Wednesday, December 27, 2017

NST Degil, Lapor Kekeliruan Sekali Lagi Hari Ini.Walaupun Timbalan Presiden PAS dan Ketua Penerangan telah menafikan salah lapor berita NST terhadap kenyataan Presiden Pas yang telah menimbulkan kekeliruan daripada maksud yang sebenar sehingga diambil kesempatan oleh BN dan PH serta portal berita lain untuk menyerang Presiden. 

Namun NST tetap berdegil melaporkan kekeliruan sekali lagi dalam beritanya hari ini. Ia menunjukkan sikap prejudis akhbar tersebut terhadap Islam.
NST perlu bertanggungjawab atas apa yang berlaku dan PAS menggesa NST dan wartawan Arfa Yunus memohon maaf secara terbuka dengan kadar segera.

“Sejahtera Bersama Islam”

ABDUL MALIK BIN AB RAZAK
Setiausaha Akhbar Presiden PAS

Bertarikh: 8 Rabiul Akhir 1439 / 27 Disember 2017


Lihat sebelum ini..


2 comments:

mahligai seni said...

Perenggan pertama itu tergantung ayatnya. Harap pihak yang mengeluarkan keyataan itu membaiki kaedah penulisan.

Anonymous said...

Akhbar No Sane Thing adalah milik parti Dumno komponen Beban Negara maka kita tidak merasa hairan melihat akhbar bodoh bertingkat ini mencipta berita palsu untuk memfitnah parti Islam apabila PRU 14 semakin hampir.

Beban Negara dan Pakatan Haprak menggunakan fitnah ini untuk memburuk-burukkan parti Islam jelas menunjukkan Beban Negara dan Pakatan Haprak berada dalam keadaan terdesak kerana rakyat bencikan pemimpin yang suka kencing rakyat.

Semoga Allah melindungi parti Islam dari kejahatan dan kezaliman musuh Islam.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails