Saturday, July 25, 2020

Wajarkah Tok Siak Wanita Bantu Lelaki SOP Solat Jumaat?


Petugas Wanita Masjid Bantu Kaum Lelaki Susun Kasut Ikut SOP Ketika Solat Jumaat

Pastinya ramai umat Islam di seluruh Malaysia teruja apabila solat Jumaat sudah boleh dilakukan selepas hampir 4 bulan tidak dibenarkan ekoran daripada pendemik Covid-19.

Kasut terlihat kemas

Susulan daripada itu, menerusi perkongsian oleh seorang pengguna Facebook dikenali sebagai Mohd Fadhli telah memuat naik gambar keadaan perkarangan Masjid Putrajaya yang terlihat kemas apabila kasut-kasut disusun dengan mengikut SOP penjarakkan sosial.

Petugas wanita bantu lancarkan urusan

Dalam gambar tersebut, jelas terlihat bahawa terdapat petugas-petugas wanita telah menyusun kasut pengunjung dengan jarak tertentu ketika mereka sedang menunaikan Solat Jumaat.

Usaha bendung penularan

Langkah tersebut telah mendapat pujian daripada warganet yang dilihat sebagai satu kaedah yang dapat membendung penularan pendemik ini.
Sehubungan daripada itu, Mohd Fadhli mencadangkan agar masjid-masjid di Malaysia turut melakukan perkara sama dengan meminta bantuan kariah wanita dalam memastikan penjarakkan sosial dapat dilakukan agar pendemik ini dapat dibanteras.
Sumber: Mohd Fadhli

1 comment:

Anonymous said...

Teruskan Meroyan.
Memang puak-puak munafik atau anti Islam ada sepanjang zaman..
Ya, kita tahu, masih ada puak anjing kurap jilat juboq gian end meneruskan hasut ganggu..
Tak usah menyamar le, orang kenal mana penjilat juboq kapiaq gian end.
Kesian, Masih jadi barua DAP lagi.

Kesian. Masih lagi mahu ikut hukum rimba. jadi hantu berpuaka. Masih tak tamadun. Jadi peluloq juboq tak basuh, si kulup gian end. barua pecacai yang patut di hukum sula atau rejam kerana pembelot. Mana lagi geng puaka rimba, tulang besi, budak kampung dan babi-babi buta tu..

Bertaubatlah.. tak besar mana umpan mata kail dedak itu. Takde idea.. masih ulang bende sama. Miskin segala.. padanlah jadi barua..DAP macam cicak penyet, kering, kepala terapit pintu, terkepit. Ekornya luruh jatuh terkodek-kodek. Terkodek itulah suara bunyi bising penjilat, peluluq juboq tak basuh si kulup gian end. hi hi hi . tak malu muka tembok pungkok babi..

Jilat Juboq gian end.. Jilat Juboq gian end.. Jilat Juboq gian end..
Mereka bangga disebut macam tu.
Hiiiiiiiii

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails