Friday, October 30, 2015

Dipaksa Lakukan Oral 5 Lelaki, Bukti Gagalnya Undang-undang Jenayah M'sia..JENAYAH di Malaysia makin menjadi-jadi. Ini membuktikan sistem perundangan ciptaan manusia di Malaysia gagal memberi jaminan keamanan dan ketenangan kepada manusia di dunia dan di akhirat.


Berita ini..

Di Kemaman, hujung minggu lalu seorang pelajar tingkatan lima yang membonceng motosikal bersama teman lelakinya bertukar tragedi apabila dia dicabul oleh lima lelaki dan dipaksa melakukan s*x oral terhadap kesemua mereka.

Kejadian jijik itu juga turut dirakam oleh salah seorang suspek menggunakan telefon bimbit.

Memetik laporan dari NST berkata gadis tersebut, 17, dari sebuah kampung di sini keluar dari rumahnya pada jam 11 pagi mengikut teman lelakinya yang juga berusia 17 tahun dengan menaiki motosikal.


Bagaimanapun, malang menimpa apabila motosikal yang dinaiki mereka rosak 30 minit kemudian di Kampung Paya Seratus di Binjai.


Dua lelaki kemudian tiba-tiba muncul dari semak samun dan kemudian menangkap pasangan itu. Pasangan tersebut kemudian ditarik ke sebuah pondok berhampiran, dimana kedua-dua remaja itu disuruh membuang baju masing-masing.


Lelaki-lelaki terbabit kemudian mengasingkan gadis itu dan teman lelakinya dan membawanya keluar dari pondok, dimana beberapa lagi lelaki lain sedang menunggu.


Gadis itu kemudian dipaksa melakukan s*ks oral kepada kelima-lima suspek yang mana salah seorang dari suspek merakam kejadian tersebut.


"Suspek kemudian meninggalkan mangsa di tempat kejadian. Teman lelakinya kemudian muncul keluar dari dalam pondok dan berkata dia diancam dan diarah untuk tidak campur tangan.


"Kedua-dua remaja terbabit kemudian diselamatkan oleh orang yang lalu lalang.


Bimbang video rakaman kejadian tersebar di internet, gadis terbabit membuat laporan di Balai Polis Chukai pada hari yang sama.


Sementara itu, Ketua Polis Daerah, Superintendan Mohd Said Ibrahim, mengesahkan kes itu, dan berkata polis sedang memburu kesemua suspek.


Saranan


Oleh itu, tidak salah sekiranya undang-undang jenayah ciptaan manusia tersebut dikaji semula, dan alternatifnya adalah sistem perundangan Islam yang sesuai dengan majoriti rakyat di negara ini.  


Undang-undang yang dilaksakan di Malaysia sekarang ini, bukanlah undang yang berasal dari kaum Cina atau kaum India, tetapi dari penjajah yang menjajah nusantara ini ratusan tahun. Apalagi apabila umat Islam ada undang-undangnya sendiri yang dibuktikan dalam sejarah, dapat menjamin kebahgiaan di dunia dan di akhirat. (IH)

12 comments:

mansor said...

tapi PAS masih percaya kepada UMNO yang tolak HUDUD....

Anonymous said...


Tetapi mengapa parti kuali dan PKKR bersekongkol dengan parti DAPig yang menolak perlaksanaan hukum Allah di negara ini? Apakah agama pemimpin parti kuali dan PKKR?

Anonymous said...

alo bangsat...
buat gst takde pulak ko tanya pkr ke dap ke...
boleh je buat...

setan betul...

Anonymous said...

Mana hudud Pas?Bila lagi?

Anonymous said...

Ibnu Hasyim jangan suka tabur fitnah engko tak ada ditempat kejadian,tak ada 4 saksi yang menepati syarat undang2 Syarie. Setakat cerita,gambar,video tak boleh dipercayai.Nasihat dari penyokong PAS,DAP,AMANAH dan PKR.

Anonymous said...


Anon 6:31 AM adalah seorang makhluk yang jahil kerana komen jahilnya sendiri. Sebenarnya undang-undang Islam juga menggunakan bukti-bukti lain seperti circumstancial evidence untuk mendakwa dan menghukum pesalah.

Anon 2:08 AM adalah seorang makhluk yang jahil kerana tidak memahami SOP parlimen di mana perbentangan Hudud hanya boleh ditentukan oleh speaker Dewan Rakyat sahaja.

Anonymous said...


Mohon tuan Ibnu Hasyim delete iklan judi Pak Kusniadi.

TQ

Anonymous said...

Kalau anda bercuti Ke Labuan jangan lupa cari saya Henry Chua.Amoi sedia menanti.Rm 150.RM 200.RM 300. RM 500. amoi local lebih mahal berbanding amoi dari China. Tel 0135566888.

Anonymous said...

Seluar dalam jenama Bersih1,2,3,4.Diskaun khusus untuk penyokong PAS,DAP,AMANAH dan PKR. call.Jimmy.0126167899.Bukit Bintang.

Anonymous said...


Mohon tuan Ibnu Hasyim delete iklan syaitan anon 10:54 AM ! TQ

Unknown said...

Ambo rakyat kelate tak sabar nak tengok hudud di laksana di dicni. Bilo mat yaakob weeeeiiii

Anonymous said...

Pas nk bergabung dgn umno.... Lps pru 14. Bru nk bincang hal hudud... Lps pru 15 Bru di baca di perlement bg x kedua.... Pd Lepas pru 16 akan di laksanakan.... Itu pon lps kes mahkamah.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails