Tuesday, August 31, 2021

Merdeka! Dari penjajahan 'hukum rimba', siapa kuat dia berkuasa..

 


Merdeka! Komen Weblog Ibnu Hasyim..

Nampaknya, hukum dan perundangan di dunia antarabangsa masakini, tak ubahnya seperti 'hukum rimba', hukum siapa kuat, dia berkuasa dan menang.

Contohnya Israel, sebelumnya Yahudi tidak ada negeri. Bersepah-sepah jadi pelarian bangsat di seluruh dunia. Negara Israel yang ada sekarang adalah asalnya milik Palestin, dipaksakan kepada Palestin supaya menerima perjanjian itu pada tahun 1948. Dengan perjanjian itulah hingga sekarang Yahudi bangsat itu memperluaskan jajahannya ke atas bumi Palestin, sebagai samseng dunia.

Begitu juga di Asia Tenggara, Pulau Singapura juga adalah milik Persekutuan Tanah Melayu atau Malaya. Tetapi akhirnya melalui penjajah juga di'sedekah'kan kepada Cina Lee Kuan Yew. Maka bebaslah mereka seperti Israel yang mulanya menumpang bumi Palestin, akhirnya terus memperluaskan jajahannya. 

Itulah yang berlaku sekarang, termasuk dalam kes Pulau Batu Putih, di Johor yang dulunya milik Malaysia, termasuk seluruh Pulau Singapura itu sekali. 

Tiba-tiba peliknya, ada pula puak-puak talibarut penjajah yang sedang berkempen di Malaysia, 'lupakan Singapura'. Adakah mereka berkerja untuk PAP Singapura atau DAP Malaysia? Atau terus langsung dengan Zionis?

Apakah dalam kes Pulau Batu Putih ini akan berlaku tambakan laut seperti yang berlaku antara Beijing dengan Taiwan?

Na 'au zubillahi minzalik.

Hanya Islam pembawa pembebasan! Bangunlah bersama Islam. Hanya Allah yang Maha Besar, lain semua kecil! Allahu Akbar!! Allahu Akbar! Allahu Akbar!!!

Peluang jadi usahawan ternak siput..

Untuk perbincangan lanjut sila hubungi Salmas Tel 011 33111321 (KL)

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails