Thursday, November 30, 2017

K/Siang Masih Pemimpin Supremo Parti Haram Kerrana..

AIDCNews -29/11/17 –Lim Kit Siang masih pemimpin supremo parti haram kerana pemilihan Jawatankuasa Kerja Pusat (CEC) DAP pada 12 November lalu belum diluluskan Pendaftar Pertubuhan (RoS), kata pengendali Malaysia-Today, Raja Petra Kamaruddin (RPK).
DAP menjadi sebuah parti haram sejak dari tahun 2012, apabila RoS tidak mengiktiraf pemilihan CEC pada pada Disember 2012.
Pemilihan semula CEC 29 September 2013 juga tidak diiktiraf RoS kerana banyak berlaku penipuan dan manipulasi undi.
“Jadi, jika DAP adalah haram, itu akan menjadikan Pakatan Harapan juga menyalahi undang-undang. Dan oleh kerana Lim Kit Siang bukan sahaja pemimpin DAP tetapi juga akan menentukan siapa dari Pakatan Harapan akan menjadi Perdana Menteri jika mereka memenangi pilihan raya umum terutama jika Kit Siang sendiri akan menjadi Perdana Menteri,”kata RPK dalam rencana bertajuk “Kit Siang Still DAP’s Illegal Leader
Tambahnya, bagaimanakah pemimpin haram dari parti haram boleh membentuk gabungan Pakatan Harapan untuk didaftar kepada RoS.
“Adakah dia (Kit Siang) sengaja cuba menghalang Pakatan Harapan dari didaftarkan (supaya DAP boleh terus bertanding dalam pilihan raya umum akan datang di bawah bendera roketnya sendiri dan bukannya calon DAP perlu menggunakan banner Harapan baru ) atau apakah ini kesilapan Kit Siang?
“Sama ada sengaja atau sebaliknya, Kit Siang tidak mempunyai pilihan selain menipu dalam pilihan raya parti baru-baru ini jika dia tidak mahu Tan Seng Giaw mengambil alih kepimpinan DAP. Ini juga sebab mengapa mereka menipu pada pilihan raya parti 15 Disember 2012 lima tahun yang lalu dan pemilihan semula sembilan bulan kemudian pada 29 September 2013.
“Dengan itu Tan Seng Giaw akan kalah dan Kit Siang, anaknya Lim Guan Eng, dan penyokong dan kroni mereka akan berada pada kedudukan 20 teratas dalam CEC.
“Masalahnya ialah Kit Siang tidak sepandai Tun Dr Mahathir Mohamad dalam menipu dalam pemilihan parti maka langkah amaturnya mudah dikesan. Dan ketika mereka mengadakan pemilihan semula parti sembilan bulan kemudian mereka mengulangi kesilapan yang sama yang mereka buat pada pemilihan parti bulan Disember 2012. Kebanyakan mungkin berfikir kekecohan Disember 2012 dan September 2013 akan memberi mereka pengajaran.
“Walau bagaimanapun, sama ada disebabkan kebodohan atau keangkuhan, pada pemilihan semula parti baru-baru ini pada 12 November 2017 mereka mengulangi kesilapan yang sama yang dibuat pada bulan Disember 2012 dan September 2013,”katanya.
Lihat sebelum ini..4 comments:

Anonymous said...

http://www.ismaweb.net/2015/09/kata-pedang-bukti-bukti-dap-anti-islam-semakin-viral/

KATA PEDANG: Bukti-bukti DAP anti-Islam semakin viral

APABILA parti rasis dan cauvinis DAP mengancam akan menyaman Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP), beberapa bukti DAP menentang Islam sebagai tanda sokongan kepada JAIP menjadi semakin viral. Antara bukti-bukti yang diperkatakan:

Bukti 1: Dalam Perlembagaan parti DAP, disebutkan dasar perjuangannya adalah demokrasi sekular. Ini bercanggah dengan Perkara 3 Perlembagaan negara, Islam adalah agama Persekutuan dan makna Islam sendiri yang mencakupi keseluruhan cara hidup.

Bukti 2: Prinsip sosialis sekular yang mengundang kebebasan individu tanpa kawalan agama. Ini bercanggah dengan Perkara 3, yang memberikan hak beragama dan kebebasan beragama atas hak individu serta menghormati Yang DiPertuan Agong sebagai ketua agama.

BACA: Khutbah Aidiladha: Kita tak akan mohon maaf daripada DAP, kata Mufti Pahang

Bukti 3: Siri penentangan terbuka terhadap hak demokrasi majoriti rakyat Kelantan untuk melaksanakan Kanun Jenayah Syariah (Undang-undang Hudud), sekaligus menentang keputusan Sultan Kelantan dalam titah Baginda dalam sidang DUN Kelantan Mac 2015. Bab ini ramai saksi hidup yang sanggup tampil ke mahkamah jika berlaku saman, termasuk dalam taklimat tertutup, ramai pemimpin DAP bersuara terus terang tidak bersetuju dengan kanun itu.

Bukti 4: DAP bersikap tidak menghormati malah bertindak songsang dengan prinsip Perlembagaan negara tatkala cubaan private member bill untuk meminda Akta 355 bagi meminda kadar hukuman jenayah Islam agar selari dengan hukum Islam sebenar. DAP tegar menganggapnya bercanggah dengan Perlembagaan sedangkan Parlimen adalah satu proses perundangan berlandaskan Perlembagaan.

Bukti 5: Apabila Perdana Menteri ke-4 Tun Dr Mahathir Mohamed mengisytiharkan Malaysia sebagai sebuah negara Islam pada 29 September 2001. DAP berkeras bahawa Malaysia bukan sebuah negara Islam dengan memperkenalkan kempen menentang “Deklarasi 929” sekalipun Tun Dr Mahathir menerangkan tiada perubahan pada perlembagaan Malaysia. Malah, DAP menentang sebarang perlumbaan antara UMNO dan PAS untuk menjadi parti yang lebih Islamik pada sidang media 22 September 2002.

Bukti 6: DAP menolak pengenalan subjek TITAS (Islamic and Asian Civilisation Studies) di Institut Pengajian Tinggi Swasta.

Bukti 7: DAP menganggap amalan agama Islam seharusnya terhad untuk amalan peribadi sahaja sedangkan hakikat amalan Islam menjangkau bukan sahaja amalan peribadi tetapi mencakupi keseluruhan aspek kehidupan.

Bukti 8: DAP pada 22 Ogos 2012 mengatakan Hudud dan Negara Islam bukanlah polisi dalam Pakatan Rakyat lantas menolak sebarang usaha yang berkaitan dengan agenda Islam walaupun terhadap rakan pakatan mereka sendiri.

Bukti 9: DAP tegas mempertahankan pendirian mahu menjadikan Malaysia sebagai sebuah negara sekular dan berusaha supaya syariat Islam seperti perundangan hudud tidak dilaksanakan di negara ini.

Bukti 10: Pimpinan DAP yang “islamophobic” seringkali menyindir dan campurtangan dalam isu-isu seperti kod etika berpakaian yang dituduh sebagai usaha islamisasi, isu sambutan Halloween dan Valentine bagi umat Islam, mengadakan pesta Oktoberfest dan konsert secara terbuka, isi khutbah Jumaat dan pelbagai lagi perkara sama ada di dalam status FB atau twitter yang mengundang kemarahan umat Islam.

Anonymous said...

http://www.ismaweb.net/2016/04/gelar-dr-zakir-naik-setan-dap-serlah-wajah-sebenar-musuhi-islam/

Gelar Dr Zakir Naik ‘Setan’, DAP Serlah Wajah Sebenar Musuhi Islam

BANGI, Isnin – Tindakan Setiausaha Agung parti rasis dan cauvinis DAP, P Ramasamy menggelar pendakwah terkenal antarabangsa Dr Zakir Naik sebagai ‘setan’ telah menunjukkan sikap dan wajah sebenar parti itu yang sangat memusuhi Islam.

Menyifatkannya sebagai terlalu keterlaluan, Pengerusi Biro Dakwah Isma, Ustaz Omar Kassim berkata, beliau pelik dengan tindakan orang bukan Islam termasuk Ramasamy yang beria-ia menghalang Dr Zakir Naik untuk menyampaikan ceramahnya di negara ini.

“Seperti Ramasamy, dalam status Facebooknya mengatakan ‘peace loving Malaysian’. Mana yang ‘peace loving’nya. Apa hak dia nak panggil orang ‘setan’. Nampak tak ada agenda jahat di situ. Bila tidak mengganggu kepentingan mereka, mereka sanggup berpeluk mesra dan tertawa bersama.

“Tapi bila bertembung, mereka menampilkan wajah sebenar. Orang seperti ini tak layak dapat satu undi dari mana-mana Muslim, bahkan tak layak dapat sokongan dari mana-mana kumpulan,” katanya dalam satu kenyataan.

Beliau berkata demikian mengulas tulisan Ramasamy di Facebooknya dengan ayat ‘Let us get “Satan” Zakir Naik out of this country!’.

Ramasamy juga turut menyifatkan Dr Zakir Naik hanya menyebarkan kebencian di kalangan bukan Islam. Ini berikutan Dr Zakir dijadualkan berada di Terengganu selama lima hari untuk menyampaikan ceramah di pelbagai tempat termasuk di universiti berkaitan perpaduan dan kekuatan Islam.

Susulan itu Ustaz Omar berkata, sepatutnya kita semua orang Islam tidak lagi boleh mempercayai dan memberi muka kepada orang seperti itu, termasuk konco-konco dalam parti mereka.

“Dia telah mencampuri urusan umat Islam. Siapa dia mahu halang pendakwah Islam masuk ke negara ini?

“Hakikatnya, mereka sebenarnya takut dengan hujah kuat Dr Zakir tentang kebenaran Islam, sebagaimana takutnya Quraisy kepada Rasulullah,” katanya.

Sementara itu, Presiden Multiracial Reverted Muslims (MRM), Firdaus Wong Wai pula menyeru kepada semua pihak termasuk ahli pilitik Islam untuk sama-sama mempertahankan Dr Zakir Naik.

“Apakah para politikus Muslim sanggup melihat saudara seIslam seperti Dr Zakir Naik dihina sebegini?

“Adakah ini apa yang anda sebagai seorang ahli akademik anjurkan dan ajarkan dengan mengelar orang lain sebagai “Satan” dan kemudian edit status anda?

“Baling batu sembunyi tangan… Akan adakah ahli partinya yang beragama Islam berani menegur keceluparan beliau secara terbuka dan mempertahankan maruah saudara Muslim yang lain?,” soalnya.

Anonymous said...

https://m.malaysiakini.com/news/337628

Send Ramasamy back to school, Isma chief tells 'racist' DAP
13 Apr 2016, 1:53 pm (Updated 13 Apr 2016, 2:30 pm)


Ikatan Muslimin Malaysia (Isma) has urged DAP, which was described as a "racist and chauvinistic" party, to send its deputy secretary-general P Ramasamy back to school.

The movement's president Abdullah Zaik Abdul Rahman was responding to the Penang deputy chief minister admonishing controversial Muslim preacher Dr Zakir Naik as "satan".

"I suggest DAP sends Ramasamy back to school so that he can learn some manners.

Editor's Pick
image: https://i.malaysiakini.com/1187/d10451486cc835173d271560349bf470.jpeg


How Mara lost RM60m in property deal Down Under
"He also needs to be given a course in order for him to understand DAP's liberal and open ideology,"Abdullah was quoted as saying by the movement’s portal Ismaweb .

Yesterday, the DAP leader expressed regret for using the term while his service centre was hit by a Molotov Cocktail amid the row over his remarks.

In a related development, Zakir thanked groups such as Hindraf for providing him with free publicity.

Anonymous said...

Sokongan kepada PAN PKR n Bersatu adalah sokongan kepada DAP. Sokongan kepada DAP= Sokongan kepada Ramasamy

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails