Monday, November 27, 2017

Ini Bukti Rakyat Pendang Tolak PPBM. 'isu kepala bapaknya yg..'



Boboi harus ingat, isu kepala bapaknya yg melarang ibunya dari menutup aurat bukanlah isu kecil. 

Semalam telah berlangsung satu ceramah mega oleh parti Bunga. Pada mulanya ceramah mega tersebut mahu diadakan di Sg Tiang, tapi akibat dihalau oleh rakyat tempatan maka ceramah mega Bunga terpaksa diadakan di Kg Baru. Kalau ikut jadual asal, Pengerusi PPBM Tun Mahathir (yg melarang isterinya tutup aurat) turut akan menggegar Pendang semalam, namun sehingga tamat program kelibat Tun Mahathir.








Ceramah semalam dimulakan dengan Mahfuz Omar. Seperti selalu, Mahfuz akan selitkan lawak2 bodohnya dalam ceramahnya. Crowd ketika itu dianggarkan lebih kurang 1200 (gambar 1). 

Itu pun terpaksa import orang luar untuk mai support. Kemudian penceramah kedua adalah Ketua Bahagian Bunga Pendang iaitu Razak Khamis. Razak Khamis ni dulu masa duduk dalam UMNO Bahagian Pendang, darjat atau tarafnya hanyalah setakat AJK Bahagian saja. Tu pun menang AJK sebab dok dalam kapal. Tiba2 bila masuk Bunga terus dilantik jadi Ketua Bahagian, sebab tu dia jadi serupa dengan Merak Buih. 

Makan puji taktau bak habaq la. Kes tu yg bergaduh dengan Timbalan Ketua Bahagian Bunga Pendang iaitu Penghulu Malik sebab masa dalam UMNO dulu Penghulu Malik ni Naib Ketua Bahagian UMNO Pendang. Jadi bila masuk Bunga jawatan Razak Khamis lebih tinggi dari Penghulu Malik maka dia kerat, buli Penghulu Malik sebab dia makan puji dengan jawatannya sebagai Ketua Bahagian Bunga Pendang. Razak Khamis mengakhiri ceramahnya dengan mengisytihar jihad menentang UMNO. Amboi buat kemaih cendoi. Suruh pi bayaq denda curi karan TNB dulu la!!!

Apabila tiba giliran Boboi bin Mahathir Kutty, berlaku satu kejadian yg sangat2 mengejutkan apabila crowd mula pakat blah. Ini cerita benar bukan fitnah. Bayangkan, daripada 1200 orang tapi bila time Boboi start ceramah crowd pakat blah tinggal tak sampai 500 orang (aku rasa dalam 100 orang saja). Sampai Boboi pun muka berubah. Mie Anak Daim pun jadi gelabah bila tengok crowd pakat2 bangun blah masa Boboi tengah start nak kutuk UMNO. 

Bab Hospital Pendang pun gagal menarik crowd untuk duduk dengaq. Aku tak pasti apa punca sebenar kenapa crowd bertindak memalukan Boboi. Adakah ini sabotaj terancang dari Ketua Bahagian Bunga Pendang? Ataupun rakyat Pendang beri isyarat kepada Boboi bahawa rakyat Pendang tolak parti yg Pengerusinya MELARANG isterinya dari menutup aurat? 

Rakyat Pendang memang sensitif dalam isu2 membabitkan agama. Takkanlah rakyat Pendang tergamak bersekongkol dengan parti yg terang2 menentang suruhan Tuhan. Apa2 pun apa yg berlaku semalam adalah signal bahawa rakyat Pendang menolak parti Bunga. Malah mereka turut menolak kehadiran Boboi ke bumi Pendang. Lihatkan bagaimana mereka boleh bagi muka kepada Mahfuz si pelawak bodoh dan Razak Khamis Merak Buih tapi bila Boboi naik pentas saja, terus rakyat Pendang bangun blah secara berjamaah. 

Itu signal yg wajib think thank parti Bunga kena kaji. Kita kena ingat bagaimana Mat Sabu dimalukan oleh rakyat Pendang apabila tewas teruk di kerusi Parlimen Pendang pada PRU13 lepas. Boboi harus ingat, isu kepala bapaknya yg melarang ibunya dari menutup aurat bukanlah isu kecil. 

Isu tersebut boleh beri kesan yg besar kerana ianya melibatkan agama. Jika suruhan menutup aurat pun Mahathir boleh lawan, apatah lagi suruhan2 yg lebih besar yg lain contohnya seperti pelaksanaan hukum hudud. Terima kasih rakyat Pendang kerana berjaya MEMALUKAN Boboi di bumi Pendang semalam. Hgpa memang betul2 hooliau la !!! (IH/TKO)


Lihat sebelum ini..


16 comments:

Anonymous said...

Apa punya bodoh abg Lobai. Perempuan tua mana ada kewajiban untuk menutup aurat. Hehehekikikihahahakahkahkah

Anonymous said...

Mahathir tanggung dosa atau tidak dengan Allah.

Depa tanggung dosa fitnah..

Mana lagi berat...abaq angg

Anonymous said...

Kesian kat Lebai Malang sorang ni... Cita sex tak da ka. Hehehe

Anonymous said...

Cuba ceritakan, bagaimana pula dengan orang yang pakai serban berlilit di kepala tetapi memiliki hati yang busuk dan bermulut longkang, barulah ada umphh...

Anonymous said...

Bang lobai Kita terkejut berok sebab bukan PAN pilihan YB Anak Bukit tapi Bersatu...tu yg aib org dilondeh. Tapi tak ngape tunggu chip lobai online bagi mendapat wahyu mcm Mana nak selamat kerajaan Islam Klepet...

Anonymous said...

Wah barua-barua ternakan parti liberal dan parti kafir harbi menulis komen-komen yang mendedahkan kebodohan bertingkat mereka sendiri. Ini juga menunjukkan pemimpin liberal dan kafir harbi mereka mempunyai minda setaraf keldai. Maka tidak hairanlah pemimpin dan barua mwreka berani menghina dan memomok-momokkan ajaran agama Islam seperti Hudud, khutbah Jumaat dan hari raya dan pakaian menutup aurat dan menafikan hak umat Islam mengamalkan ajaran Islam di negara majoriti umat Islam. Meraka mahu menyesatkan umat Islam supaya umat Islam menjauhi agama Islam.

Anonymous said...

Hoi macai dedak, suami menjadi dayus jika membiarkan isteri mendedahkan aurat sejak dari muda lagi. Inilah kamu menjadi pengikut sifu kafir harbi. Ketawa seperti cik ponti.

Anonymous said...

Dosa fitnah apa jika semua orang seseorang perempuan mendedahkan aurat secara terbuka di hadapan orang ramai? Anon 3:59 pm makan pil kuda kah? Jika seorang lelaki membiarkan isteri dan anak-anaknya bebas melakukan kemungkaran seperti mendedahkan aurat, maka lelaki itu menjadi dayus dan tempatnya ialah di neraka. Maka jelaslah lelaki tersebut berdosa. Lain kali jangan berguru dengan kepala bapak liberal dan kafir harbi.

Anonymous said...

Anon dedak 4:23 pm ternakan DA-Pig kemaruk seks. Maklumlah mahaguru liberal dan kafir harbi menghalalkan minum arak bersama betina dan adegan seks seterusnya. Hak kebebasan ondividu konon ! Kepimpinan malalui teladan tidak bermoral.!

Anonymous said...

Bagaimana kamu tahu hati orang lain? Macai dedak roket 4:57 pm adalah pendusta taraf longkang ! Inilah akibat makan terlampau banyak dedak babi cap roket!

Anonymous said...

Kamu anon 5:57 pm terkejut berok sebab kamu adalah seekor berok ternakan sifu roket kaki klepet banglo terlajak murah.

Anonymous said...

Pembetulan: Dosa fitnah apa jika semua mengetahui seorang perempuan mendedahkan auratnya secara terbuka di hadapan orang ramai sejak dia berkahwin dengan mahafiraun?

Anonymous said...

Wah hebatnya majlis ceramah parti liberal mahafiraun yang dihadiri oleh puluhan ribu jin dan bunian berdasarkan bilangan kerusi kosong bawah dan luar khemah. Gelap masa depan! Hehehekikikihahahahkahkahkah

Anonymous said...

Ajaran parti liberal mahafiraun: (1) Kalau nak berzina , sila pakai kondom. (2) isteri tidak boleh tutup aurat (3) merelakan diri digunakan oleh sifu roket kaki klepet untuk skru kaum Melayu (4) ajaran liberalisme menjadi dasar perjuangan.

Anonymous said...

Ularmak berhati busuk dan bermulut longkang itu adalah maksum dan telah dijamin syurga.

Anonymous said...

Anon 11:17pm adalah pengikut ularmak DA-Pig yang berhati busuk dan bermulut longkang kerana menghina, menentang dan memfitnah ajaran Islam dan menafikan hak umat Islam.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails