Monday, July 22, 2013

Mu Bangga Miss World M'sia Melayu-(Islam?) Peragakan Bikini?

 

  LIHAT berita ini diangkat dari Blog Gendang Perang..

Peserta Miss World Malaysia 2013 berketurunan melayu duduki ranking 1, 2 dan 9 memang cunn!!!


Jika tiada halangan daripada Mufti Wilayah Persekutuan Datuk Wan Zahidi Wan Teh, rakyat Malaysia pastinya akan mel;ihat salah seorang daripada gadis berketurunan melayu ini memperaga bikini di Pertandingan Ratu Cantik Miss World 2013.

Setelah melihat gambar-grambar mereka barulah kita tahu bahawa mereka adalah melayu kacukan. Tetapi bukanlah kacukan mamak. Tiga orang daripada mereka memiliki wajah eurasian.

Tidak hairanlah ketiga-tiga gadis berwajah eurasian itu menduduki tangga 1, 2 dan 9. Kathrina Rizuan berada diranking pertama, Wafa Johanna De Korte ranking kedua dan Sara Amelia Bernard berada diranking ke sembilan.

Mujurlah Penganjur Miss Malaysia World 2013 Datuk Anna Lim menggugurkan empat gadis Muslim tersebut daripada senarai finalis pertandingan ratu cantik itu selepas ditegur Mufti Wilayah Persekutuan Datuk Wan Zahidi Wan Teh. (GP)

IMG_5607
Difahamkan kini 4 finalis beragama Islam telah dibatalkan penyertaan setelah Dato’Anna Lim, penganjur Miss Malaysia World 2013 memutuskan untuk mematuhi garis panduan Mufti Wilayah Persekutuan Datuk Wan Zahidi Wan Teh, “Perempuan Islam tidak dibenarkan berada di dalam pertandingan ratu cantik”.
Wafa Johanna De Korte 
4 gadis Islam merupakan antara 20 peserta yang  finalis pertandingan Miss Malaysia World 2013 yang akan berlangsung di sebuah hotel di ibu negara pada 2 Ogos ini.


Miera Sheikh

Komen Weblog Ibnu Hasyim: Ini jadahnya bila negara umat Islam tidak melaksanakan isi kandungan perlembagaan negaranya fasal 3 'Islam Agama bagi Persekutuan'. Banggakah rakyat Islam Malaysia begini? Puak-puak jahiliah UMNO tentu bersorak gembira bangga!! Hidup Melayu! Hidup Melayu!! Hidup bangsa yang 'melayu'kan Islam,agamanya sendiri..
(IH)

3 comments:

Anonymous said...

Sebagai negara yang maju dalam ekonomi dunia kita kena bangga dan berterima kasih..Malaysia Boleh !!
Hidup 1Malaysia pasti PM dan Pak Menteri suka.

Anonymous said...

kalau macam tu tak kan nak kata melayu,sebab kat malaysia melayu tu orang ISLAM

Anonymous said...

Negara Islam bkn diukur pd Berapa ramai penganutnya,ttp kpd sejauh mana undang2nya dilaksanakan..

Negara Islam bukan diukur kpd Agama pemimpin tertingginya ttp diukur kpd Undang2 tertinggi di negaranya..

Sorry to say that sbnrnya tiada Negara Islam didunia ini krn semua Negara umat Islam memberi Wala' kpd PBB (Yahudi dan Nasara)
Sejak bila pula setelah kejatuhan Othmaniyah kita mempunyai Amirul Mukminin????
Klu ada ,kepada siapa pula Amirul Mukminin kita memberikan Wala'nya???

No Khilafiah so No Islamic Nation!!
OIC??
No military action at All from them,only claim to choose whose right or wrong!!!!
We are in the time line of Wahn!!!LinkWithin

Related Posts with Thumbnails