Thursday, November 15, 2012

Kita Mahu Muslimat Jadi Macam Rosmah -Norasyikin


Mumtaz dan Dr Mariah tergelak mendengar ucapan perwakilan

KOTA BHARU: Muktamar Dewan Muslimat hari ini menjadi gamat seketika apabila ucapan Perwakilan Beruas Norasyikin Hashim dengan tiba-tiba menyebut nama 'Rosmah' dalam perbahasannya.

Ketika membahaskan usul pembantu rumah, Norasyikin dengan loghat Peraknya mencuit hati lebih 1300 perwakilan.

"Kita mahu Muslimat jadi macam Rosmah, minta (peruntukan) apa sahaja terus dapat. Tengoklah Permata, berapa dia dapat? Kalau boleh Muslimat pun macam itu," katanya (gambar) berseloroh sambil diikuti ketawa dan tepukan gemuruh dari perwakilan.

Gelagat beliau yang beberapa kali tersasul dan tesekat-sekat untuk berucap dek disampuk oleh pengerusi tetap, namun beliau masih mampu tersenyum dan bersahaja membuatkan perwakilan ketawa.

"Apa dah? Saya dah lupa apa nak saya cakap...," katanya sambil terpinga-pinga mencari ucapan untuk sambung perbahasannya.

Sebelum itu, beliau mencadangkan agar Muslimat diberi peruntukan oleh PAS Pusat untuk merealisasikan usaha mereka bagi menubuhkan akademi pembantu rumah khususnya membabitkan warga tempatan.

Beliau juga mensyorkan agar Muslimat mewujudkan nurseri seperti Pasti yang sudah sedia ada.

"Saya cadang buat nurseri macam Pasti, biar baju sedondon. Kalau kita pergi ke rumah-rumah taklah segan. Baru glamour," katanya dikuti tepukan gemuruh perwakilan. (IH)

Lihat sebelum ini..
E-Buku IH-29: Rosmah Mansur Bakal PM Wanita M'sia?
E-Buku IH-29: Rosmah Mansur Bakal PM Wanita M'sia?

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails