijak tapi jenis serbu tak pakai helmet... boleh pecah kapla woooo.

mahligai said...

Apa yg susahnya,depa bukan islam mestilah saling membantu,tak nampak ke israel bantu Trump menang pemilihan presiden usa baharu,apa janji Trump pada israel? Baitulmaqdis jadi ibu negara Israel yer tak.tiada yang mustahil bila DAP dah kamcing dengan kuasa besar.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails