Thursday, June 21, 2018

Tidak Dikenal Sebagai Keldai DAP, Pentaksub, Mahacai. 6 Perkara..

Teori konspirasi atau fakta?
Teori konspirasi atau fakta?
KALAU mampu guna akal, tidaklah spesis ini dikenali sebagai keldai DAP, pentaksub atau mahacai.
Apa yang susah sangat nak faham? Dah terang lagi bersuluh sedang berlaku percaturan untuk memastikan Najib masuk penjara walaupun tidak dapat dibuktikan bersalah beyond reasonable doubt — or to be found guilty even when proven innocent.
Let’s use common sense, something severely lacking among keldai DAP and mahacais:
Pertama, 
AG Tan Sri Apandi telah dipaksa bercuti (baca: dihalau keluar dari pejabat) tanpa apa2 bukti beliau melakukan kesalahan. There was no due process for him to be removed. 
Tommy Thomas tetap dilantik sebagai AG walaupun YDP Agong tidak berkenan (tapi akhirnya terpaksa setuju demi untuk mengelak krisis Perlembagaan dan pergaduhan antara kerajaan PH dan Istana). 
Mahathir enggan memberi nama calon2 lain untuk YDP agong mempertimbangkan selain Tommy Thomas. Basically Mahathir was telling YDP Agong take it or take it.
Ke-2, 
Daim (yang kononnya hanya penasihat tanpa kuasa) berlagak seperti PM atau YDP Agong bila memaksa Ketua Hakim Negara Tun Raus Sharif dan Presiden Mahkamah Rayuan Tan Sri Zulkefli Ahmad Makinudin letak jawatan . Kalau Ketua Hakim dan Presiden Mahkamah Rayuan boleh tunduk kepada “penasihat” apatah lagi arahan daripada menteri atau Perdana Menteri.
Ke-3, 
Arul Kanda dicutikan secara paksa juga (Addendum: or rather not allowed back to office – contract expires 30th June) walaupun tidak ada apa2 bukti beliau melakukan kesalahan. Kalau hutang negara pun boleh dimanipulasi oleh kerajaan PH, mudah sahaja untuk mereka memanipulasi rekod2 1MDB in his absence. Kita harap auditor 1MDB akan tetap amanah dan berintegriti kalau mereka diugut oleh mana2 “penasihat” kerajaan PH.
Ke-4, 
Mahathir mempunyai rekod cemerlang berjaya masukkan musuh2 beliau dalam penjara. Alhamdulillah syukur nampaknya ada hikmah sebalik pemansuhan ISA oleh Najib.
Ke-5, 
satu Malaysia sudah tahu lah konspirasi diterajui oleh Mahathir untuk mengguling Najib sebagai PM dan presiden UMNO. Mahathir sendiri telah mengakui bahawa Gani Patail telah mengeluarkan charge sheet untuk mendakwa Najib di mahkamah walaupun SPRM belum mengambil sebarang kenyataan dari Najib, iaitu tanpa melalui proses natural justice. 
Mukhriz juga telah mengaku Mahathir merancang untuk gulingkan Najib semenjak 2014 lagi — cuma dia buat-buat tak faham makna perkataan ‘konspirasi’.
Ke-6, 
sebaik sahaja kerajaan PH mula memerintah, Rafizi (melanggar peraturan perbankan) dan Lim Guan Eng (menghina mahkamah) terlepas dari hukuman mahkamah. Kita juga tahu ada niat untuk AG menarik balik pendakwaan rasuah Lim Guan Eng.
Kita semua juga nampak pelbagai keputusan dibuat dan tindakan diambil atas dasar politik dan kebencian pada bulan Ramadhan yang mulia apatah lagi setelah syaitan dilepaskan belenggunya sejak 1 Syawal.
While the PH government preaches the rule of law, what we are seeing is the application of the law of the jungle. Jangan lah jadi bangang tak nampak apa yang jelas dan nyata.
KESIMPULAN
So Najib akan masuk penjara kecuali kalau para hakim sebelum menjatuhkan hukuman panik last minute sebab teringat dan takut Tuhan. Tetapi ini juga boleh di circumvent oleh kerajaan PH dengan meletakkan orang yang tidak beriman, orang fasik atau orang yang tidak bertaqwa sebagai para hakim untuk mengadili Najib.
Sabda Rasulullah SAW:
“Hakim terdiri dari tiga golongan. Dua golongan hakim masuk neraka dan segolongan hakim lagi masuk surga. Yang masuk syurga ialah yang mengetahui kebenaran hukum dan mengadili dengan hukum tersebut. Bila seorang hakim mengetahui yang haq tapi tidak mengadili dengan hukum tersebut, bahkan bertindak zalim dalam memutuskan perkara, maka dia masuk neraka. Yang segolongan lagi hakim yang bodoh, yang tidak mengetahui yang haq dan memutuskan perkara berdasarkan kebodohannya, maka dia juga masuk neraka.” (HR. Abu Dawud dan Ath-Thahawi)
“Lidah seorang hakim berada di antara dua bara api sehingga dia menuju surga atau neraka.” (HR. Abu Na’im dan Ad-Dailami)
Orang2 fasik akan menggunakan berbagai cara untuk menimbulkan berbagai fitnah demi untuk menjatuhkan seseorang yang mereka benci. Mereka akan menggunakan pengaruh, kedudukan dan kuasa untuk menzalimi dan menganiayai sesiapa sahaja yang dibenci dengan berlindung sebalik undang2, rekod2 yang dimanipulasi dan saksi palsu. 
They will remove those who go by the book and replace them with those who will do their bidding — some — such as so-called “special officers” in the Finance Ministry who are willing to not be paid salary since access to confidential information and power are more valuable for their sinister purpose.
Pada masa yang sama, kita juga beriman dengan ayat 54 Surah Al-Imran:
وَمَكَرُوا۟ وَمَكَرَ ٱللَّهُ وَٱللَّهُ خَيْرُ ٱلْمَٰكِرِينَ
“Dan mereka merancang (tipu daya), Allah juga merancang (membalas tipu daya), dan Allah sebaik-baik perancang (membalas tipu daya).”
Semoga Najib dan Rosmah dilindungi Allah SWT dari penipuan dan kezaliman orang fasik. Āmīn Ya Rabb.
Salam Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin.
– MSS –

4 Syawal 1439H

19 comments:

ted manoff said...

Podahhh..bkn main tuan ibnu kutuk2 bn rasuah dn sebagaiinya..yg dibuang adalah mereka yg melindungi najib dulu..bila ph buang hakim2 rasuah bising plk..apalagii yg kamu mahu lagii wahaii khadam2 pas jumud..

Anonymous said...

Semua kes di buka semula. Kalau nanti selepas ini BN UMNO menang dengan bantuan Allah dengan mengirimkan Tuan-Tuan Lobai, boleh bukak semula kes-kes tersebut.

Tapi kena menang dulu lah.

Anonymous said...

Krisis keyakinan.

Di biar kerosakan bertambah teruk. Tak di biar di tuduh dengan perkara yang sama.


Nak dapat bukti mesti lah siasat dulu. Nak siasat kena lah orang yang di siasat itu di suruh bercuti. Kalau tak ia nya akan menganggu siasatan.

Ayat-ayat yang di pergunakan itu sangat sesuai untuk hakim dan pihak berkuasa yang lain sebelum ini. Se belum kena bara atau masuk neraka, akibat kedurjanaan tersebut akan di rasai dahulu.

Sekarang giliran mereka yang kena balasan ...

Husaini Ayu said...

Ha..ha...ibnu ni menulis bkn sbb cari kebenaran,tp sbb nk kan blog dia popular je,tak caya?nnt kita blh tgok klu blog dia makin suram dia akn guna strategi lain iaitu gambor bogel atau cerita seks...kikiki

Anonymous said...

tED BODO. 2 komen di atas,
kalau betul hakim salah rasuah dakwa di mahkamah bukan buang.
Yang tak kena mengena dengan hakim kamu hina 'lebai' sebagai orang agama itu mengapa?
Ini membuktikan kamu spesis jahat,penjilat juboq DAP. Ikut tektik komunis hina orang agama dulu dalam proses menentang Islam.

Bertaubatlah dari jadi balaci musuh-musuh Islam. Na'auzubillhi minzalik. Allahu 'akbar.

Anonymous said...

Husaini ayu pondan tua gay

Anonymous said...

Husaini Ayu ,
kamu pula menulis untuk jadi balaci kapir, spesis jahat laknatullah!
Itu yang kamu banggakan?
Seperti aktivis Abu Lahab.

Anonymous said...

Ibnu boleh idak siarkan disebalik pembikinan filem porno? Maksud saya berapa kru yg terbabit? Saya ingin tahu rahsia tahan lama bintang filem porno laki atau perempuan? Adakah mereka guna bahan terlarang utk tahan lama? Lagi 1 lps adegan klimaks iaitu pelakon laki memancutkan sperma apa yg berlaku selepas itu?

Anonymous said...

June 21, 2018 at 7:53 AM Berapa yang kamu dapat jadi balaci puak kafir yang menentang Islam?

Anonymous said...

Pas pun pernah jadi keldai dap.berkawan dgn karpal singh. Takda harom pun.
hadi awang dgn mb terengganu pun ada jumpa tun slps pru. Nak bagi kerjasama.apa ada masalah? Kan pas pun parti politik yg berjuang atas demokrasi yakni sistem yahudi? Rilek aa

bunbinban said...

apa punya bodoh artikel ni. Mahathir setuju siasatan kes antatuya di teruskan xde plak pakcik ni nak siarkan. Hehehe. Mmg sah penyambung fitnah ibnu nih. Atau jenis mmg hodoh perangai. Hahaha. Jadi la blogger yg berintegriti la pakcik. Tapi x lama dah pakcik. Sesuatu yg mengemparkan akan terjadi. Harapkan pagar pagar mkn padi. Harap panas sampai ke petang tapi hujan di tengahari. Nak tanya, sejak bila pakcik ibnu ni join friends of bn...kahkahkah....

Anonymous said...


June 21, 2018 at 9:00 AM
Kenapa jahil sangat tak tahu politik tahalluf?
Pegi belajar lagi sebelum komen.

Kamu Tuduh PH Yahudi kerana ikut 'demokrasi'?
Bengong. Sampai bila pun tak cerdik, kalau macam ni..

Tuan Ibnu, tolong tapis sikit komen pembengong-pembengong ini..

Anonymous said...


bunbinban, mahlugai seni, dan setan specis jahat tajaan ted manoff atau haram jadah sejenis dengannya.

ha ha ha. orang kenal lama..

Husaini Ayu said...

Ha..ha..kamu plk pembela blog porno..kikiki..untung ibnu ada org mcm kamu

Husaini Ayu said...

Brp plk yg kamu dpt utk jd balaci blog porno ni?

Husaini Ayu said...

Is that your best shot?so poor..

Anonymous said...

Beruk2 byk sini yalah kerajaan baru mesti beruk2 suka...beruk tua dan beruk muda sama jer kn dari acuan yg sama

Anonymous said...

This blog has no longer represent the true ideology of Pas instead umno. Pas yang dapat illwill disebabkan nampak seperti pro umno. Good bye and good luck

Anonymous said...

Better read on harakah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails