Sunday, December 24, 2017

M'sia Amal Sekularisme Jika DAP Menang PRU..


KUALA LUMPUR – Malaysia akan menjadi negara berteraskan sekularisme jika DAP yang dominasi Pakatan Harapan menang di peringkat Kerajaan Persekutuan dalam Pilihan Raya Umum (PRU) Ke-14.

Konsep sekularisme ‘Malaysia Malaysian‘ DAP termasuk membolehkan bukan Islam menjadi ketua negara yang bercanggah dengan ketetapan Islam iaitu negara Islam mesti diperintah oleh golongan muslim.
Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkata, agenda sekularisme itu berbeza dengan Barisan Nasional (BN) yang jika menang sudah pasti pemimpin Melayu Muslim yang akan menjadi ketua Kerajaan Pusat dan negeri.
“PAS tetap menolak konsep sekular warisan penjajah kerana bercanggah dengan Islam yang diletakkan di dalam Perlembagaan Negara yang sudah merdeka.
“PAS menafsirkan Perlembagaan Persekutuan yang meletakkan Islam menjadi agama negara, bukan sahaja sekadar simbol, maka mestilah ditadbir negara berkonsepkan Islam yang melantik ketua negara daripada penganut Islam dan Bumiputera Melayu,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.
Abdul Hadi berkata, PAS tidak semestinya perlu menjadi ketua kerajaan, bahkan boleh terus menjadi pembangkang yang menasihat dan berta’awun dengan ketua negara yang menerima Islam dan melakukan perubahan positif untuk agama Islam.
Kata beliau, Sirah Nabawiyyah menunjukkan Raja Habsyah bergelar Najasyi menerima Islam dan menjadi penganutnya dan Rasulullah S.A.W mengekalkan takhtanya.
Tambah beliau, begitu juga kedudukan Raja Oman dan Raja Bahrain yang menganut Islam setelah menerima surat Rasulullah S.A.W, semuanya tidak dipecat atau dijatuhkan takhtanya.
Justeru, katanya, PAS boleh menerima DAP jika menerima Islam yang sempurna, aqidah, syariat, akhlak dan sistem serta menunggu kemenangan yang dijanjikan kepada Islam dengan berjuang memenuhi syarat-syaratnya. – MYNEWSHUB.CC
Lihat sebelum ini..2 comments:

Anonymous said...

Bodoh....sekarang pun dah sekularisma...

Anonymous said...

Jika kepala bapak parti kafir harbi roket menang PRU14 , kepala bapak roket dan lembu-lembu liberal yang dicucuk hidung ternakan akan membentuk kerajan dan negara sekular, liberal dan plural yang akan menindas agama Islam dan menafikan hak umat Islam termasuk kaum Melayu.

Puak liberal dan kafir harbi akan menghapuskan perlembagaan negara supaya pendakwah evangelis bebas memurtadkan umat Islam.

Lihatlah nasib buruk yang menimpa kaum Melayu apabila Singapork diperintah oleh puak kafir.

Lihatlah bagaimana Ahok menghina agama Islam dan menindas umat Islam apabila dia berjaya menjadi gebenur Jakarta.

Adakan umat Islam mahu nasib yang buruk tersebut menimpa umat Islam di negara ini?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails